Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

BrightCrystal

bol podczas penetranracji, niechec do sexu

Polecane posty

nie wiem czy to moja wina czy partnera. nie wiem jak go nauczyc wiekszej delikatnosci? moze ktos cos mi podpowie... sex oralny jest mistrzoski, szczytuje, doznaje kobiecego wytrysku, ale kiedy dochodzi do penetracji penisem czuje tylko bol, niechec i modle sie by skonczyl... jak odczowac przyjemnosc z sexu? jak z nim porozmawiac, jesli on nie potrafi rozmawiac na takie tematy?

nie chce zmienic faceta, nie tylko na sexie zycie polega, mam mega orgazmy tylko nie podczas penetracji, chce sie nauczyc tej rozkoszy, czy ten czy inny, kto wie czy nie bedzie tak samo...

Gość uivunm,./'
Jeśli ma sz od dłuższegozcasu tego samego faceta i kłopoty zaczęły się niedawno (tzn. nie było w tm zcasie zmiany partnera) to niech lekarz sprawdzi czy nie masz początków endometriozy.

nie mam pojecia czy wchodzi, chyba tak ale to mnie boli... jestesmy juz dlugo ze soba, od chyba 2 lat unikam zwyczajnego sexu, dobrze nam przy oralu ale ile mozna. wydawalo mi sie ze po paru orgazmach oralnych jestem juz wystarczajaco mokra, ale chyba sie myle...

bo może to też być pochwica, albo vulvodynia. również znak, że coś się innego dzieje. warto sprawdzić. niektóre kobiety np. mają tak grubą błonę dziewiczą, że nie przerwie się przy zwykłym stosunku, tylko powoduje ból przy każdej próbie, bo się ciągnie, ale nie chce pęknąć. taką błonę trzeba naciąć chirurgicznie.

czasem przy tyłozgięciu macicy też jest ból jak penis wchodzi głębiej. musisz zacząć się badać pod kontem tego bólu. na pewno lekarz jakoś to wyjaśni, bo niemożliwym jest, żeby bolało bez przyczyny. dobrze zasięgnąć porady specjalisty

mysle ze nie jest to problem zdrowotny gdyz bylo wiele chwil kiedy odczuwalam przyjemnosc podczas stosunku. no trudno jesli nikt nie ma dla mnie dobrych rad jak z nim porozmawiac, jak go podejsc jesli on nie za bardzo lubi takie rozmowy. jak do tego nie podejde bedzie musial to zrobic, bo mu zalezy, na szczescie, szkoda ze nie wiem do konca jak to zrobic dosc delikatnie... kolejne wyzwanie w zwiazku

to, że odczuwałaś przyjemność nie znaczy, że to nie problem zdrowotny. może jednak warto byłoby to sprawdzić, jak nic innego nie pomoże i ciągle będzie bolało. czasem wystarczy leczenie i można się cieszyć już tylko przyjemnością