Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pigmentowa

Cienie pigmentowe do powiek to jakie cienie?

Polecane posty

Gość pigmentowa

?

Gość niewiem cocococc
cienie pigemntowane wtf? Chyba cienie dobrze napigemntowane czyli takie ktorych wystarczy malo a efekt jest dobry ( czyli mocny kolor)

Gość tez mam skore atopową
tzw pigmenty. niby czysty kolor bez wypelniaczy typu talk jak jest w cieniach prasowanych. ale tylko producent wie naprawde co naprawde jest w srodku...

Gość niewiem cocococc
Pigmenty to jeszcze cos innego, niz cienie pigmentowe. Pigmenty to zazwyczaj sproszkowany cien sypki ale nie cien pigmentowy

Gość pigmentowa
aha,czyli ogolnie opłaca sie je kupic bo starcza na dluzej?

ale mowie o pigmentach a nie cieniach sypkich!

Gość niewiem cocococc
Mylicie pojecia pigment - cien w pylku o mocnym kolorze cienie dobrze napigmentowane- cienie o mocnym kolorze moga byc i sypkie i sprasowane a cienie pigemntowe- nie ma czegos takiego poprostu niepoprawne zmienianie nazwy dobrze napigmentowane na pigmentowe . Podobnie jak w przypadku perfum niektorzy mowia PERFUMA nie ma takiego wyrazu tak samo z cieniem nnie ma cieni PIGMENTOWYCH

z zasady pigment to pigment, a cien to cien. o cieniach prasowanych i sypkich slyszalam, ale szczerze? o prasowanych pigmentach ktore bylyby naprawde pigmentami a nie cieniami - nie.

Gość pigmentowa
dobrze,napisałam tak jak było napisane na allegro-o te cienie mi chodzi co podałam w linku.

@ niewiem to ty chyba mylisz pojecia. cien to cien a pigment to pigment. pigment to nie cien. tak byc powinno, ale jak jest to wiadomo, bo producenci sami nie wiedza co jest czym.

cienie pigmentowe to takie, ktore maja w swoim skladzie wiecej farbki, ktora powoduje wieksza trwalosc makijazu i daje lepszy efekt

Gość ulkajot
jeśli już inwestować to według mnie najlepiej w czyste pigmenty np. Glazel (zamawiam z topdrogeria.pl), cienie pigmentowe to normalne cienie tylko ze zwiększoną ilością pigmentu. lepiej więc mieć czysty pigment bo można go wykorzystać do wielu zadań :)