Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sknvoahbhn

czy to początki,etapy przed raczkowaniem?

Polecane posty

Gość sknvoahbhn

córka 22 będzie miała 7m od może 2 tygodni czołga się do tyłu odpychając się rękoma i kolanami,do przodu na samych rękach ciągnąc za sobą resztę,obraca się robiąc koła na brzuchu i zauważyłam że zaczyna tak się podnosić że stoi oparta rękoma i kolanami,tymi sposobami umie dotrzeć do zabawek czy pilota,czy możliwe że zacznie szybko stawać na nogi i uczyć się chodzić? czy to normalny wiek?Nie martwię się o to tylko pytam bo to moje pierwszy dziecko.

Moja ma 6,5 miesiąca i od tygodnia robi dokładnie tak samo. W zasadzie to pełza po całym pokoju i nawet do szufladek zaczęła się dobierać :D Nóżki powoli zaczyna podciągać, ale raczkowaniem tego jeszcze nie można nazwać - myślę, że jeszcze parę dni i będzie śmigała po całym domu :)

Gość deszcz##
Moja córka nigdy nie pełzała tylko na początku raczkowała do tyłu odpychała się rękami i trochę nóżkami, nie umiała posuwać się do przodu, trochę to potrwało zanim się nauczyła, a teraz to jest po prostu mistrzem świata w raczkowaniu i ma już ponad roczek :) także Twoja córka jest na dobrej drodze do raczkowania.

Gość sknvoahbhn
no śmiesznie to wygląda,wczoraj leżała na podłodze na kocu a ja poszłam do toalety,gdy wyszłam to ona już prawie pod drzwiami była.:)tylko na plecy jej nie za bardzo z brzucha wychodzi bo chyba nie wie wtedy co się z nią dzieje.

Gość sknvoahbhn
Cobyeta-ale masz ładną córeczkę:) Moja się też w lipcu urodziła,ale dopiero jej włosy rosną,a Twoja to ma takie widoczne:)

sknvoahbhn - Dziekuję :) Jak się urodziła to była takim kudłaczem... i czarne włoski miala, ale prawie wszystko sie jej wytarło - teraz znów szybko zaczęły rosnąć :)

Gość sknvoahbhn
wlasnie moja tez miala geste blond ciemne i jej wytarly sye i powypadaly wszystkie i teraz rosna stojace i biale