Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plombaa

Stomatolog odpowie!

Polecane posty

Gość Plombaa

Witam,każdego dnia odpowiem 10ciu pierwszym osobom na pytania dotyczące stomatologii,jeśli macie jakieś wątpliwości zapraszam:-)

Gość uytyghg
co robić, żeby zęby były bielsze? i nie mam na myśli wybielania bo to niszczy szkliwo... co jeść? czego unikać?

Gość aqaqasswws
boli mnie szczęka, po tym jak zrobiłam 4 zęby, to było 6 lat temu, nic się nie dzieje a boli mnie, nie wiesz dlaczego?

Gość kuioliloi
ok ile kosztuje narkoza:p

Gość Plombaa
a potem wsadze wam w doopy zgłebnik :)

Gość aqaqasswws
no odpowiadaj

Gość Plombaa
Spokojnie nie musicie mnie pospieszać;-) Co do wybielania, unikać kawy, mocnej herbaty, papierosów, nie wybieli się zębów samoczynnie, można sobie pomóc płynami do płukania jamy ustnej, pastami wybielającymi aczkolwiek odradzam, odcień zębów jest uwarunkowany genetycznie, u jednych wystarczy szczotkowanie u innych nie pomoże nawet lampa.

Gość locitan
Czy jedynym sposobem leczenia bruksizmu jest szyna (nota bene strasznie droga)?

Gość znamy się tylko z widzenia
czy trzeba używają płynow do plukania ust czy to chwyt marketingowy? Mam rope w policzku od roku co mi grozi?

czy trzeba używają płynow do plukania ust czy to chwyt marketingowy? Mam rope w policzku od roku co mi grozi?

Gość Plombaa
Skąd wiesz, że się nic nie dzieje? Skoro tylko górny łuk tym bardziej powinnaś/eś udać się na wizyte, nie warto zwlekać. Co do narkozy uwarunkowane jest to czasem który zostanie poświęcony pacjentowi,ilością ubytków, tego czy wskazana jest endodoncja,czy też chirurgiczne usuwanie zęba, to zależy od wielu czynników.

jesteś??? W jakim mieście przyjmujesz? To może się wybiore boję sie bardzo dentysty ja jestem z małopolski

Gość Plombaa
Co do bruksizmu nakładka zapobiegająca ścieraniu, zgrzytaniu , zaciskaniu zębów tkz. szyna nie leczy przyczyny, a głowną przyczyną bruksizmu jest przede wszystkim stres, może warto zacząć właśnie od jego zredukowania do minimum.;-)

Gość Plombaa
Nie trzeba używać płynów ani nawet szczoteczki do zębów,wszystko zależy od nas;) ja osobiście używam płynu do płukania acz niewybielającego, bo wszystko co wybielające dostępne na rynku to jedna wielka ściema wielkich korporacji która zbija na tym krocie, a jest to dość szkodliwe.

Gość jusyyysttyynnaaa
BŁAGAM POMOZ.... Mojemu mezowi nie urosly dwie dwojki z przodu teraz chce sobie to zrobic nie ma w tych miejscach nic.. i tak zyje cale zycie chcialabym mu pomc dlatego ciagne go do dentysty. Co bedzie najlepsze zeby wstawic zeby ? I jaki koszt?

Gość aweewa
czy na górnej piątce możliwe jest założenie implantu 2. dlaczego odtworzenie kości jest takie drogie

Gość kuioliloi
dwa zeby do wyrwania w tym jeden jak to tam sie nazywalo:p no wyciac trzeba:p bo stracil korone, to tyle wiec ile:p

Gość Plombaa
Co do ropy, nie postawie Ci diagnozy, radzę wybrać się do stomatologa, bo to nie rokuje dobrze. Nie mieszkam w Polsce.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
dobra to teraz ja : mam zniszczoną dwójkę..tzn ciemnieje,czy jezeli mi ją oczyszczą wywiercą itd :D i wypełnią plombą to będzie ładniejsza? i czy mogę zrobić na nfz dwójkę i jedynkę ?? czy plomby będą białe? bo wiadomo,ze czarnej nie dadzą :O chyba...

nie rokuje dobrze :( a czy dentysta się śmieje z pacjentów?

ludzie mają problemy a wy o zarobki pytacie! Dajcie spokój. stomatolog powiedz cokolwiek o tej ropie...

Gość Plombaa
Co do braku dwójek można założyć model segmentowy,coś na kształt protezy acz dotyczy to pojedyńczych zębów bądz grupy zębów,a także implany, wszystko zależy od tego z jakiego materiału wykonany jest np. dany implant.

Gość jusyyysttyynnaaa
Ja czekam na odpowiedz blagam :((( chce zaciagnac mojego meza a chce wiedziec co mam mowic dentyscie jakie maja byc wstawione i mniej wiecej ile to bedzie kosztowac:(((((

Gość Plombaa
Implant można założyć w dowolnym miejscu w szczęce lub żuchwie.

Gość może nie dzisiejsza
Taaaa wszystko co tu pisze ten pseudo stomatolog to ja wiem i bez studiów medycznych :D A jak poczytam w necie to nawet i więcej :D

Gość Plombaa
Co do odtworzenia kości to zabieg który wymaga użycia drogiego sprzętu nierzadko jednorazowego użytku,bądz takiego który w trakcie zabiegu ulega uszkodzeniu oraz przez wysokie ceny danego materiału i czas pracy lekarza,to skomplikowany zabieg.