Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość veressa

co kupic by dobrze podfarbować ubranie i gdzie to kupić? farby do odzieży

Polecane posty

Gość veressa

słyszałam że jest cos takiego, tylko chciałabym by to równomiernie mi cos pofarbowało i by ta farba sie tak szybko nie spierała . bo mam spodnie jeansy w kolorze ciemny grafit po czerni i zrobiły mi sie na nich jasne paski od prania. a szkoda mi tych jeansów, bo są do mnie idealnie dopasowane . wiec myslałam by je na czarno farbnac lub na ciemny grafit i mam też bluzke pomaranczowo pastelową, w której mi zszarzał kolor bo ja wyprałam z czyms co farbowało i chciałam ja na pomarancz farbnac. gdzie kupic dobre farby do ubran ?

Gość kojust
Farba Simlicol to jest to. !6 trwałych kolorów, nie niszczy ubrań, a co najfaniejsze, wszystko robimy w pralce. Są również inne farby tej firmy do wełny i jedwabiu, oraz do bielizny. Wszystko można kupić w sklepie internetowym drogeriazagraniczna.pl Farby mają polski opis ale są niemieckie. Ja jestem bardzo zadowolona i polecam.

Gość jjjjjukh
tez polecam Simplicol, uzywalam do odswiezenie spranych jeansów ale...mało tych kolorow :P

Gość kojust
Mało bo ja źle napisałam miało być 16 a nie 6. Moja wina. Sorry

Gość Sprawdź sobie
czy dana farba nadaje się do danego typu tkaniny, ponieważ niektórych sztucznych materiałów nie da się ufarbować, po prostu barwnik nie chwyta danego typu tkaniny, a wtedy cały trud pójdzie na marne :(

Gość kojust
Ja tą farbą zrobiłam spodnie sztruks, koszulkę polo, dżinsy czarne. Wyszło super, ale trzeba pilnować żeby nie było plam. Przeznaczona do bawełny, wiskozy, lnu oraz tkanin mieszanych. Wszystko zależy co Pani chce farbować. Można zajrzeć na bloga justynadoradza tam jest pokazane jak to zrobić.

Gość o ja mam szmizjerkę
do zafarbowania, ciekawe czy chwyciłaby dobrze farba. a można farbować nią w inny sposóób niż w pralce?

Gość kojust
Nie napisałaś co masz do zafarbowania, ale masz tam 3 rodzaje farb więc poczytaj i sama wybierz. Z tego co wiem to ta do bielizny nie jest do pralki.

Gość cycata,blondi,,
Jesli masz czarne jeansy to łatwo je odswiezyc. Pastelowy pomarancz hm musialabys dac mniej barwnika, ja uzywala takiej farbki za 1zł z allegro ale trzeba bylo potem utrwalac octem i solą :O Aha i nie da sie zafarbowac poliestru, nylonu, poliamidu i lycry. Jesli to mieszanka np z bawełną np bawelna 60-90procent a reszta poliester to ok, jesli jest go wiecej wyjdą pewnie plamy,nierowny kolor

Gość o ja mam szmizjerkę
napisałam, co prawda w nicku ;) sprawdziłam tą moją szmizjerkę i to jednak 100% bawełna, więc nie powinno być problemu. jednak wolałabym nie robić tego w pralce.

Gość na pomarańczowo teraz
sa specjane farby do farbowania ubrań, nawet na allegro, looknij sobie

Gość kojust
Doczytałam tytuł, ale pierwszy raz słyszę taką nazwę, więc sorry nadal nie wiem co to jest. W pralce farbowanie jest proste i równomiernie się ufarbuje, jednak warunek potem taki żeby wyprać ciemniejsze rzeczy.

Gość kojust
Dzięki, pytałam się wkoło o co chodzi i nikt nie wie. Zaspokoiłaś moją ciekawość Dzięki! Zaraz wrzucę na Facebooka zapytanie i zobaczymy czy ktoś wie.