Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aśkaa BG

Czy przyprawiacie mięso przed smażeniem ?

Polecane posty

Gość Aśkaa BG

Chcę jutro usmażyć plastry karkówki na obiad. Zastanawiam się czy przyprawić je dzisiaj solą pieprzem itd czy lepiej obsmażyć jutro i dopiero przed zrobieniem sosu doprawić ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zdecydowanie zamarynować dziś
jutro mięsko będzie pyszniutkie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość powiat jasielski
Obsyp dziś przyprawami, przykryj folią, i jutro upiec. Będzie pycha:) mięsko potrzebuje czasu, żeby przejść smakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yyy a co to za problem
Możesz włożyć dziś do marynaty i do lodówki, wtedy już nie trzeba przyprawiać. Możesz natrzeć dziś czosnkiem z solą i pieprzem. Natomiast nie ma specjalnego powodu, by już dziś tylko popieprzyć i posolić, po co? A co do przyprawiania już na patelni, to uwaga na czosnek w proszku, jeśli chcesz użyć, to na sam koniec, bo on błyskawicznie się pali i czernieje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Aśkaa BG
Marynata to jest to ! Znacie jakiś przepis na marynatę do karkówki -dopiero uczę się gotować ;-)? Karkówkę już mam pokrojoną w plastrach,jutro chcę obsmażyć poddusić i zrobić sos. Podpowiedzcie coś proszę :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość oj panna cotaaaaa
Plastry karkówki posypuję mieszanką typu Czubrica może byc inna mieszanka ziół: majeranek, zielona pietruszka, kmin rzymski mielony, cząber. Posypuję jeszcze odrobiną pieprzu ziołowego i pieprzu czarnego. Pokropić oliwą i wstawić do chłodnego. Można skropić octem balsamicznym. Inny zestaw to mieszanka imbiru, ziela angielskiego, odrobiny goździków i gałki muszkatołowej, ocet balsamiczny i pokropić oliwą. Oczywiście w każdym przypadku jeszcze soł. Taak przyprawiona karkówka nadaje się na grilla a ja lubię zamiast smazyć na patelni to upiec (odkryte) w piekarniku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość davik
Jest taki sklep online jak http://nmr.com.pl. Tutaj można różne przyprawy świata znaleźć w zasadzie w jednym miejscu. My głównie zamawiamy dodatki do mięs, mają świeże prawdziwe zioła, mądrze ze sobą skomponowane tak żeby się – nie gryzły. Sam sklep jest z Siedlec, też tam w okolicy zbierają składniki, są zdrowe, naturalne.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×