Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie bo nie wiem

mam pytanie do studentow...

Polecane posty

Chce isc na dzienne studia, tylko nie bardzo mnie stac...chcialabym ubiegac sie o stypendium i pracowac w weekendy. Ile takie stypendium socjalne moze wyniesc dla kogos kto ma najnizsze dochody? Czy ze stypendium i pracy w weekendy dam rade sie utrzymac (mieszkalabym w akademiku) no i ile wynosza oplaty za akademik?pozdr;)

Gość zezulec
zależy chyba od uczelni ale ok. 600 niektóre dają dodatek jak mieszkasz w akademiku ogólnie nie da się za to utrzymać

kurcze to mowisz, ze nie ma szans?:-(

Gość zezulec
masz szansę jeżeli głodujesz

a ile sie placi za akademik?

Gość a ja się uśmiałam
600 gdzie tyle dają? Na mojej 250 osoba, nie wiem ile dla tych co w akademiku? Luknij na strone uczelni " pomoc materialna " albo coś w ten deseń, to się dowiesz. Wiesz - pomysł ze studiami jest dobry ale one jednak kosztują: skrypty, ksera jeśli będziesz miała zajęcia w laboratorium to fartuch i okulary jedzenie. Na dziennych trzeba się uczyć zwłaszcza na 1 rokui raczej trudno pogodzić to z pracą. Może nazbieraj sobie kase, żebyś mogła bez pracowania studiować?

Gość zezulec
około 400zł zależy gzie i jaki standard

Gość fererooo
akademik ok 350 zł za pokoj 3 osobowy. Z samego stypendium nie wyzyjesz ale jesli bedziesz pracowac w weekendy to bez problemu. Z tym ze tego rodzaju praca jest mało stabilnym zrodlem utrzymania, raz jest a raz jej nie ma

no dobrze, ale jak bede pracowac w weekendy to nie bedzie to przeszkadzalo w otrzymywaniu stypendium? wlasnie cos czytam i mam metlik w glowie

Gość Pepi_
Powiem jak ma sie sytuacja na politechnice w Gdansku. Samo stypendium socjalne moze siegnac 600 zl, do tego sa inne stypendia na ktorych sie nie znam. Akademik w zaleznosci od stadardu kosztuje ok 350 zl za miesiac. Pracujac w weekendy jestes w stanie zarobic spokojnie z 400 zl na miesiac. Nie mowie ze bedzie latwo i przyjemnie, ale dasz spokojnie rade jesli naprawde chcesz. Kolezanka dawala rade robic 2 kierunki (dziennie i zaocznie), chodzic do 2 prac (1 i 0,5 etatu), ledwo zyla ale dawala rade. Po pol roku z jednej pracy zrezygnowala, ale i tak dlugo dawala rade.