Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkurzona mocnoooo

Kto się zna na Wordzie? Pomocy...

Polecane posty

Gość wkurzona mocnoooo

Niby głupie, ale nie umiem sobie z tym poradzić... Mam już napisane CV, wszystko pięknie, tylko CV zajęło mi jedną stronę a w pliku zapisują się dwie strony- jedna własnie zapisana z CV, a druga pusta tylko ze stopką taką samą jak pod CV... Nie wiem za cholerę jak zrobić, zeby usunąć tę pustą stronę, ale żeby jdnocześnie nie pozmieniało mi się nic w pierwszej? Pomocy!

Gość rfgrfe
zmniejsz marginesy albo czcionke

Gość wkurzona mocnoooo
Ale nie o to chodzi.... Po prostu automatycznie wychodzi mi druga strona, która jest pusta, tylko ze stopką, ktorej nie uda się usunąć backspacem, a jak usunę stopkę, to zniknie mi tez ta na 1 stronie

Gość tamaraaaa a
Górny margines daj troszkę do góry. (myszą przeciągnij, lewy skraj ekranu, pod napisem plik ok. 5 cm u mnie)

Gość wkurzona mocnoooo
kurczę nie wiem jak mam to opisać, żebyście zrozumieli o co chodzi... :( Tu nie mają do rzeczy nic marginesy, bo strona nawet nie jest zapełniona cała, ale po prostu automatycznie wyskakuje druga całkiem pusta tylko z automatyczną stopką. I chcę usunąć ją bo głupio wygląda CV na dwie strony, z czego druga jest całkiem pusta

Ustaw znak koniec strony i wykasuj dolną.

Gość tamaraaaa a
ale spróbuj z tym marginesem i napisz czy ok.

Gość wkurzona mocnoooo
o inaczej to opiszę- znalazłam wzór CV w internecie i po prostu całość przerobiłam na swoje dane, doświadczenie itp. Tylko, że moje CV zajmuje 1 stronę, a tamto zajmowało 2. I teraz mimo iż na 2 stronie nie ma niczego to ona się nie chce usunąć.

chyba: w "wstaw" Zmiana czcionki czy marginesów to obchodzenie problemu.

Gość to wiec tak
najedz na ta pusta strone i usuwaj "backspace" az ci przeskoczy do jednej strony lub ustaw myszka kursor na miejscu zaraz za ostatnia litera lub kropka na dole strony i wciskaj "Delete" powinno pomóc.. powodzenia

Albo otworz nowy plik i skopiuj tylko 1 stronke. Lub wysylaj plik w pdf, a do pdfa uzyj drukarki pdf i tez tylko 1 strone drukuj

Gość malq
sprawdź w którym miejscu masz kursor .. przypuszczam ze jest na dole.. lub na początku drugiej pustej strony.. zjedz nim na druga stronę i wtedy BkSP do czasu aż kursor przeskoczy na strone zapisana.. wtedy ta druga str automatycznie zniknie.:)

Gość to wiec tak
pomogło??

Gość tamaraaaa a
masz tabele na dole strony?

Gość to wiec tak
tamaraa widzialas kiedys tabele w CV :D

I wykasuj dolną stronę. Ti wszystko. A przeciąganie marginesów to nieporozumienie :P

Gość tamaraaaa a
to wiec tak Oczywiście.

Gość wkurzona mocnoooo
Anouk- mam offica 2007 i nie widzę takiej opcji u mnie :( Marginesy i czcionka nic tu nie zmieniają... A jak skopiują tylko jedną stronę do nowego dokumentu to nie mam pojęcia czemu wówczas wkleja mi się to jakoś dziwnie sformatowane, w ogóle nie po kolei :/

Gość to wiec tak
pozwole sobie na brak komentarza...

Albo skorzystaj z pomocy wpisując znak końca strony lub koniec strony. Tam będą kroczki. Powodzenia.

Gość to wiec tak
poradzilas sobie juz?

Gość to wiec tak
W poprzednich wersjach Worda mówiło się o wstawianiu znaku końca strony (to było lepsze), w wersji 2007 mówi się o wstawianiu znaku podziału strony. Obydwa wyrażenia mają to samo znaczenie i nazywają tę samą funkcję.

Gość to wiec tak
u mnie w Wordzie to po najechaniu na opcje wstawianie jest to trzecia ikonka od lewej... podzial strony... chyba ze masz ustawione inaczej wedle swoich potrzeb, ja mam ustawienia standardowe Nie ma się co wkurzac. Powodzonka :D

Gość wkurzona mocnoooo
Dziękuję Wam za zainteresowanie i pomoc- w końcu się udało, w banalny sposób, klikając Delete po ustawieniu kursora na koncu ostatniego wiersza... Nie wpadłabym na to :)

Gość to wiec tak
no ale ja ci o tym pisałam..

Gość wkurzona mocnoooo
to wiec tak- faktycznie, przepraszam, nie zauważyłam.... byloby o wiele szybciej :)