Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość happysaaaaaaad

co to znaczy?

Polecane posty

Gość happysaaaaaaad

czesc wszystkim mam ogromna prosbe dostalam list z revenue i nie wiem co to znaczy YOUR PERSONAL ALLOWANCE 8105 OTHER EARNINGS -2929 A TAX FREE AMOUNT OF 5176 WE TURN 5176 INTO TAXX CODE 517L ?

Gość Dreamed I was an eskimo
hahhahahahahaahahahhahahahahahahahaahahhaa

Gość happysaaaaaaad
??

Gość od pierwszego kwietnia 2012
kwota do ktorej placi sie 0% podatku bedzie wynosic 8105 funtow. Z listu wynika ze masz jakies dodatkowe zarobki badz tez oszczednosci, wiec kwota ta bedzie obnizona i to na koniec decyduje o twoim tax code na rok podatkowy 2012/13

Gość czyli bedziesz miec kod
ze wzgledu na niskie zarobki podatkowy pozwalajacy na zarobki 5176 funtow/rocznie (co jest graniczna suma zwolniona od podatku dochodowego). Jesli wysokosc zarobkow sie zmieni to zmienia ci kod podatkowy

Gość Jappysaaaaaad
Wlasnie nie mam innych sochodow. Tylko to jest pewnie dlatego ze nie dalam p45 . A jesli chodzi o ta kwote to tu ktos pisal ze wzgledu na niskie zarobki. Ale ja wlasnie nie mam niskich zarobkow.Pobieraja mi za duzy podatek i nie wiem mam z tym zrobic. Oddadza mi yo pozniej? Jak dam to p45?

może zapytaj jakiegoś księgowego, według mnie masz niedopłate podatku ( w sensie w ub. roku ściągnęli za mało) i teraz ci odjęli, ale moge się mylić...a masz może jakieś dodatkowe 'benefity' w sensie np. auta firmowego?

Gość ukkkkkshef
wiem ale nie powiem odejmij jedno od drugiego wyjdzie ci trzecie i pomysl laska co to znaczy mysdlenie nie boli

Gość Happysaaaaaad
Nie mam zadnych innych dochodow, benefitow itd itp. Masakra jesli chodzi o takie rzeczy to jestem zupelnie zielona