Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem jak to bedzieee

Jestem starsza od siostry o prawie 20 lat!

Polecane posty

Gość nie wiem jak to bedzieee

Ona teraz ma 3 latka i ciesze sie ze mam siostre ale wolalabym zeby nie bylo miedzynami takiej roznicy wieku. Pomagam mamie przy opiece przy Karince, ale rodzice chyba zapomnieli ze nie jestem do konca samodzielna bo koncze szkole i przedemna czas wielkich decyzji, chyba najwazniejszy okres w zyciu! gdzie isc na studia, matura itd a oni patrza na mnie wrecz jak na trutnia. Tak jakby etap wychowania mnie juz skonczyli a moje dalsze losy ich nie obchodza. Patrzą tylko na małą. Aż mnie nerwy biorą jak sobie pomysle jak to bedzie jak za pare lat ja bede miec dziecko. I jak oni beda sie zachowywac? Karina bedzie starsza od mojego dziecka mniej niz 10 lat i co? Moi beda im przynosic laurki na dzien babci i dziadka a Karina z okazji dnia matki? Moja mama na pewno bedzie sie zachowywala jak ciotka a nie babcia, bo wiadomo ze na pierwszym miejscu jest wlasne dziecko. I wlasnie to mnie najbardziej wkurza. Moja ciocia tez ma male dziecko bedac juz babcia i oczywiscie jak babcia sie nie zachowuje.. nie chce miec tak samo :(

Gość chyba jesteś troszkę zazdrosna
rodzice na pewno Cię bardzo kochają ale wiedzą że jestes juz dorosła i nie wymagasz ciąglej opieki tak jak trzyletnia dziewczynka:) Teraz są pochłonięci Małą ale na pewno zdają sobie sprawę ze Tobie tez jeszcze trzeba pomoc. Najlepiej pogadaj z mamą. Noi co z tego ze Twoje dziecko bedzie przynosic laurki na dzien babci a ta dziewczynka na dzien matki. Najwazniejsze ze ma kochającą rodzinę. Co do roznicy wieku nie martw się , miedzy moim starszym a młodzym rodzenstwem jest podobna roznica i swietnie się dogadują, lepiej niz ze mną. Wiele zalezy od Ciebie, jaki bedziesz miała do niej stosunek itp.

chcesz nam powiedziec ze masz 23 lata i teraz masz mature..?!! na to wychodzi skoro twoja siostra ma 3 lata a ty jestes o 20 lat starsza..za idiotow nas masz?i jak 23latka moze byc niesamodzielna?ciarach z ciebie i tyle;]

Gość 11122256666
no własnie w 23 lata matura? a co robiłaś przez ostsnie 4 lata?? nie kumam, poza tym uspokój sie i nie drecz matki tymi swoimi wielkimi sprawami, mysle że mama raczej zaliczyła wpadkę i nie chciała miec tak długiej przerwy miedzy dziećmi

Gość jak zwykle tępoty z kafe
czytać ze zrozumieniem nie potrafią i dla niech PRAWIE znaczy DOKŁADNIE:O jak wół jest napisane iż dziewczyna jest PRAWIE 20 lat starsza od siostry, a nie równo 20 lat starsza:O

Gość ifu
ja mam braci starszych od siebie o 13 i o 16 lat i nigdy nie robiłam z tego problemu, oni tez nie.

Gość a mój mąż
w tym roku skończy 30lat a na wiosnę urodzi mu się brat.

Gość dsfsdf
Moj maz ma siostre mlodsza o 15 lat i traktuje ja bardziej jak ojciec niz brat. Moim zdaniem taka wielka roznica wieku nie jest dobra. A do tego mloda jest strasznie rozpuszczona i mysli, ze wszystko jej wolno i inni wszystko za nia zrobia. Ma teraz ponad 20 lat i nawet sobie sama sniadania nie zrobi, a o ugotowaniu obiadu to pojecia nie ma.

Gość tyryryrr
maturę pisze się w wieku 18 lat a nie 15 czy 16

Gość tyryryrr
e sory źle przeczytałem :-) racja

Ja mam dwójkę rodzeństwa starszego ode mnie o prawie 20 lat. Dzieci mojej siostry mówią do mnie po imieniu a nie ciociu bo można powiedzieć, że się razem wychowywaliśmy, nie mam żadnego problemu z tego powodu. Owszem dużo osób myślało a niektórzy dalej się mylają, że to moja siostra jest moją mamą :) teraz też mam męża, dziecko i mam z rodzeńsywem bardzo dobry kontakt, rozmawiamy, wspieramy się nawzajem. Będzie dobrze, obyście się kochali ;)

Gość abcdhfgfg
Ja mam brata młodszego o 19 lat. Przez całe życie byłam jedynaczką, więc najpierw cieszyłam się z niego. Ale teraz mam już własną córeczkę i ona rzadko widuje się z babcią, bo moja mama musi zajmować się swoim dzieckiem:( Nieraz mnie wkurza to bo zazdroszczę swoim koleżankom, ich mamy prawie codziennie dzwonią, albo chcą gdzieś zabierać wnuki, jak to babcie zauroczone swoimi wnuczętami. A moja mama ma na codzień jeszcze swoje dziecko i ma się kim zajmować, więc dla niej to nie radocha. A poza tym jak przyjdę z małą do ich domu, to mój brat jest o nią zazdrosny. Nie wiem też jak to będzie w przyszłości, mój brat chyba będzie bardziej utrzymywał kontakt z moją córką niż ze mną, bo pewnie będę za stara dla niego...

ja mam 15 lat młodszego brata i powiem, że na początku mnie to wkurzało, a szczególnie, że ja się nim musiałam sporo zajmować, bo mama pracowała i ciągle na coś nie miała czasu albo siły, no jak to z takim późnym dzieckiem, już nie ta energia z moją córką mieli małą różnicę wieku, więc byli jak rodzeństwo a z moim synem który ma teraz 7 lat ma świetny kontakt, to jest po prostu wymarzony wujek, cierpliwy, zawsze chętny do zabawy czy zabrania gdzieś małego, bardzo dużo się nim zajmuje już od urodzenia, bo lubi to mały go uwielbia czyli w przyrodzie nic nie ginie :D

Gość nowamicsia
gdyby ktoś nie wiedział... można zdawać maturę w wieku 23 lat.... np. chodzić do zawodówki, później isć do pracy i w wieku 21 lat zacząć robić liceum lub technikum dla dorosłych matoły!!! a co do tematu... moja koleżnka ma 21 lat i ma malutką siostre... też ją to wkurza... ale cóż... może najlepiej porozmawiać z rodzicami?

Gość ja_też_mam_młodszą_siostrę
między nami jest 17 lat różnicy i teraz sama spodziewam się dzidziusia:) myślę że to dobre doświadczenie na przyszłość:) a rodzice jak rodzice, wiadomo że rozpieszczają małe.. pomyśl sobie że Twoja siostra nie będzie się tak długo nimi cieszyła tak jak Ty i dlatego chcą BYĆ dla niej... a Ciebie też napewno bardzo kochają :) tylko inaczej traktują, bo masz swoje lata, ale to wcale nie swiadczy o tym że nie jestes dla nich wazna.

Gość gość
Jest napisane PRAWIE czyli ponad 15 można zaokrąglić do 20 :P czepiacie się jak zwykle. Odświeżam sprawę, bo znam podobny przypadek. Mój chłopak ma młodszą siostrę z podobną różnicą wieku. Jego rodzice tylko czekają aż on się wyprowadzi, ponieważ mają małe mieszkanie a on tylko 'blokuje' im pokój dla dziecka. Totalnie go ignorują, tak samo - matura, studia - te sprawy nie mają dla nich znaczenia - zero zainteresowania. Skoro teraz tak go traktują, to wiadomo jak będzie, gdy będą wnuki ...

Gość gość
Wiesz co, ja mam dużo starsze siostry jedna ma 42lata druga 43, a ja 26 i mam jeszcze brata 25l. Jak byliśmy mali to zawsze siostry z radością nas gdzieś zabierały, do zoo, kina itp. Jak już miały swoje rodziny to jeździłam do nich na ferie i wakacje. Rodzice byli ucieszeni, że siostry nas nie odtrąciły. Teraz się dogadujemy super, mamy w nich oparcie. Też mam dobre kontakty z ich córkami, jedna ma 19l, druga 16. Pamiętam jak za dzieciaka jeszcze się z nimi bawiliśmy. Dla mnie to super mieć takie rodzeństwo. Siostrzenice też zadowolone, że mają taką młodą ciocie i wujka, wiadomo że mówią nam po imieniu. Nigdy nie czułam się źle, jak one dawały laurki mojej mamie na dzień babci, a ja na dzień matki. Co to ma do tego? A tak wogóle to mam kuzynkę co ma 14 lat, jest młodsza od swojej siostrzenicy o 6 lat, a od siostry to prawie 30 i jakoś żyją dobrze.

Gość gość
Mam 3 siostry: 19 lat starszą, 12 lat starszą i 7 lat starszą- jesteśmy super zgrane, bardzo się kochany, wydzwaniamy wiecznie do siebie, imprezujemy- jest SUPER! :) A ty jak na taką dorosłą pannę to strasznie się rozczulasz nad sobą ;)

Gość gość
jak zwykle tępoty z kafe napisała """"""czytać ze zrozumieniem nie potrafią i dla niech PRAWIE znaczy DOKŁADNIEpechowiec.gif jak wół jest napisane iż dziewczyna jest PRAWIE 20 lat starsza od siostry, a nie równo 20 lat starszapechowiec.gif"""""""""""""" jak autorka nie umie napisać ile jest starsza od siostry, tylko mówi że prawie 20 lat, prawie to ile to jest???? prawie to nieskończone 20 według mnie jak mam skończone 34 to jak napiszę? prawie 40 ?