Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Plombaa

Stomatolog odpowie!

Polecane posty

Gość jusyyysttyynnaaa
twoje odpowiedzi sa jakbys skopiowane z neta!! nawet nie odpowiesz ile kosztuje takie cos mniej wiecej jak sie zapytalam!!! a o implantach to wiedzialam tylko myslalam cos innego!!!

Gość Plombaa
Co do narkozy nie jestem w stanie dokładnie napisać od kilkuset złotych w góre mniej więcej, nie zajmuje się leczeniem pod narkozą,poza tym nie wiem jak to teraz wygląda w Pl.

Gość bardzo stara panna
często mam problem z dziąsłami, czytałam że można płukać wodą utlenioną, czy to zdrowe zwłaszcza ze mam ubytki szkliwa(nocne zgrzytanie, wytarło mi się szkliwo:( ), jak długo można stosowac ?

Miałem robiona kanałowo górną piątkę parę lat temu, niedawno mi pękła, byłem u dentysty, powiedział że może zrobić to na ćwieku za 150 zł. Moje pytanie ile to wytrzyma za taką cenę i jak to się robi, czy to cały koszt czy trzeba jeszcze wypełnienie?

Gość Plombaa
Możesz zrobić dwójke jedynke trójke na nfz,wypełnienie jest białe acz różnice będzie widać,bo nfz nie refunduje wypełniej światłoutwardzalnych.

potwierdzam robiłem dwójkę na biało za darmo mam drugie pytanie ile kosztuje wypelninie ubytku w np. 6 z czarnym wypelniniem czy nfz cos refunduje

Gość Plombaa
Nie wystawiam diagnozy!Nie pracuje w Polsce, nie wiem dokładnie jak teraz kształtują się ceny implantów,napisałam o protezie segmentowej,to są dwie możliwości,czego oczekujesz kobieto?Zęba nie wstawisz za 200 zł,marsz do stomatologa!

Gość jestem wartka
Hahaha nie wiesz jak się wykonuje niektóre zabiegi w Polsce ale co i jak refundują teraz to wiesz, wypad stąd ściemniaczu! Jak można być takim idiotą i podawać się za lekarza !

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
yyyughigi - to na biało czy nie ?? :) odznacza się bardzo ??

Gość Plombaa
Wypełnienie nie kosztuje nic, nie używa się już wypełnień amalgamatowych tj. czarnych.

Gość Plombaa
Dziękuje bardzo za uwagę,reszte pytań proszę kierować do justyny i jestem wariatką.Pozdrawiam;-)

Gość Plombaa
Przepraszam jestem wartka*

Gość znamy się tylko z widzenia
czy stomatolodzy śmieja się z pacjentow?

eeeej ta dwojka na bialo za darmo i nie odznacza sie zreszta u mnie i tak chowa sie za jedynka bo mam takie krzywe plomba w Polsce chyba sie jeszcze uzywa czarne.

yughiu- robia srebrne teraz :) bo mam w gornej 6stce :)

srebrne sa na NFZ? moge za darmo wypenic ubytek w 6 robota plus material?

Gość WAZNE SODA
czy czyszczenie zębów co jakiś czas sodą jest szkodliwe dla szkliwa? Super czyści jak się szczoteczkę zanurzy w sodzie, tylko czy to nie ściera szkliwa?

jesli spojrzec pod pewnym katem to amalgamat jest srebrny wydaje mi sie ze masz amalgamat

tak na nfz. :) nie ma czarnych są srebrne więc to pewnie to co piszesz :) zrobią Ci za darmo,ja też byłam właśnie z 6stką i nic nie płaciłam,no tyle co za znieczulenie 20 zl bo bez nie dam rady :)

Gość znieczulenie jest
jest na nfz za darmo

no widzisz,to ja trafilam na babke ktora nieźle zdziera..bo musialam placic. :O cięzkie czasy .

Gość znamy się tylko z widzenia
ale jak czyścić ta soda ?

Gość znieczulenie jest
blanx pasta jest dobra

umnie tez sie placi za znieczulenie wiecie cos o tym cwieku czy warto moze lepiej zostawic w spokoju niech sie wykruszy w koncu to gorna piatka a nie jedynka

Gość blumen222
soda niszczy szkliwo!!! ale jezeli chcesz to na szczoteczke i heja

czy u waszych dentystow tez tak jest ze do lecvzenia kazdej dziurki trzeba przychodzic oddzielnie

nie słuchajcie kogos kto nie parcuje w Polsce i nie zna sie na Polskich procedurach i refundacjach z Nfz, wypełnienia amalgamatowe stosuje się jeszcze z powodzeniem , aczkolwiek nie uważam że to dobrze :P

yughui - nie,nie czekaj! bo będzie zapalenie miazgi tak jak u mnie i doopa...nie chcę wyrwać bo jednak widać,a tez mam lewą górną piątkę do wyleczenia kanałowo,nie stać mnie narazie więc doopa blada :(