Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamama19..,.,.,.,.m.m

schuddnac 25kg

Polecane posty

WITAM ZAKŁADAM TEN TEMAT GDYŻ JUŻ MAM DOŚĆ BYCIA GRUBA . JESZCZE 2 LATA TEMU BYŁAM CHUDA ZASZŁAM W CIĄŻE I NIESTETY JUŻ MI ZOSTAŁO 21 KG . TERAZ CHCE SCHUDNĄĆ .MAM NADZIEJE ZE ZNAJDĘ WSPARCIE WAS I RAZEM DAMY SOBIE OTUCHY NA POZBYCIE SIĘ ZBĘDNYCH KILOGRAMÓW . NAJPIERW ZROBIĘ SOBIE 2 DNIOWA GŁODÓWKĘ OCZYSZCZAJĄCA OD PONIEDZIAŁKU

I to pierwszy podstawowy blad, bo już dasz organizmowi sygnał, że ma zacząć oszczędzać energię. Żadnej głodówki - jedz to co do tej pory tylko wywal z jadlospisu makaron, chleb, ciasta - wszystko co z mąki, do obiadu jeden ziemniak, zero cukru, soków owocowych. W zamian dołóż dodatkowy kotlet do obiadu albo twarozek do śniadania. Ogranicz owoce na rzecz warzyw. Dopiero jak to nie poskutkuje zacznij liczyć kalorie i je ograniczać. Ale nie rob glupstwa i nie zaczynaj diety od glodzenia się!

dzięki za wskazówkę ale wątpię ze to coś da

71kg przy wzroscie 160 kiedyś ważyłam 49

i tak jak napisała koleżanka. ja to popieram! i zobaczysz, że to pomoże. dołącz jakieś ćwiczenia i schudniesz

ja też jestem mamą i zostało po ciąży sporo kilogramów. ja mam 166cm i waga jak widać w stopce.

spróbuje przez 2 tyg jeżeli przyniesie efekt to będę tak robić ale chyba ciemne pieczywo mogę jeść?

ciemne z ziarnem tak, ale nie przesadzaj. na śniadanie możesz zjeść bułkę lub ze 2 kromki z chudą wędlinką lub pomidorem, ogórkiem

mjluska89 jak udalo ci sie schudnac te 9 kg i przez jaki okres?????

masz wszystko w stopce. jestem na diecie os 2 stycznia. i właśnie odstawiłam białe pieczywo, cukier, słodycze, makaron, ziemniaki. i staram się liczyć kalorie.

no pewnie czym wiecej nas tym lepiej

dukan niszczy organizm i zabiera zbyt dużo wartości odżywczych. jak dla mnie to nie jest dobra dieta

ja stosuję dietę która zostanie ze mną na zawsze. tyle, że będę jeść tak aby utrzymać wymarzoną wagę a nie jeszcze chudnąć :)

nie wcale. moja koleżanka na niej była. i dlatego ja próbowałam. jedzenie samych warzyw, chudego mięsa i białka nie jest na długo terminowe odżywianie się. to jest dieta dla naprawdę twardych ludzi.

Gość TRonka
Prawdziwe wyzwanie i pewnie Ci się uda! Radzę Ci sprawdzać ile kalorii przyjmujesz każdego dnia (jest taki licznik kalorii www.kompanfit.pl ) a na pewno będzie Ci łatwiej :)

więc tak jak Ci napisałam. jak widzisz schudłam i jem to na co mam ochotę z wyjątkiem tego co odstawiłam :)

Mieso+ ryby + warzywa najlepieej surowe + czarny chleb lub makaron + nabial o niskim zawartosci tluszczu+ owoce i oczywiscie MALE PORCJE to nie jest dieta tylko dobre odrzywianie...jak chcecie byc zgrabne i miec piekna skore. Pewnie ze jak raz na miesiac idziecie do McDonalda albo raz na tydzien do restauracji to sie nic nie stanie. i co najwazniejsze duzo ruchu.

Gość a ja na dukanie od polowy
stycznia i zleciało mi już 6 kg. Nie ćwiczę, nie chodzę głodna. Właśnie wszamałam sernik z czekolada (dukanowy oczywiście ale tak samo smaczny jak ten zwykły). Przecież Dukan to właśnie zmiana nawyków. Druga faza w której jada się ograniczone produkty trwa tylko przez czas odchudzania, potem trzecia i 4 faza i wtedy wprowadza się różne rzeczy do jadłospisu. Poczytaj o tej diecie zanim ją skreślisz.