Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brzydUla_19

Zapomoga do MOPS-u

Polecane posty

Gość edziamka
a tak na marginesie- czytałam poprzedni wątek i nie mogę pojąć skąd w ludziach tyle jadu i dlaczego wylewają tyle swojej żółci na innych. Jak można komuś, kto potrzebuje pomocy odpowiadać w tak wulgarny sposób? Zwłaszcza, że dziewczyna zadająca pytanie wcześniej, nie opowiedziała całej swojej historii. Może jest dla niej zbyt bolesna, wiąże się z czymś przykrym? A niektórzy od razu wylewają pomyje... Nie do pomyślenia... Ale to świadczy o poziomie takich osób, o całkowitym braku odruchów ludzkich jak empatia, współczucie czy chociażby poczucie przyzwoitości. Żal mi takich ludzi, są pozbawieni człowieczeństwa a co za tym idzie i inteligencji. I radzę wogóle nie przejmować się takimi wpisami i nie odpowiadać na nie żeby nie zniżać się do ich żałosnego poziomu poniżej zera. Nie odpisując pokazuje się swoją wyższość nad chamstwem. Z drugiej strony dziwię się, że żaden administrator czy ktoś czuwający nad tym forum (bo chyba ktoś taki jest) nie zrobi z tym porządku.. Przecież nie można pozwalać na bezkarne anonimowe ubliżanie komuś.

za wcześnie urodziłaś dziecko i teraz się nie załapiesz na kasę bo mają płacić po 1000zł za każde dziecko co miesiąc aż do 18stego roku życia

Gość edziamka
Madziamba, znalazłam jeszcze coś takiego: becikowe rządowe należy się wszystkim bez względu na zamożność, ale istnieje jeszcze becikowe w formie dodatku do zasiłku rodzinnego i przysługuje ono świeżo upieczonym rodzicom z rodzin dośc ubogich, czyli takich, w których dochód na osobę w rodzinie nie przekracza 1922 zł netto-dotyczyć to będzie dochodów w roku kalendarzowym poprzedzającym rok, w którym został złożony wniosek o świadczenie. Więc po urodzeniu dzieciątka musisz złożyć wniosek o zasiłek rodzinny i tam na formularzu zaznaczyć jeszcze dodatkowo, że oprócz rodzinnego składasz jeszcze o przyznanie dodatku z tytułu urodzenia dziecka. Na wniosku już wszystko jest, trzeba tylko odpowiednio zaznaczyć. Należy dołączyć te same dokumenty co do wniosku o przyznanie becikowego rządowego, czyli m.in. zaświadczenie od lekarza. Tylko musisz dokładnie pogadać z opiekunem społecznym, on wyjaśni ci na pewno dokładnie jak to wygląda od strony formalnej. Więc jeśli dochody mielście niskie to możesz liczyć nie na 1 tys.zł a na 2 tys. zł dla maleństwa :)

Gość gość
Ludzie jestescie bezczelni.!!! dziewczyna zwrocila sie do was z pomoca a wy jak zwykle macie wielki problem.... Pier***icie gluotyze ma oddacv dziecko do adopcji , nikomu nie zycze zle ,ale Ci co pisza takie glupie teksty powinni zabrac dzieci

Gość gosia222222
Witaj. Rozumiem cię doskonale, bardzo ci współczuje, masz ciężką sytuację. napisz do mopsu na pewno ci pomogą, tam też pracują ludzie. Mogę ci napisać te podanie o ile jeszcze go nie masz.

Gość sYs iA
PRZECIEZ DZIEWCZYNA JASNO NAPISALA ZE DOSTAJE ALIMENTY TO WY MOZGOW NIE MACIE A WIECIE ZE OCZY SLUZA DO CZYTANIA I NAPISALA TEZ JASNO ZE NIE JEST Z OJCEM DZIECKA CO NIE ZNACZY ZE NIE WIE KIM ON JEST!! PO CO TU WCHODZICIE? ZEBY SPUSCIC NAPIECIE NA KIMS BO W DOMU SIE NIE UKLADA? PROSTACTWO!

Gość gośćANIAAAAA
brak słów jacy ludzie sa okrutni wypisują takie bzdury ze czytajac opadaja rece .

Gość wydziarana
Jaaa cie ! To co tu czytam jest straszne ludzie kto was wychował ? Jeden z drugim pomyslcie jak wy byscie się czułi jak ktoś by o waszych dzieciach tak napisał że przyszło na świat bo matka dala d**y !? Co to ma byc wgl . ? A jak nie macie jeszcze dzieci to pomyslcie o tym ze sami możecie się znaleźć w takiej sytuacji !! Ja sama jestem młoda mama i jakoś nie dalam d**y pierwszemu lepszemu tylko zostałam jego żoną ! Byscie się wstydzili wgl tym co piszecie dziewczyna prosi o pomoc a wy tak ja traktujecie bo co bo ma 19 lat i nie ma na kim polegać powinniscie jej współczuc a nie ponizac za parę ładnych lat nie będziecie jej do piet dorastać .tyle w temacie !