Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sgrsdtr

sponsoring po co powstal ten film?

Polecane posty

tak wlasnie, refleksja, słowo kluczowe. jakoś nie widziałem w kinie fiilmu gloryfikującego prostytucje, streczycielstwo, pedofilię itd... jest opisanie problemu, zjawiska które istniało ZAWSZE tylko dopiero od niedawna jest o tym głosno za sprawą mediów, internetu.... utrzymanki, "galerianki", lolitki, pedofile, geje itd byli zawsze od kiedy człowiek zszedł z drzewa. 🖐️

Gość sgrsdtr
Tym razem to znowu ja + ban x2 ty pierdolniety jestes? kazdy facet ma zamilowanie do ruchania mlodych dziewczyn kazdy w krajach mniej cywilizowanych gdzie nie ma nad tym kontroli gdzie wlasnie jest ciche przyzwolenie faceci ruchaja wlasne kilkuletnie córki to tej pory w krjach cywilizowanych nie bylo przyzwolenia na zdrade na tego typu interesy , jednak po tego typu filmach zacznie byc.. bo ludzie zaczna sie z tym oswajac , bo coraz wiecej ludzi zacznie to robic i moze jakis procent ludzi juz w tym siedziala ale teraz to tylko poszerzy horyzonty i trafi do nowych odbiorcow ..

co konkretnie np? przykłąd z życia. poparty jakimiś badaniami może? że od pojawienia sie filmu galerianki nastapił wzrost ilości nieletnich robiących loda za dzinsy? wielu rodzicom otworzył ten film oczy skąd faktycznie ich 14 córka ma takie ciuchy i kosmetyki pochowane...

Gość sgrsdtr
Tym razem to znowu ja + ban x2 no własnie a skad sie biora takie sklonnosci ? pedofilskie ? gejowskie? od urodzenia ? to jest zapisane w genach ? czy jednak przez to czego dziecko i człowiek doswiadcza w zyciu jakie widzi obrazy, na co jest przyzwolenie, dlaczego nie ma np przyzwolenia na posiadanie dzieci przez pary homoseksualne , przynajmniej w wiekszoci krajów bo tak rodzi sie dewianctwo ..

ludzi ciagnie do prostytucji bieda a im wieksza bieda tym wieksze kurestwo nie trzeb tutaj robic zadnych badan ani wywodow na ten temat :) do tego media rekalama tv tez robi swoje jak takie mlode dziewczyny sie naogladaja bzdurnych programow jak to sie niektorym ludziom zyje fajnie to rowniez chca posmakowac takiego zycia dlatego zaczyanja sie kurwic co w tym dziwnego ??

Gość sgrsdtr
no własnie bo sie nagoladaja tego typu filmów i programów dlatego !

na pewno czlowiek nie rodzi sie bedac juz gejem nikt chyba w takie brednie nie wierzy takie patologie nabywa sie przez lata swojego zycia przy pomocy uzywek np narkotykow

sgrsdtr no ku rw a jak dwoch pedalow wychowuje chlopca to kim ten chlopiec bedzie w przyszlosci :D??? niech mi nikt nie wmawia ze nie jest potencjalnie zagrozony ze sam bedzie ciocią. tak samo jak sie dziecko wychowuyje w rodzinie alkoholowej to istnieje wielkie prawdopodobienstwo ze rowniez bedzie alkoholikiem albo jakims skrzywionym czlowikiem

Gość sgrsdtr
Tym razem to znowu ja + ban x2 tak a malo to tutaj tematów ze dziewczyny szukaja sponsora lub kiedy przez media dziewczynki dostaja znak ze ich mlodosc moze byc swietnym bizensem, ze jest pozadanym przez wiekowych facetów ze moga dzieki temu czerpac profity

Gość lord stront;
Uważam, że przesadzasz. Człowiek musi być skrzywiony psychicznie, żeby po obejrzeniu jakiegoś filmu zaczął wyprawiać to co w nim zobaczył. Co chwilę ktoś chodzi do kina i nic się nie dzieje. Siejesz ferment. Nie jesteś dobrym obserwatorem. Dzieje się, jak powiada ksiądz Natanek ;) chociaż niekoniecznie z dnia na dzień. Jeśli coś zmieniło obyczaje, kulturę w XXw. to przede wszystkim kino, było takim kreatorem i nośnikiem zmian. To z kina ludzie wynosili wyobrażenia i marzenia, które stawały się ich własnymi. Potem pojawiła się telewizja (to już broń masowego rażenia), gry, internet. Jest jeszcze literatura, która także swoje zrobiła. Kto z was zna historię książek Henryego Millera? Ktoś, kto je przeczytał, uległ ich "czarowi", zmieniał swoje wyobrażenia o erotyce, choćby trochę. O wpływie kina, tv, literatury na obyczajowość, świadomość napisano tomy. Jest zjawisko świetnie znane i opisane, chociaż w skali społecznej, to nie jest oczywiście jakaś prosta dźwignia - powstał film, ludzie automatycznie przyjmują dane wzorce. Tylko emocjonalnie niezrównoważeni mordują po oglądnięciu filmu. Ale nie o mordowaniu piszemy, ale o stopniowym przesuwaniu granic dopuszczalności zachowań, granic etycznych. Można wymieniać tytuły, które zmieniały ludzkie gusta, rozbudzały ciekawość sferami, które były przedtem skrywane i dla wielu wręcz nieistniejące. Dzisiaj rzadko to jest jeden tytuł, bo produkcja filmowa, w ogóle rozrywkowa jest gigantyczna. Dzisiaj to jest cała masa filmów, stron w sieci, gier, artykułów w kolorowych pismach, programów w tv, reklam, które niosą określone treści. To działa jak wciąż powtarzana mantra. Można jej nie słuchać, ale to trudne, gdy brzmi ona, całkiem atrakcyjnie i schlebia naszym skłonnościom, pragnieniom. To tak jak ten chłop z "Konopielki", który przez to, że podglądnął nauczycielkę z miasta i jej faceta, zażądał od swojej baby, aby radykalnie zmienić pozycję seksualną :D Owszem, on nie był w kinie, ale nauczycielka zapewne tak i jej facet też. To tylko żartobliwy przykładzik, ale sens pozostaje.

Gość sgrsdtr
wawcia powraca6969 no własnie to samo jest z filmami naogladaja sie dzieci naogladaja sie dorosli chociaz na ukształtowana psychike doroslych to juz wolniej moze dzialac ale w jakis sposób tez na pewno

co konkretnie np? przykłąd z życia. poparty jakimiś badaniami może? że od pojawienia sie filmu galerianki nastapił wzrost ilości nieletnich robiących loda za dzinsy badania fakty linki kurwa identycznie jak pewna osoba na forum dlatego nas takich jak wy sie wlasnie mowi oszolomy :D

nie ma jednoznacznej odpowiedzi na to skąd się bierzę np homoseksualizm, biseksualizm, pedofilia...zoofilia i inne ale 9/10 skazanych w usa pedofilów było dziecintwie gwałconych lub było świadkiem gwałtu na siostrze, matce itd... czyli ma wplyw dziecińśtwo ogromny!!! to wiadomo,. i ja się skłaniam raczej ku temu że niemal wyłączny wpływ. ale naukowcy nie sa zgodni bo to siedzi w mózgu który jest nadal największą zagadką. ide:D

tv kino ma ogromny wyply na postrzeganie rzeczywistosci przez najmmlodszych odbiorcow ale tak jak pisalem wczesniej patologia najczesciej rodzi sie z biedy

" 13:45 [zgłoś do usunięcia] wawcia powraca6969 co konkretnie np? przykłąd z życia. poparty jakimiś badaniami może? że od pojawienia sie filmu galerianki nastapił wzrost ilości nieletnich robiących loda za dzinsy badania fakty linki k**wa identycznie jak pewna osoba na forum dlatego nas takich jak wy sie wlasnie mowi oszolomy " nie. o takich ludziach mówi ię racjonalisci. opieram ię na faktach, staram przynajmniej. ty opierasz soje wywody na swoich domysłach, przypuszczeniach i być może urojeniach;d spierdalam bo nudno:D

ja kna razie to ty masz jakies urojenia a nie ja bo ty wiesz najlepiej wszystko jak jak wczesniej napisalem bo przeczytales jakas tam gazete moze zacznij czytac focusa zaprenumeruj to juz w ogole bedziesz kopalnia wiedzy :D:D:D:D

Gość sgrsdtr
dokladnie tak jak modni byli beatalsi czy elvis presley i kazdy chcial wygladac tak jak oni

nie musze sie niczego domyslac ani nie musze szukac wynikow badan zeby stwierdzic fakt ze kobieta sie bedzie kurwic bo potrrzebuje kasy a nie ze to lubi robic i to jest chyba oczywista oczywistosc wiesniaku

Gość sgrsdtr
tylko ze czasami nie jest to kwestia tylko i wylacznie pieniedzy , niektóre po obejrzeniu tego filmu zainspiruje np samo przezycie takiej przygody, dominacji ,dreszczyku emocji i tego typu rzeczy , te filmy w pewnym sensie ucza seksualnosci tego co nam sprawi najwieksza przyjemnosc

Gość lord stront;
Nie lubię tej kłótni pomiędzy partią zwolenników tezy, że wszystkiemu winne media i tymi, którzy nie widzą w treściach przez nie przekazywanych, żadnych niebezpieczeństw. Taki film jak "Galerianki", to może być broń obosieczna. Jednym otworzy oczy na problem i może czemuś zapobiegną innym, pokaże po raz któryś, że można i tak. Jednak im więcej tego rodzaju przekazów, tym mniejsze wrażenie robią treści jakie są w nich zawarte. Tak po prostu jest. Rzecz, nie w tym, że po zaistnieniu danego filmu, powiększy się grono młodocianych prostytutek, bo to jest praktycznie nieweryfikowalne i takie oskarżenia można o dupę potłuc. Rzecz w tym, że zjawisko, bez względu na to jak jest ukazane w filmie i tak zostanie odebrane w inny sposób niż zamierzali twórcy, przez dzieci i młodzież, czyli ludzi chłonących wszystko jak gąbka. To co dojrzały człowiek uzna za złe, chociaż atrakcyjne, młody uzna za wyłączeni atrakcyjne. Nie byłoby tak wielu narkomanów wśród młodych, gdyby byli zdolni dostrzegać oczywiste niebezpieczeństwa. Właściwie nie wiadomo co z tym zrobić? Cenzura obyczajowa? Nawet jeśli to jak to realizować? Jest presja na to by odpowiednio wyglądać. Look to podstawa! Oczywiście ludzie zawsze mieli mniejszą lub większą fiksację na punkcie swojego wyglądu, szczególnie młode kobiety, ale LAT TEMU 20, 30, 40 ILE BYŁO MŁODYCH KOBIET GOTOWYCH DO PROSTYTUCJI BY MIEĆ LEPSZE CIUCHY??? A ILE JEST DZIŚ??? Ktoś ma wątpliwość, że tyle samo albo może mniej? Nie ma badań? :D Może i są ale także bez nich widać przyjmowane postawy. To widać także bez filmu "Galerianki".

Gość sgrsdtr
patrzac z mojego 20 letniego punktu widzenia jeszcze kilka lat temu jesli usłyszalabym o takim zjawisku w swoim otoczeniu lub jesli jakis mezczyzna by mi takie cos zaprpoponował wzielabym go za zboka a dziewczyne uprawiajace takie cos za zwykla dziwke i nie chcialabym miec z tym swiatkiem nic wspólnego, teraz po obejrzeniu wymienionych przeze mnie filmów sama mialabym ochote na taka przygode tym bardziej wiedzac ile dziewczyn ten "zawód" uprawia

Gość dffdghfg
prawda jest taka, ze nikt inteligentny na takie goowno nie pojdzie, bo wie ze to zwykle dno i tylko szkoda kasy. ja tv nie ogladam juz od lat, do kina nie chodze, moi znajomi tez nie chodzą juz, bo ile mozna ogladac pieprzenie sie, gole dupska, zero sensownej tresci? wiec mi osobiscie ten film nie wadzi, i tak go nie mam zamiaru ogladac

no ja tez na takie chore produkcje do kina nie chodze wole pojsc w celach czysto rozrywkowych a nie na film o kurwieniu sie albo o braku pieniedzy :D

Mnie się wydaje, że niebezpieczne to jest ewentualnie dla młodych dziewczyn, którym niechcący można podsunąć pomysł na łatwe i szybkie zarobienie pieniędzy. Dorosły, normalny człowiek oglądając np. film wojenny nie pójdzie na ulicę zobaczyć jak to jest strzelać z kałacha...