Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Diamentowa30

Jakie miałyście pierwsze objawy ciąży?

Polecane posty

Gość Diamentowa30

Pytam, bo mam nadzieję... i czekam..

Gość mlk
brak okresu a innych brak.

Gość nestea......
u mnie w jeden dzień (tydzień przed przeiwdzianym okresem) miałam takie mega dziwny bół brzucha, że aż sie zwolniłam z pracy, bo nie wyrabiałam. ale byłam pewna, że okres mi się zbliża, a potem kilka dni później zobaczyłam dwie krechy :) a potem to już mdłości, mega osłabienie i straszna senność.

Tylko brak okresu.Innych objawów nie miałam przez całą ciążę:P

Gość CytrusowaOna
W ciążę zaszłam w 7 dc, więc już tydzień później potwornie bolały mnie piersi. Na tydzień przed spodziewaną miesiączką wykonałam 7 testów ciążowych - każdy ujemny. W laboratorium betaHCG pokazało ciążę.

Gość Diamentowa30
Ale rozumiem, że pierwsze objawy jakiekolwiek to można zaobserwować dopiero po terminie okresu? Wiem, że są takie co to od razu wiedzą, że są w ciąży.. ale to chyba niezbyt częste... ?

Gość Diamentowa30
CytrusowaOna - potwornych to ja nie mam.. miałam takie wrażliwe, ale wcześniej też miałam.. więc to z pewnością nie objaw.. :O

Gość Diamentowa30
A fakt, że testy negatywne, to normalne bowiem wiarygodne są dopiero po jakichś chyba 6 dniach po spodziewanej miesiączce, czy jakoś tak... (wyczytane)

Gość CytrusowaOna
Jeszcze przed miesiączką zauważyłam nagłą nieoczekiwaną ochotę na sen. Gdy już ginekolog potwierdził, że to ciąża spałam nieustannie przez 3 miesiące. W międzyczasie wymiotowałam.

Gość Diamentowa30
CytrusowaOna - tego też nie mam :( Moje nadzieje maleją..

Gość kiziamyzia 29
brak okresu który powiązałam z resztą z zaburzeniami hormonalnymi na które cierpiałam poszłam do gina i mówię mu że znowu chyba torbiel mam a on że jestemw ciąży- to był już 7 tc żadnych objawów do końca ciąży nie miałam no brzuch mi zaczął rosnąć w 6 mcu

Gość CytrusowaOna
Nadzieja zawsze umiera ostatnia. Nie myśl narazie o tym. W pierwszej ciązy miałam nieznaczne bóle piersi. I brak innych dolegliwości. Zupełnie. Gdyby nie rosnący brzuch to nie czułabym że jestem w ciaży.

Gość Diamentowa30
kiziamyzia 29 - pozazdrościć.. nie oczekiwałaś, a tu taka niespodzianka. Ja oczekuje i ... :(

Gość kikolec
przed zrobionym pozytywnym testem mialam taki wydety brzuch i jakos inaczej wygladalam na twarzy,mialam tez ochote na rozne smaczki- sledzia zajadalam chrupkami orzechowymi

a mi sie pojawily zylki i to dosc widoczne na piersiach jeszcze zanim wykonalam test

Gość Diamentowa30
cinamoonka - słyszałam o tym objawie, ale u mnie oczywiście tego nie ma ... wrrrr..

Gość kiziamyzia 29
nie oczekiwałam? hmm- moja droga czekałam 3 lata na ta wiadomość :)

Gość piotrsprz@gmail.com
Witam. Szukam osoby której przyda się ktoś w rodzaju osobistego asystenta, służący. Zupełnie za darmo mogę zająć się sprzątaniem, praniem,prasowaniem, gotowaniem. Moge robić zakupy, załatwiać różne sprawy na mieście, służyć jako kierowca z własnym samochodem (rozliczenie za paliwo). Mam okazję rozpocząc za rok taka pracę za granicą i chcę zdobyć doświadczenie i referencje które są wymagane. Jestem dyspozycyjny i gotowy na bardzo szeroki zakres obowiązków.Mam 26 lat. Proszę o wyłącznie poważne oferty z Warszawy i bardzo bliskich okolic. piotrsprz@gmail.com

Gość Diamentowa30
kiziamyzia 29 nie oczekiwałam? hmm- moja droga czekałam 3 lata na ta wiadomość" A to dopiero szczęście w takim razie :)

Gość Diamentowa30
[zgłoś do usunięcia] Doti:) zeby byc w ciazy wcale nie musi byc zadnych objawow" I na to liczę... :)

Gość pobolewanie brzucha, opuchniet
e ogromne bolace cycki, ogromna sennosc i zmeczenie - to wszystko skombinowane naraz, no i oczywiscie brak okresu.

Gość Diamentowa30
pobolewanie brzucha, opuchniet e ogromne bolace cycki, ogromna sennosc i zmeczenie - to wszystko skombinowane naraz, no i oczywiscie brak okresu." I to chyba by mnie cieszyło mimo wszystko... mogłabym zrobić test owulacyjny, ale boję się pozbawić złudzeń..

Gość kikolec
Diamentowa ja bym zrobila ten owulacyjny bo tak to czekasz i sie tylko nakrecasz, a na 100 % wyjdzie owulacyjny pozytywny w ciazy?

Gość Diamentowa30
kikolec - podobno w ciąży zawsze jest owulacyjny... ale chyba zbyt boję się rozczarowania...

Gość Diamentowa30
A poza tym, nawet jak ostatnio zrobiłam i był negatywny to łudziłam się, że jeszcze może zbyt mało czujne mam.. albo co ... nadzieja i tak zamiera z okresem...

Pomarańczowa : jeżeli chodzi o kłócie jajników to jest to na 100% objaw ciąży,przynajmniej u mnie tak było-czulam jakby ciągnięcie tudzież pulsowanie delikatne dokładnie w tydzien po niezabezpieczonym stosunku...okres też możesz mieć na początku ciąży nawet przez kilka pierwszych tygodni ciąży :ja miałam plamienia w terminie miesiączki,owe kłócia jajników a testy również mi wyszly negattwnie na samym początku-za niskie stęzenie hormonu -niektórym testy pokazują ciąże dopiero w 3 tygodniu.. naprawde niewiele trzeba aby zajść w ciąże-ja tylko JEDEN JEDYNY raz współżyłam bez zabezpieczenia i od razu CIĄŻA -dziś juz 3 miesiac:) pozdrawiam

brak okresu, senność i ból w podbrzuszu tak jakby miał byc okres. Poza tym miałam zachciankę niesamowita na jabłka w pierwszym tygodniu! Ale to może juz moje tłumaczenie ciąży ;]

Gość gama83
witam, postanowiłam napisac na już jak się wydaje wygasłe forum, ale może któraś z was udzieli mi informacji. W 9 dc byłam na monitoringu owulacji -pęcherzyk 23 mm, więc lekarz kazał nam dzialac, Od ok 5 dni od owulacji (14 dc) miałam bóle podbrzusza (w nocy też), tak jak na @, uczucie rozpierania. Dodam, że ból ciągnął się aż do pachwin i tak przez kolejne 3 dni -do dziś (17dc) bo w dniu dzisiejszym wszystko się uspokoiło. Czuję lekki dyskomfort, ale bez tragedii. Nie wiem co o tym myśleć. Nie dokuczają mi żadne inne objawy. Tak bardzo bym chciała aby się udało, ale dziś znowu zaczynam tracic nadzieję. Temp na poz. 36,8 .Bardzo proszę którąś z was o odp.