Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mdlejkapac

PRZYJAZD POGOTOWIA RATUNKOWEGO

Polecane posty

Gość mdlejkapac

Słuchajcie miałam ostatnio taką sytuację: zrobiło mi się słabo w sklepie i zasłabłam, jakieś stare babsko natychmiast zadzwoniło po pogotowie, mimo moich protestów. Ponieważ często zdarzaja mi się zasłabnięcia to wiem że zaraz mi przejdzie, ale ludziska odrazu łapią za tel i dzwonią. Karetka zawsze przyjeżdzała i zabierała mnie do szpitala. Tym razem również. Robiłam to żeby innym nie robić kłopotów.Ale teraz postanowiłam że jak zasłabnę i ktoś wezwie karetkę to powiem mu że jak wezwał to niech teraz podaje swoje dane i tłumaczy sie ratownikom bo ja nie mam zamiaru. Nie podam swoich danych (powiem że dowodu osobistego albo innego dokumentu nie mam przy sobie) a nie pamiętam jak się nazywam albo nie chce powiedzieć i nie chcę żadnej pomocy lekarskiej bo nic mi nie jest. I co wtedy będą robić ratownicy i jakie konsekwesncje poniesie osoba dzwoniąca po karetkę? No i czy mi coś grozi za takie zachowanie?

Gość vitagirl
OSZUSTKA!! mdlejesz żeby zwrócić na siebie uwagę!!!!! ja jak zasłabłam to ledwo kontaktowałam z otoczeniem, a tym bardziej nie w głowie miałam jakieś kłótnie z ludźmi którzy wezwali karetkę i do tego przez dobre 3 godziny dochodziłam do siebie!!!!!

Gość mdlejkapac
Jak chciałabym mdleć na pokaz żeby zwrócić na siebie uwagę to chętnie interesowałabym sie pomocą lekarza. A to że ty 3 godziny dochodziłaś do siebie to o niczym nie świadczy, każdy z nas jest inny i każdy na wszystko inaczej reaguje. Pozdrawiam.

Gość no swieta prawda
nie odmowisz udzielenie pomocy lekarskiej i oni po prostu odjada i nikt nie bedzie mial zadnych konsekwencji chyba .. ale nie rob pretensji osobie dzowniacej, bo potem jak ktos z jej otoczenia bedzie naprawde potrzebowal pomocy to ona moze juz nie zadzownic..

Gość te zasłabnięcia cię nie
niepokoją?

Gość mdlejkapac
nie, te zasłabnięcia to wynik niskiego ciśnienia. Jak np. kucnę albo się schylę i zaszybko wstanę to poprostu fikam, ale szybko do siebie dochodę i mówie ludziom że nic mi nie jest i nie potrzeba pogotowia ale czasem jak jakieś babsko sie uprze to nie ma przeproś...

Gość mondra głowa
mogą obciążyć cię kosztami przyjazdu jak podasz dane, a jak nie podasz to mogą wezwać gliny.