Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pożyczka na dom

pożyczka na dom

Polecane posty

Gość pożyczka na dom

witam mam pytanko . ja razem z meżem zarabiamy 3600 zł miesięcznie mamy 2 dzieci trojaczki w drodze . chcieliśmy wziąć pożyczke bo tam gdzie teraz mieszkamy sie nie pomieścimy potrzebowalibyśmy ok. 300 tys zł. może ktoś z was sie na tym zna albo był w takiej sytuacji ? ile byśmy musieli płacić miesięcznie i przez ile lat ? chcieliśmy taki dom dość skromny : parter:kuchnia ,łazienka, salon, pokój mój i mężą piętro:tam miałyby być 4 pomieszczenia ( garderoba bo mamy dość dużo dzieci i sie nie pomieścimy) 3 pokoje poddasze użytkowe ( przedzielilibyśmy je na dwie części mniejsza i wieksza w jednej pokój trojaczków w drugiej taka jakby bawialnia

Gość sądze kochana
że przy takich zarobkach i 5 dzieci żaden bank nie da wam takiego kredytu

Gość koko dzambooooo
dochód bank podzieli po twoim porodzie przez 7-osób i wyjdzie za mało na osobe by wziąć jakikolwiek kredyt, no chyba że sie pośpieszysz, o ile brzucha nie będzie widać i weźmiesz kredyt jeszcze na 4 osoby, znam taki przypadek. ALe czy wy dacie rade przy tych zarobkach na spłate kredytu przy 5dzieci???!!! wątpię, to chyba prowokacja??? :O

Tu Ci nikt nie wyliczy raty ;-) bo jest uzalezniona od bardzo wielu czynnikow...choćby od tego czy macie wklad wlasny. I dziewczyny dobrze Ci piszą, że jesli chcesz brac kredyt to szukaj domu i kupuj zanim dzieci sie urodza bo przy 7 osobach nie macie zdolnosci

Gość sądze kochana
np w Pko w czerwcu przy takich zarobkach jednej osoby kredyt maksymalny hipoteczny 92 tys z ratami jakięś 650 zł miesięcznie na 30 lat , a osób 3 , teraz ciężko a jakikolwiek kredyt , a przy 7 osób z waszym dochodem nie realne, wogule kasy wam będzie brakować nawet bez kredytu

Gość blow your mind
A jak sobie wszystko podliczysz, to jak sądzisz, ile będziesz potrzebowała pieniędzy, żeby móc utrzymać siedmioosobową rodzinę? Bo możesz od tej strony zacząć - będziesz wiedziała ile zostałoby Ci na ew. ratę i jaki kredyt mógłby z tego wyjść. No i pytanie jaki macie wkład własny. My wzięliśmy kredyt na 30 lat (przerażające) - 180 000 (20 000 wkładu własnego) kilka lat temu na naprawdę dobrych warunkach (rata nie przekracza 900 zł). Nas jest dwójka (mąż i ja), zarabiamy razem 6 000 m-cznie.

Przykro mi autorko ale z takimi dochodami i przy takiej liczbie dzieci niestety nie macie szans na taki kredyt.Poszukaj sobie w necie są kalkulatory kredytowe.Dla was ewentualnie kredyt do 60-70tys. ale to też ciężko będzie przy takim układzie.