Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cziki rikio

Pytanie dot porodu

Polecane posty

Gość cziki rikio

Wiem, ze pewnie głupie, ale przeżywam na maksa... czy jak rodziłyście to byłyście całe nago czy jednak w jakiejś koszuli?

Gość ja bylam w dluzszej czarnej
tunice, takiej przed kolano. Nikt Ci nie kaze byc nago! cos ty. Ja jeszcze zdazylam sie troche malnąć zeby ludzi nie straszyc... hehe:)

Gość mamaaaa
w swojej koszuli

Gość polar222
Jak byłam na IP to zbadała mnie tam pielęgniarka po czym kazała się przebrać w to co mam czyli koszulę taką do porodu :) rodziłam także w tej koszuli, rzecz jasna miałam tylko ją ubraną bez majtek itd. jak masz bóle porodowe to każdy będzie mógł z Tobą robić co będzie chciał, będziesz myślała tylko o tym jak to cholernie boli, wszystko będzie Ci obojętne.

W koszuli nocnej (takiej której nie szkoda zakrwawić) i bez majtek ;)

Gość ja bylam w dluzszej czarnej
no mi nie bylo obojetne, caly czas sie przejmowalam. a bola,lo bez znieczulenia, popekalam itd. a wszystkie mi wlasnie mowily - bedzie ci obojetne.....jasne

Gość 29latkaPRAWIE
przy pierwszym porodzie miałam taką śmiszną szpitalną koszulkę, przy drugim już swoją. Ale tak jak ktoś wyżej napisał, nie ważne jak wyglądasz i w czym jesteś, skupiasz się na dziecku i sobie,na bólu a przedewszystkim na tym że za chwilę twoje życie całkowicie się zmieni:-)

Gość cziki rikio
ej no jasne, ze stroic sie nie zamierzam, ale ktos mi nagadał ze nago sie rodzi i w ogóle filmiki z porodów tez takie były i stad te głupie pytanie nie chciałabym byc goła, az tak mi wszystko jedno nie bedzie :P

Gość polar222
Ja się zawsze wstydziłam lekarzy tego tłumu itd. do gin chodziłam kobiety - facet ginekolog NIGDY nie wchodził w grę.. a podczas porodu nie odczuwałam żadnego wstydu.. było kilka kobiet lekarka i 2 położne, od czasu do czasu przychodził ordynator :D po porodzie wizytacja facetów -lekarzy i studentów.. jakoś to dla mnie obojętne było, 0 wstydu :) jednak poród zmienia człowieka :) chociaż i tak za nic w świecie dobrowolnie bym nie poszła do lekarza gina na badanie, tylko na usg :P

W koszuli swojej lub szpitalnej to zależy od szpitala - mi nie pozwolili na swoja koszul,e ale to dobrze bo była cała we krwi.

Gość mlk
no pewnie że w koszuli. Po co nago? podczas porodu interesuje ich brzuch i krocze. Zresztą aktywność w czasie porodu pomaga więc jak nago skakać na piłce. :P

Gość gość
W koszuli :)

Gość mama sama w domu...
w koszuli