Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ashleeeeee

Podział "majątku" w trakcie rozwodu

Polecane posty

Gość Ashleeeeee

Witam, nie mamy jako takiego majątku z eks. Wspólnie kupiliśmy meble i komputer. Chciałabym się dowiedzieć czy możemy między sobą spisać umowę o podziale tego naszego wspólnego "majątku"?

Gość c rauai a
majtek dupy nie urywa czym ty chcesz się dzielić ? o podział majątku jest oddzielna sprawa i co podasz meble i komputer ?

Gość Ashleeeeee
no właśnie zdaję sobie sprawę z tego, ale on chce wziąć wszystko, a dać mi jedynie 1300zł. Chciałabym się dowiedzieć, czy możemy między sobą spisać umowę co kto bierze, kto komu ile jest winien (spłata) . Nie oddam mu wszystkiego, żeby zostać z niczym.

Gość Ashleeeeee
Jeszcze dodam że on ma komputer i prawie wszystkie meble.

Gość c rauai a
ok , a te 1300 zł cię zadowala ?

Gość Ashleeeeee
Rachunki są na eks, z tym, ze kupiliśmy je po ślubie. Więc są NASZE, a nie JEGO. Na dodatek poszła na to wspólna kasa uzbierana z wesela. Nie zadawala mnie. Bo skoro chce wziąć wszystko, to powinien mi dać połowę całej wartości- ok. 2500zł. A on zaczął robić dziwne obliczenia z których wyszło, że jest mi winien 1300 zł. Głupota. Więc teraz mam zamiar zabrać się za sporządzenie umowy.

Gość c rauai a
chcesz się szarpać to możesz ale zastanów się czy warto sobie tyłek zaprzątać , meble i komputer ileś czasu mają może lepiej weź kasę

Aha. Myślałam, że to eks chłopak. Jeśli mąż to sorry, ale ciężko zrozumieć dlaczego spieracie się o tak mało wartościowe rzeczy :( Dziwny facet przede wszystkim .. Dogadajcie się tak, żebyś Ty wzięła mniej więcej pół i on pół np on meble Ty komputer albo sprzedaż i podział pieniędzy lub jedno drugiemu oddaje połowę sumy.

Gość wojjtek 0755
no faktycznie dziwna sytuacja.niech jeden wezmie meble drugi komputer i juz

Gość Hoplit
A nie lepiej żeby spłacił połowę wartości ogólnej majątku i niech spada z tym wszystkim?