Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kreciap

Rozwiazanie umowy o prace przez pracownika

Polecane posty

Prosze was o wyjasnienie mojch wadpliwosci odnosnie wypowiedzenia z pracy .Chce zlorzyc wypowiedzenie do firmy gdzie pracuje juz z 5 lat i chce odejsc z tamtad jak najszybciej czy jest to mozliwe ? Czy wypowiedzenie pospisane za porozumieniem stron mi to umozliwi . Jak to zrobic by nietracic swioadczen np.Zasilku dla bezrobotnych ?

Gość kukakaracza...:
no niestety stracisz:D sama sie nie zwalniaj

to zależy od woli pracodawcy ponieważ okres wypowiedzenia jest miedzy innymi po to aby pracodawca mógł znaleźć kogoś na twoje miejsce.

Gość możesz odejść za porozumieniem
stron, wtedy nie obowiązuje Cię termin wypowiedzenia, jaki masz w umowie o pracę i możesz odejść nawet od jutra, ale pracodawca musi się na to zgodzić. Może odmówić i wtedy będziesz musiała pracować jeszcze okres wypowiedzenia. Rozwiązania umowy za wypowiedzeniem pracodawca nie może odmówić. Nie, nie tracisz prawa do zasiłku dla bezrobotnych.

Gość kudłata Adela
jak będziesz miała porozumienie to zasiłku nie dostaniesz przez pierwsze 3 mce, nie ogarniam tak w ogóle, chesz odejsć z pracy i iść na zasiłek?

Gość skdjihgue8y45hn
jak ja odchodziłam (ale do innej pracy) to złożyłam wypowiedzenie umowy z prośbą o rozwiązanie za porozumieniem w najszybszym mozliwym terminie, finalnie miałam porozumienie stron

chce odejsc do innej pracy ... ale jesli by tam cos nie wyszlo to ratunek bezrobocie i niewiem czy w takiej sytuacji bym dostala zasilek

Gość hugo grant
dopiero po 3 mcach, przecież ktoś już napisał