Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kicia0729

CZY PO 6 DNIACH OD DOMIEMANEGO ZAPŁODNIENIA MOGE ZROBIC TEST CIAZOWY?

Polecane posty

PLANUJE JUTRO ZROBIC TEST CIAZOWY ALE NIE WEIM CZY WYNIK BEDZIE POPRAWNY JAK ZROBIE GO PO 6 DNIACH .POZWOLIŁA CHLOPAKOWI SKONCZYC WE MNIE I DLATEGO CHCE MNIEC PEWNOSC POZDTRAWIAM

Gość rumianek dzbanek
Test wykrywa ciążę od momentu ZAGNIEŻDŻENIA zarodka w macicy (zajmuje to kilka dni), a nie zapłodnienia. Nie rób testu, bo wynik będzie niewiarygodny.

dokladnie... poczekaj do terminu spodziewanej miesiaczki a ogolem to chcesz byc w ciazy czy nie???

ja zrobiłam bete tydzień przed spodziewanym dniem @ i wyszła mi 16 :) wiec ciąża... to zależy od osoby

DO ptysiamysia: NIE WIEM TO SIE ZDARZYŁO POD WPŁYWEM IMPULSU ZE SIE ZGODZIŁAM ALE GO KOCHAM I JESLI COS TO BEDE SIE CIESZYC I SOBIE PORADZIE:)

Gość rumianek dzbanek
Stosunek, owulacja i zagnieżdżenie to zasadniczo 3 odrębne procesy.

rozumiem powiem tak: test sikany nie ma sensu robic wczesniej niz w terminie miesiaczki, mozesz isc na pobranie krwi i zbadac beta hcg ale to tez jeszcze nie teraz, ale za kilka dni, tez w okolicy okresu

KURCZE ALE JUZ TERAZ BYM CHCIAŁ WIEDZIEC ,A JAK DOSTANE MIESIACZKE TO WTEDY NIE ROBIC TESTU? NAJGORZEJ JEST ZE WTEDY DAM SOBIE SPOKUJ A MIJA SIOSTRA MIAŁA MIESIACZKE PRZEZ 3 MIESIACE W CIAZY I TERAZ BOJE SIE ZE JA TEZ MOGE MIEC TAK SAMO.

siostra nie mogla miec miesiaczki - mogla miec krwawienie/plamienie (co czesto mylnie uznaje sie za okres) ale nie typowa miesiaczke zazwyczaj glownym objawem ciazy jest brak okresu jesli go dostaniesz (typowy, taki jak zawsze masz) to raczej w ciazy nie jestes jesli jestes bardzo niecierpliwa to zrob test siusiany na dzien przed spodziewana miesiaczka lub z rana w dniu spodziewanej miesiaczki - wczesniej naprawde nie ma sensu

zrozum, ze test robiony PRZED terminem spiodziewanej miesiaczki moze byc po prostu NIEWIARYGODNY malo tego, czasami (ja tak mialam) nawet w dniu spodziewanej miesiaczki moze byc niewiarygodny, bo np stezenie hormonu jest jeszcze za niskie by cos wykazac i wychodzi to dopiero np kilka dni po spoznieniu sie okresu 100% pewnosc da ci badanie beta hcg robione powiedzmy w dzien spodziewanej miesiaczki

ale pisze na testach ze wykrywaja po paru dniach to moze jednak nie wytrzymam musze widziec :)

sluchaj, ale ty nic nie kapujesz... testy wykazuja owszem po kilku dniach, ale jak slusznie ktos napisal: od zagniezdzenia jest stosunek (musi byc w tym czasie mniej wiecej owulacja by w ogole moglo dojsc do zaplodnienia), potem do zaplodnienia moze minac kilka dni, a nastepnie do zagniezdzenia znow kolejne kilka dni

Gość rumianek dzbanek
Sory za dosadność, ale czego uczą w tym liceum na "wychowaniu seksualnym"? :O Niczego się na tym etapie nie dowiesz i tyle. O ile uprawiałaś seks w dni płodne, a nie "ojejku, wszedł we mnie w gumce, czy jestem w ciąży?!", to nie masz wyjścia i musisz czekać, bo każdy test zrobiony przed zagnieżdżeniem pokaże ci BRAK CIĄŻY.

Gość misia8222222
a może być takż że : zarodek sie zagnieżdża w trakcie miesiączki i przez to miesiączka jest krótsza ? ja miałam 2 dni okres i nagle zniknął , chciałabym dzidzie ale czy jest to możliwe w tym przypdku ?