Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ikka nawre

Pomóżcie? Czy taki obiad jest naprawdę tyle wart czy chcą mnie naciągnąć?

Polecane posty

Gość ikka nawre

Razem z rodzeństwem ciotecznym, organizujemy obiad w restauracji dla naszych dziadków z okazji 50 tej rocznicy ślubu. Będzie 30 osób. I ustaliliśmy takie proste menu, bo dziadkowie i rodzice są bardzo tradycyjni. Zupa rosół z swojskim makaronem ziemniaki z wody kotlet devolay, 3 rodzaje surówek do wyboru lampka czerwonego wina do obiadu soki, napoje do woli na stole przekąski typu udka z kurczaka, śledziki, szaszłyki drobiowe, ryba po grecku na stole kawa tort i ciasto i chcą od nas 150 zł od osoby. Zamurowało mnie bo wiem że kuzynka w tamtym roku za wesele z poprawinami płaciła 160 zł od osoby gdzie stoły uginały się od jedzenia, w tym był i alkohol, i 4 gorące posiłki, owoce, tort i ciasta. Myślicie że tu chcą nas naciągnąć?

Gość hjvjhvgjhvg
max polowe powinni chciec

Gość Van Zann
w tej cenie powiwinni nawet odtworzyc utwór "Anielski orszak"

Gość gdfgfdgdfgf
żartujesz chyba z tą kuzynką? 160 zł od osoby i jeszcze alkohol w cenie? gdzie takie wesela są?

Gość gdfgfdgdfgf
i jeszcze ciasta i tort w cenie? no w szoku jestem.

Gość gdfgfdgdfgf
ale fakt, że za taką imprezę (mówię teraz o pięćdziesięcioleciu dziadków) no to faktycznie sporo

Gość stronger
duzo, szukaj innej restauracji..

Gość zaczarowany olowek1000
nie wierze, ze na weselu za 160 zl od osoby byl alkohol, ciasta, soki. To wszystko sie osobno liczy. I uwazam, ze 150 zl w waszym przypadku to wcale nie wiele, skoro chcecie obiad, przekaski, tort i kawe

Gość czy chodzac schudne czy chodz
jakie wesela, barany??? tu chodzi o rocznicowy obiad, poryte łby! nie umiecie czytać, zyebane pały???

Gość Delienaa
zmontujcie grilla :D🖐️

Gość pospaceruj sobie
Zupa rosół z swojskim makaronem 15 zł ziemniaki z wody kotlet devolay, 3 rodzaje surówek do wyboru lampka czerwonego wina do obiadu 35 zł soki, napoje do woli na stole 15 zł przekąski typu udka z kurczaka15 zł, śledziki10 zł, szaszłyki drobiowe,20 zł ryba po grecku na stole15 zł kawa tort i ciasto 25 zł =150 zł:classic_cool: nie licząc obsługi jeszcze:O moim zdaniem normalnie

Gość gdfgfdgdfgf
umiemy czytać, ale ty chyba masz z tym problem. zdziwiło nas po prostu, że kuzynka autorki miała wesele za 160 zeta od osoby i w cenie było wszystko- alkohol, tort, ciasta itp. u mnie w regionie takie rzeczy kupuje sie osobno

Gość pospaceruj sobie
zobacz jak tego dużo, za samą głupią małą kawę ile trzeba zapłacić w lokalu, a ty byś chciała tyle dań taniej?:O do tego jeszcze ktoś będzie wkoło was ciągle biegał, to tez kosztuje

Gość kobieta do kobiet
to razem 4500 zł zastanów się czy mając pół tej kasy nie zrobiłabyś takiego obiadu, bo wg mniie raczej tak za lokal pewnie licza

Gość maturks4
To skopiowane z innego topiku na kafe: Dzień dobry. Są rzeczy, co do których nie mam zdania. Nie udało mi się sprawdzić w praktyce... Podobno nigdzie ciasto nie smakuje tak jak u babci, a zabawy z dziadkiem pozostają w pamięci na lata dorosłego życia. Dziś wszystkie wnuki mają okazję za to podziękować. Młodsze robiły laurki w przedszkolach, starsze szukają czegoś ekstra w sklepach. Dla dziadków podarunki jednak nie są tak ważne, jak sama możliwość spotkania się ze swoimi potomkami. W tym roku jest do tego dobra okazja, bowiem Dzień Babci i Dziadka przypada w sobotę i niedzielę. Aby uprzyjemnić to rodzinne spotkanie Pałac Bursztynowy przygotował specjalną ofertę. "Pakiet" dla dwóch, czterech lub sześciu osób. Bardzo racjonalnie, bo wnuki mogą zaprosić na pyszny obiad nie tylko dziadków, ale i rodziców. I w dodatku im większy "pakiet" tym taniej... Na przykład dla sześciu osób, podawane na półmiskach, przygotowano następujące menu: rosół z makaronem pałacowym, pierogi ze szpinakiem, pierogi z kapustą i grzybami, kotlet dewolaile, karczek w sosie własnym, kopytka, ziemniaki z koperkiem, surówka. Na deser ciasto, kawa lub herbata. A spotkanie rozpoczynało się "szampanem" z malinami . Wszystko to razem za 175 zł. W pięknej sali, przy wcześniej zarezerwowanym stoliku, dyskretnej muzyce. Akurat ja mam blisko i dojść mogę nawet w pantofelkach w ciągu 6 minut, ale dla zmotoryzowanych jest obszerny parking. Z uroków ogrodu dziś trudno skorzystać, ale wejście nad stawek i na mostek przerzucony nad potokiem było miłe. Sam pomysł powstania święta Babci i Dziadka w Polsce pojawił się w tygodniku "Kobieta i Życie" w 1964 roku. Święto to zaczął popularyzować "Express Poznański". W roku 1966 "Express Wieczorny" ogłosił dzień 21 stycznia "Dniem Babci". Dopiero potem powstała również tradycja obchodzenia Dnia Dziadka.

Gość pospaceruj sobie
pewnie by zrobiła ale komu się chce gotować dla 30 osób i sprzatać po nich? i cały wieczór biegać z talerzami zamiast usiąść z wszystkimi?

Gość ikka nawre
więc tak, lokal to zwykła restauracja nic szczególnego, małe miasteczko w warmińsko mazurskim, ok 15 tys mieszkańców, dla porównania zapytałam o wielość potraw i zdziwiło mnie to że będą takie same jak te co są w karcie a w karcie ceny były następujące rosół z makaronem - 5 zł ziemniaki kotlet wieprzowy devolay plus surówka - 25 zł tort - 20 zł za kg ciasto 15 zł za kg tak jest w cenniku litr soku - 5 zł a tu nagle 150 zł od osoby? kuzynka miała wesele w zajeździe i alkohol ciasto i tort miała w cenie 160 zł od osoby z poprawinami, zajazd w małej miejscowości też w warmińsko-mazurskim.Wiem bo byłam z nią gdy załatwiała ten lokal.