Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilia23

Starania..Kolejny miesiac nadziei..

Polecane posty

Gość Emilia23

Czy jest tu jeszcze ktos kto stara sie o dzidziusia?:) wiem ze tych tematow jest juz wiele ale na kazdym dziewczyny sa juz tak zzyte ze soba ze nawet nie zwracaja uwagi gdy ktos chce sie dolaczyc. Takze kazda staraczke zapraszam musimy sie trzymac razem bedzie nam latwiej:)

Gość emilia23
czekam..

Gość ewia84
Jestem... dla mnie to również kolejny miesiąc... Może się razem powspieramy?

Gość emilia23
Jak najbardziej. Razem zawsze łatwiej znieść kolejne dni oczekiwania:) Ile miesiecy juz sie staracie o bobasa? czy to dopiero poczatek? Ja @ mam dostac w poniedzialek ale mam wielka nadzieje ze tym razem sie nie zjawi :)

Gość ewia84
Staramy się już 3 miesiąc, jestem na leczeniu hormonalnym - clostillbegyt 2x1 od 5-9 dnia cyklu, w poprzednim miesiącu miałam pierwszy raz owulację ale niestety @ przyszła :( A Wy jak długo się staracie? Jesteś zupełnie zdrowa czy też tak jak ja średnio 2-3 razy w m-cu jesteś u gina jak ja?

Gość emilia23
My jestesmy tez na poczatku staran to dopiero 2 miesiac..jednak ja mam niedoczynnosc tarczycy jestem na lekach na ktore jestem skazana do koncza zycia..martwie sie czy uda mi sie zajsc w ciaze bo jednak to tabletki hormonalne..ale moj endokrynolog uspokajal mnie ze nie powinno byc z tym problemow a nawet gdyby mam sie do niego zglosic i zmieni mi tabletki..

Gość emilia23
Moja ginekolog tez mi mowila ze jesli unormuje wyniki tabletkami nie bede miala problemow z ciaza.. ale rozne rzeczy tu juz czytalam jedne mowia ze sie da zajsc inne ze bardzo trudno..wiem ze kazdy organizm jest inny ale boje sie ze to trafi wlasnie na mnie..

Gość ewia84
Dla pocieszenia - biorę cały czas już prawie od dwóch lat euthyrox 75, bo mam również niedoczynność tarczyc, może od razu powiem wszystko od początku. Kilka lat temu wzięłam raz jedyny postinor - antykoncepcja po stosunku. Bardzo mi to rozwaliło cykle i gospodarkę hormonalną, później przez długi czas brałam tabletki anty na unormowanie cyklów. 3 lata temu zaczęłam chodzić do gina w mieście, do którego się przeprowadziłam i szczerze od samego początku się mną profesjonalnie zajął. Skierował mnie na oddział u siebie w szpitalu, przebadali mnie wtedy wzdłuż i wszerz :) ale przynajmniej wszystko wyszło. Mam niedoczynność tarczycy, zespół policystycznych jajników i nadciśnienie tętnicze. Ponadto co się z tym wiąże mam nadwagę, nie kolosalną ale mam. Oczywiście jestem cały czas na diecie, nie bardzo rygorystycznej ale unikam tłuszczy, fast foodów i słodyczy. No to tyle o mnie. A powiedz mi czy masz 23 lata, czy to tylko taki opis przy nicku. Ja już mam 28 lat więc najwyższy czas na maleństwo...

Witam, można się przyłączyć? ja dopiero zaczęłam 2 m-ce temu

Gość ewia84
Jasne, nowe staraczki mile widziane :)

Gość emilia23
agataz89 oczywiscie ze mozesz sie przylaczyc bedzie nam bardzo milo :)| Tak mam 23 lata jestem 4 miesiace po slubie i chcialabym juz miec mala kruszynke :) Kiedys bralam tez Euthyrox ale 25 ale mialam i tak troche zle wyniki i lekarz zmienil mi na Letrox 50.

ja teoretycznie jestem zdrowa, ale moje cykle bardzo się wahają od 28 do nawet 46 dni. ostatnio brałam luteine, przez dwa m-ce było dobrze-@ po 31 dniach jednak jak zwykle bardzoo bolesna. dziś mam 39 dzień cyklu i.. zobaczymy co będzie

to moze ja tez się przyłaczę?? ja równiez dopiero zaczynam.więc może z wami bedzie mi raźniej.

Gość chdhhd
Ja też byłam na euthyroxie i zaszłam w pierwszym cyklu starań:)ale wiadomo, różnie to bywa..

Gość emilia23
Napewno zapraszamy:)

Gość emilia23
No to troszke pocieszenie ze biorac te tabletki jest szansa na ciaze:)

Gość chdhhd
Przede wszystkim to się nie poddawać:)pozdrawiam i życzę powodzenia!!!!!!

ja w tym momencie czekam do poniedziałku czyli do terminu @. i taka mam małą nadzieje ze może sie uda teraz;p juz 10 dni mam podwyzszona temperaturę ponad 37 a nie jestem chora, bole brzucha i jajnikow.no ale zobaczymy. czas pokaże;p

Gość ewia84
Hej to widzę, że same młode przyszłe mamusie tu mamy... ale ta to jest, wcześniej nie - bo studia, później nie - bo przed weselem, a teraz nie ma tak jak pstryk i światło niestety :(

Gość emilia23
Mi zostalo jeszcze kilka dni do @.. zobaczymy co wyjdzie ale jestem dobrej mysli:) Chociaz sama nie wiem co o tym myslec od owulacji codziennie pare razy kluje mnie jajnik a czasami boli podbrzusze wiec chyba jednak @ sie zjawi..a jak u Was?:)

Hej:) za mna dwa cykle a teraz dopiero chyba 6 dzien cyklu. Nie należę do cierpliwych osob... Trzymam za was wszystkie kciuki dziewczynki:)

Gość emilia23
elle22 no ja tez do poniedzialku czekam :) ewia84 przeciez Ty tez jestes młodziutka:) napewno Ci sie uda:)

no może i mlode ale ja np nie mam męża a chłopaka ale po tym jak miałam schizy ze wpadliśmy wzieło mnie na dzidziusia;p wiec teraz się staramy:D najwyżej przyspieszymy ślub o dwa lata:D nie mam nic przeciwko;p

emilia no to się cieszę bedziemy czekały razem;p zobaczymy co bedzie;p

Gość kszewuszka
Witam! Mogę się przyłączyć? Ja już mam 13letniego syna :) Od paru lat staraliśmy się o drugie ale nic nie wychodziło.... Dopiero 1,5roku temu zdiagnozowano u mnie endometriozę na jajnikach 3stopnia :( Jutro mija rok po operacji...po lekach które brałam przez pół roku,endometrioza się zatrzymała :) Teraz co miesiąc biorę duphaston i drugi cykl clostilbegyt od 2 dnia @ przez 5 dni 1 raz dziennie. 23 idę na kolejne usg... ot to moja cała historia...

ja też mam już co najmniej kilka dni podwyższoną temperaturę, chociaż byłam troszkę przeziębiona. do tego od ponad 2 tyg. bolą mnie piersi tak jak zwykle przed @, tylko że coś długo już. no i od ponad tygodnia pobolewa mnie brzuch tak jak bym miała za chwilę dostać..

Gość ewia84
Mnie w poprzednim miesiącu tydzień przed @ bolał brzuch a w noc przed dostaniem @ przez 3 godziny zwijałam się z bólu jak nigdy w życiu. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło. Osobiście życzę Ci aby @ nie przyszła :)

Gość kszewuszka
Ewia 84 -ja już nie taka młoda ;)

Gość emilia23
ja mam te bole od ponad tygodnia a do @ jeszcze 3 dni..pozatym piersi mnie nie bola..choc zawsze przed @ bolaly ale narazie tlumacze to tym ze kazdy cykl moze byc inny..

tez mailam przed @ podwyzdzona temp. ale to bylo raczej przeziebienie. od tego cylku zaczynam nierzyc codziennie temp, zeby lepiej ustalic date owulacji, bo ostatnio mam dosc nieregularne cykle. ewia84 jez jakos dziwnie w nocy bolal mnie brzuch, jak nigdy..?