Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dagak22

Ciąża, wątpliwości, pomóżcie jestem w szoku

Polecane posty

Byłam u ginekologa, nie miałam pare miesięcy okresu, lekarz mnie przebadał i kazał porobić badania, po to aby mógł mi przepisać jakieś hormony, dzięki którym okres mi powróci ( między czasie uświadomił mnie, że jestem tak jakby bezpłodna ale po lekach wszystko wróci do normy ). Zrobiłam badania krwi itd. okazało się ze mam anemię, po pewnym czasie wybrałam się z powrotem do lekarza, w celu uzyskania leków, ku zdziwieniu lekarza i moim okazało się że jestem w I tyg ciąży ( gin. był w szoku, ponieważ uświadamiał mnie że nie możliwe jest zajście w ciąże przy moich komplikacjach ), czy lekarz poprzez badanie USG jest w stanie wykryć I tydz ciąży ? Wydawało mi się, że USG wykrywa ciąże dopiero od 2/3 tyg ciąży. Nie wiem co myśleć, czy wierzyć lekarzowi czy zrobić test ciążowy, czy może wybrać się do innego ginekologa, może miał ktoś podobny przypadek... proszę, doradźcie

Gość qvo vadis?
raczej niemożliwe jest wykrycie ciąży w 1 tygodniu. Mi lekarz wykrył w 3 tygodniu i musiał się nieźle naszukać aby cokolwiek znaleźć, a na zdjęciu wyglądało to jak maleńka kropeczka. Coś tu nie tak :/

Może lekarz się myli, na prawdę żyje w stresie, a najgorsze jest to żę narazie nie mam czasu na jazdę po lekarzach, myślisz, że test ciążowy coś tutaj wskóra ? , muszę znaleźć chwilę czasu i odbyć wizytę u innego ginekologa :( . Nie wiem co się dzieje, czemu tak lekarz powiedział i o co tutaj chodzi, może chciał coś ukryć, podkreślał, że jestem bardzo dziwnym przypadkiem, lecz zdarzają się i takie rzeczy...

Gość dziewczyna z zzzzzzzz
może zrób ten test inny lekarz może ci w tym stadium nic nie powiedzieć. W 1 tygodniu to mało realne żeby wykrył, może zobaczył zgrubione endometrium i wysnuł wnioski.

Gość Emilia23
lekarz moze wykryc ciaze najwczesniej w 8 tygodniu! nie ma mozliwosci zeby widzial ja w 1 tyg. Pozatym nie wiem czy wiesz ale ciaze liczy sie od ostatniej miesiaczki a nie zaplodnienia wiec to calkowicie niemozliwe zeby wykryl ciaze poniewaz 1 tydzien ciazy to teoretycznie tydzien przed zaplodnieniem .

Gość co ty gadasz!!!
Emilia23 - to NIEPRAWDA, że lekarz moze wykryc ciaze najwczesniej w 8 tygodniu! To zależy od tego jakim USG lekarz dysponuje. Ja jestem pod koniec 5 tyg. i lekarz potwierdził ciążę i bicie serca.

Dziewczyny proszę, po tym co piszecie to ja już nie wiem, więc w końcu w którym tygodniu USG wykryje ciążę, tak ze swoich doświadczeń, potrzebuje podtrzymania na duchu, oczywiście posiadam mężczyznę swojego życia, niestety pracuje on za granicą i przyjeżdża raz na jakiś czas, nie mówiłam mu jeszcze o niczym, więc kiedy go całkowicie uświadomię w jakiej jesteśmy sytuacji potrzebuję choć chwilowego podtrzymania na duchu i przekonania, że wszystko będzie ok. Nie wątpliwie nie chciałabym być teraz w ciąży, jednak potomstwa nie odrzucę i nastawie się już na większą odpowiedzialność, chciałabym tylko rady, czerpiąc pomoc właśnie z tego forum, gdzie kobiety rozmawiają na różne tematy...

Gość onkel henry
czy pan burmistrz otworzy bramę nadziei w prokopowicach???

Skoro Twój facet przyjeżdża tylko raz na jakiś czas to po pierwsze przypomnij sobie kiedy był ostatni stosunek. Jeśli od tego czasu minęło 14 dni to zacznij od testu z sików, jeśli chcesz zaoszczędzić czas. Możesz też wybrać się na test z krwi (swoją drogą czy lekarz nie zlecił tego badania? może to na podstawie wyniku bety stwierdził ciążę, a nie na podstawie obrazu usg).