Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coo myśliciee naa..temat

chorych na hiv

Polecane posty

mój kolega jest nosicielem czy ma szanse na udany związek?

Gość wefew
tylko z inną chorą osobą :classic_cool:

Gość Gujlas
Ma szansę, Hiv to nie najgorsza choroba i można z nim żyć. Jest masa gorszych chorob, od ktorych sie szybko umiera. Nic nie mysle, to wielki pech i powazny problem, bo chorobe sie napietnowalo, odchodzi sie od tego na swiecie ale nasze polglowki jeszcze dlugo niczego nie zrozumieja.

Gość weretw
ale pierdolisz Gujias, nie ma równie wstrętnej, nieuleczalnej choroby którą tak łatwo się zarazić :classic_cool: hivowcy powinni być znakowani! :classic_cool:

jest tyle przejebanych chorob a wy o nudnym hiv i ciagle pod jego wrazeniem, nuda i debilizm, znakowany to powinien byc taki debil jak wyzej piszacy, izolowac glupote a swiat bedzie uratowany

to nie jest glupi temat bo jeśli ktoś ma taki problem chcę wiedzieć jak jest postrzegany przez ludzi i co myślą na temat takich osób może dla ciebie jest nudne

coś było w tv porannej, w tym temacie, ale słuchałem jednym uchem i nic nie wiem.

opętana..jak jest nudne dla ciebie to nikt cię nie prosił podejmować tego tematu

Co myślą? To co o wszystkim, gówno myślą, mają zryte czapy i pierdolą głupoty, bo są nią przesiąknięci. Jeśli chcesz tu opinii to proszę bardzo, ale nie spodziewaj się niczego normalnego.

Gość ciocia dobra rada_
Dla mnie liczy się człowiek, to co sobą reprezentuje, jego charakter i sposób bycia a nie to na co jest chory. Nie mów od razu dziewczynie która Ci się podoba że masz hiv, pozwól się poznać i zakochać w sobie.

Gość ciocia dobra rada_
Ja mówię tylko że nie ma konieczności mówienia o wirusie od razu, bo wtedy wiadomo że cześć kobiet zrezygnuje z takiej znajomości. Najlepiej mówić o tym dopiero kiedy druga osoba jest zaangażowana uczuciowo. Oczywiście mówić obowiązkowo na każdym etapie znajomości jeśli szykuje się seks.

każdy ma swoje zdanie na ten temat jestem już dwa lata po ślubie mam zdrową żonę i zdrowego synka właśnie tak zrobiłem poczekałem na odpowiedni moment wiadomo że od razu do łóżka się nie idzie. byłem tylko ciekaw waszego zdania na tem temat co nie którzy w tej kwestii są sto lat za murzynami

Gość taty
Myślę że każdy ma szansę na normalny związek.Jestem chora 9 lat i planuję diecko.Mąż jest zdrowy i bardzo mnie szanuje.O chorobie powiedziałam po jakimś czasie ale muwil że to niema żadnego znaczenia ponieważ wciąż mnie kocha i. Niemial zamiaru ryzykować.:-)

Gość blablablaaaaaaaaa
To wymieńcie te choroby gorsze od hiv czy aids, proszę:

Jako położna czasem spotykam się z nosicielkami. Wszyscy jesteśmy ludźmi. Każdy z nas ma przeszłość. Jedni mieli więcej szczęścia, a inni mniej. Nie możemy każdego nosiciela określać mianem dziwki lub nakromana. Wiele osób zostało zakażonych przez partnerów, część (tych starszch) podczas transfuzji.

Rozsądna osoba traktuje swoich partnerów seksualnych jako potencjalnie zakażonych. Używa prezerwatyw. Uważam,że inicjatywa wspólnych badań jest jak najbardziej na miejscu. Szanujmy się. Może praca w służbie zdrowia troche mnie"oswoiła" z tym faktem. Tak naprawdę każdy pacjent jest dla mnie zakażony. Jeżeli ktoś powie,że ma HIV to dla mnie bez znaczenia. Popieram testy na HIV dla kobiet w ciązy. Dla bezpieczeństwa dziecka, nie karminia piersią i ostrożności w trakcie porodu(dla nas).

Medycyna w dzisiejszych czasach jest na naprawdę wysokim poziomie. HIV to nie wyrok. Minie wiele lat zanim zakażeni wchodzą na leki. Trzeba badać poziom wiremii i na siebie uważać. Ale obowiązkowo informować partnerów!. Nie zgadzam się,by z tym czekać. Udusiłabym każdego zakażonego czy zakażoną, który/a ten fakt zataja.