Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 brzydUla_19

Zapomoga do MOPS-u

Polecane posty

Go艣膰 brzydUla_19

Witam, chcia艂am si臋 dowiedzie膰 kiedy i w jaki spos贸b mam napisa膰 wniosek o zapomog臋. Mam 19 lat i mam roczne dziecko, kt贸re utrzymuje sama, nie mieszkam z facetem, mieszkam u rodzic贸w ale sama musz臋 si臋 utrzyma膰 z dzieckiem, oni mi nie pomagaj膮 finasowo. Dostaje tylko z Opieki Spo艂ecznej : rodzinne, tytu艂 kszta艂cenia i rehabilitacji dziecka no i alimenty. B臋d臋 musiala si臋 w najbli偶szym czasie wyprowadzi膰 bo u moich rodzic贸w nie ma za du偶o miejsca i bede musiala p贸j艣膰 na wynajem ale do tego potrzebne s膮 pieni膮dze. Aktualnie nie pracuje bo nie mog臋, ucz臋 si臋 i nie mam z kim dziecka zostawia膰, na opiekunke mnie nie sta膰. Co mam robi膰? Prosz臋 o pomoc

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 hop sa sa hop sa sa
bo zupa by艂a za s艂ona?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kompotzmaku
idz do tego MOPSu i zanie艣 im osobi艣cie te zapomoge

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brzydUla_19
Dobra tyle to ja sama wiem, ale w jaki spos贸b napisa膰 te zapomoge?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 hgjk
dostaniesz 50zl . daj sobie spokoj z mopsem

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brzydUla_19
No to w jaki spos贸b moge si臋 stara膰 o jakie kolwiek dofinansowanie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brzydUla_19
Chodzi mi o to czy ktos ju偶 pisa艂 z Was taka podobn膮 zapomog臋 , bo nigdy tym si臋 nie interesowa艂am i nie wiem jak napisa膰 taki wniosek

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nie mo偶esz przkroczy膰 350 z艂
na osob臋, jak mieszkasz z rodzicami ich doch贸d te偶 b臋dzie liczony

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fafafine
dzieciaka to wiedzia艂as jak zrobi膰 ale jak za艂atwi膰 sprawy 偶eby funkcjonowa膰 to nic nie wiesz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oczywi艣cie 偶e
przede wszystkim rozumu Ci brakuje jedyne co wiesz to po co jest pizda.Podstawowym 偶r贸d艂em przychodu finansowego s膮 ALIMENTY.To si臋 za艂atwia w s膮dzie.Poszukaj w swoich zakamarkach pami臋ci i mo偶e ustalisz kto jest ojcem.Chyba 偶e jeste艣 Maryja zawsze dziewica.Czy Ty my艣lisz 偶e jaki艣 urz膮d Ci pomo偶e je艣li podstawow膮 spraw臋-alimenty-olewasz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brzydUla_19
Dobra pata艂achy dzi臋ki za chamskie odpowiedzi, nie ma co... Wida膰 co za ludzie s膮 w tym kraju !!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 teraz ja!
Drogie dziewcz臋! Przede wszystkim, mylisz poj臋cia. Zapomoga - to jest to, co chcesz dosta膰. To, co masz napisa膰 - to jest podanie o pomoc finansow膮 (czyli zapomog臋). A jak to zrobi膰? Prosto: w lewym g贸rnym rogu kartki twoje imi臋 i nazwisko, adres. W prawym g贸rnym rogu nazwa miejscowo艣ci, data. W tym samym rogu nieco ni偶ej: MOPS (lub GOPS) w ..... Kilka linijek ni偶ej od akapitu piszesz: zwracam si臋 z pro艣b膮 o przyznanie mi pomocy finansowej, w zwi膮zku z moj膮 trudna sytuacj膮 偶yciow膮. I opisujesz, 偶e sama wychowujesz dziecko, 偶e nie masz innych 藕r贸de艂 dochodu poza (alimenty, zasi艂ki wymieniasz uczciwie), 偶e musisz si臋 wyprowadzi膰. 呕e nie starcza ci na 偶ycie, a szczeg贸lnie na op艂acenie wynajmowanego mieszkania. 呕e nikt nie chce ci [pom贸c. Opisujesz dok艂adnie swoj膮 sytuacj臋, podpisujesz pismo i niesiesz je do opieki spo艂ecznej.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Oczywi艣cie 偶e
Twoim jedynym wyj艣ciem jest DomSamotnej Matki.I o to si臋 staraj.Czy my艣lisz 偶e zasi艂ek 100 z艂 postawi Ci臋 na nogi?A wi臋cej nie dostaniesz.Dziwne jest 偶e nic nie piszesz o tatusiu.Twoje rozumowanie biegnie dziwn膮 lini膮:Dokona艂am heroicznego czynu,da艂am dupy na dyskotece i teraz ca艂e spo艂ecze艅stwo powinno 艂o偶y膰 na moje 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ptasiek nastroszony
ale dlaczego za twoje lajdactwo polegajace na braku zabezpieczania sie oraz na nieodpowiedzialnosci mlodych kochankow plodzacych dziecuszko mamy my podatnicy placic? spierdalaj do roboty albo dziecko oddaj do adopcji by zylo w luksusie i sie moglo rozwijac nie na zapomogach z mopsu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brzydUla_19
g艂osowa艂am na Tuska i PO bo tylko oni dbaj膮 o m艂ode matki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brzydUla_19
TEMAT JAK DLA MNIE ZOSTA艁 ZAKO艃CZONY I MO呕ECIE OBRA呕A膯 INNYCH BO TYLKO NA TO WAS STA膯, ZERO KULTURY, CHYBA WAS 艢WINIE WYCHOWA艁Y SKORO TAK SI臉 ZACHOWUJECIE. TYM CO MI POMOGLI DZI臉KUJE A TYM CO MNIE OBRAZILI WIWD ... ; D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 abradabra26
brzudule masz gg ??? moge ci podpowiedziec co i jak , niedawno sama bylam w podobnej sytuacvji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 brzydUla_19
39883566

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Agnieszka............
Prawie same poj***by tu pisz膮. Dziewczyna zada艂a proste pytanie a tu zaraz naskoczyli na ni膮 jak idioci. Je偶eli mieszkasz z rodzicami to ich doch贸d nie b臋dzie liczony do Twojego, liczy si臋 to co masz na Ciebie i dziecko. Nawet je偶eli napiszesz podanie to otrzymasz jednorazow膮 zapomog臋 (licz臋 tak w okolicach 200 z艂) a za jaki艣 czas b臋dziesz musia艂a zn贸w podanie napisa膰 偶eby jaki艣 grosz dosta膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Moiim zdanieeem...
Ale maj膮 racj臋. Powiedz mi co z ojcem, czy jest wpisany w akcie urodzenia? 艁o偶y na dziecko? Opisz dok艂adnid i napisz co dostajesz w mopsu a napisz臋 Ci co sie nale偶y. Poza tym troch臋 kultury, a jak chcialas normalmej porady to nie na kafe

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 呕a艂o艣ni
Jeste艣cie 偶a艂o艣ni dajcie dziewczynie spok贸j sama mam 20 lat i c贸reczk臋 2letnia i mam partnera kt贸ry pracuje a i tak korzystam z opieki spo艂ecznej .. jak to m贸wi膮 jak daj膮 to trzeba bra膰 a nie bior膮 tylko alkoholiki kt贸rzy jak dostana pieni膮dze z mops to ciesz膮 mordy bo mog膮 zapi膰 ...chodz臋 cz臋sto do opieki wiec ludzi sie kojarzy i wida膰 kto jest wart tych pieni臋dzy i na pewno ta brzydula 19 letnia jest warta !!!!!!!!!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 za艂osni
do bezmyskle dziewczyny !! RUCHAWICA TO MOZE TY SKORO WSZYTSKICH PAKUJESZ DO JEDNEGO WORKA ! JAK WSPOMNIALAM JA MAM PARTNERA WSPANIALY OJCIEC KTORY PRACUJE NA RODZINE ... MAMY SWOJE MIESZKANIE I WSZYTSKO CO POTRZEBA DLA MNIE DLA NIEGO I DLA DZIECKA WIEC HAMUJ Z WYPOWIEDZIAMI . LEPIEJ ZEBYM JA WZIE艁A TE PIENIADZE NIZ JAKIS MENEL KTORY TO PRZEPIJE !!!!!!!!!!! ZASTANOW SIE CO PISZESZ BO LUDZIE KTORZY BIORA TA JA艁MU呕N臉 Z PEWNOSCIA W LEPSZYCH WARUNKACH ZYJA NIZ TY .

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 informatyk___
je艣li mieszkasz w ma艂ej miejscowo艣ci id藕 do w贸jta, ew. burmistrza. Je艣li w du偶ej no to id藕 do MOPSu i pogadaj z mo偶e z kierownikiem, mo偶e z szefem wydzia艂u. Opisz sytuacj臋 i popro艣 o pomoc.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dfedfgrdgfr
a co Ty chesz jeszcze dfostac?? Myslisz ze za wynajem ci zaplaca??? snisz dziecko. Oni wliczaja wszystko do dochodu ktory nie mzoe przekroczyc 351 na oosbe. I to tez nie znaczy ze bedziesz miala te 702 na osobe. Jesli chodiz o dofinansowanie do meiszkania to nie mzoe przekroczyc chyyba ok 900 zeta na osobe ale te dodatek wlicza sie do pomocy z opieki spolecznej jako dochod

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 呕a艂o艣ni
nie sluchaj sie brzydula tylko idz do tego mopsu i wszystkiego sie dowiedz ... do dodatku mieszkaniowego mimo ze moj partner ma prace na umowe i rente po ojcu to i tak dostalismy dodatek mieszkaniowy wiec ty na pewno dostaniesz ale nie wiem jak z zapomoga okresowa .. musisz sie poprostu tam zapytac

Udost臋pnij ten post

艢winie zasrane, nie komentujcie, nikt was nie prosi艂, o ocenianie. dziewczyna pyta wi臋c jezeli ktos wie, to niech odpowie. Dzieci s膮 potrzebne po to aby zapiernicza膰 na te 艣wiet krowy co oceniaj膮 na forum!!!! Idz do MOPSu on jest od tego, pomoze ci tylko musisz po艂azi膰 itp, nawet mieszkanie socjalne zdosta膰!

Udost臋pnij ten post

艢winie zasrane, nie komentujcie, nikt was nie prosi艂, o ocenianie. dziewczyna pyta wi臋c jezeli ktos wie, to niech odpowie. Dzieci s膮 potrzebne po to aby zapiernicza膰 na te 艣wiet krowy co oceniaj膮 na forum!!!! Idz do MOPSu on jest od tego, pomoze ci tylko musisz po艂azi膰 itp, nawet mieszkanie socjalne zdosta膰!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziamka
madziamba, napisa艂a艣, 偶e jeste艣 dopiero w drugm miesi膮cu, wi臋c na dziecko nie dostaniesz. Ale mo偶esz z艂o偶y膰 podanie z pro艣ba o pomoc finansowa na siebie. Zaznacz w nim, 偶e jeste艣 w zwi膮zu nieformalnym z partnerem, 偶e b臋dziecie mieli dziecko i napisz kiedy bierzecie 艣lub. Musisz dopytac opiekuna spo艂ecznego bo mo偶e jest taka mo偶liwo艣c, 偶e je艣li mieszkacie ze sob膮 i prowadzicie wsp贸lne gospodarstwo domowe to mo偶ecie z艂o偶y膰 na waz oboje.Tylko musicie by膰 zarejestrowani jako bezrobotni. Pami臋ta膰 nale偶y, 偶e przy ustalaniu wysoko艣ci ewentualnego zasi艂ku MOPR bierze pod uwag臋 dochody uzyskane w miesi膮cu poprzedzaj膮cym z艂o偶enie wniosku. Wi臋c je艣li nawet tw贸j partner pracowa艂, ale nie wyp艂aci艂 mu pracodawca pieni臋dzy to nale偶y to napisa膰. Pasowa艂oby te偶 szczerze przyzna膰 z czego si臋 utrzymywali艣cie bo nikt nie uwierzy, 偶e 偶yli艣cie powietrzem. Je艣li nie chcecie jednak konkretnie pisa膰 to mo偶na te偶 zaznaczy膰, 偶e utrzymywali艣cie si臋 z dobrej woli ludzi, kt贸rzy wam pomagali, ale ju偶 nie s膮 dalej w stanie albo z oszcz臋dno艣ci, kt贸re juz si臋 sko艅czy艂yi poda膰 jak膮艣 nie za wysok膮 kwot臋 偶eby nie przesadzi膰. Je艣li b臋dziesz chcia艂a pomocy w napisaniu takiego podania to daj zna膰. Pozdrawiam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 edziamka
A madziamba i jeszcze jedno. Pami臋tasz, 偶e aby dosta膰 "becikowe" nale偶y zg艂osi膰 si臋 do ginekologa nie p贸藕niej ni偶 do 10go tygodnia ci膮偶y? I regularnie chodzi膰 na kontrole. Lekarz p贸藕niej wypisuje za艣wiadczenie o dacie rozpocz臋cia kontroli lekarskich w poradni ( kt贸ry to by艂 tydzie艅 ci膮偶y), a nast臋pnie do艂膮czasz je do wniosku. Je艣li si臋 zg艂osisz np. w 11 tygodniu becikowe ju偶 nie b臋dzie ci przys艂ugiwa艂o. A warto si臋 o nie stara膰 po urodzeniu, w ko艅cu 1000z艂 piechot膮 nie chodzi a wr臋cz si臋 przyda po narodzinach maluszka :) I ka偶demu si臋 nale偶y, je艣li ma niskie dochody. Wi臋c czemu nie? Pozdrawiam jeszcze raz ;)

Udost臋pnij ten post