Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiuuuleńka...

Kubusie

Polecane posty

Gość kasiuuuleńka...

Drogie mamy. Mój 2,5 letni synek wypija codziennie jednego Kubusia... Czy to nie za dużo na takiego malucha?? Dodam że nie jada owoców bo ich nie lubi, raz na jakiś czas zje tylko kawałeczek jabłka.

a ile ml ma ten jeden kubuś? bo chyba ten duży ma albo litr albo 750 ml, a pije oprócz tego coś innego?

Gość kasiuuuleńka...
300ml. Oprócz Kubusia pije herbatke rozpuszczalną o różnych smakach.

Jak 300 ml to troche ponad szklanke dziennie czy w normnie. Bo dzieci powinny jeść 5 porcji owoców lub warzyw dziennie i soki w to też się wlicza. Czyli ta szklanka soku to jako jedna porcja warzyw i owoców bo Kubuś jest owocowo-warzywny.

Gość wwrrr
Kubusie, herbatki rozpuszczalne... Nie za duzo cukru na takiego malucha? Moze lepiej zainwestuj w sokowirowke i rob mu w domu soki marchwiowo-owocowe?

Gość kasiuuuleńka...
Czyli nie zaszkodzi mu? Bo już kilka razy usłyszałam tekst dlaczego moje dziecko jest takie pomarańczowe? Ja tego nie widzę, w każdym razie moje dziecko ma ciemną karnację.

Gość kasiuuuleńka...
Posiadam w domu sokowirówkę i nie raz już robiłam mu soczki tyle tylko że on nie chce tego bić. Mówi że jest nie dobre i koniec.

Gość wwrrr
Wiesz, nie mam dzieci i teoretyzuje tylko, ale obawialabym sie, ze daleko tak nie zajdziesz. Bedziesz dziecko zywic kanapkami z nutella i lodami, bo powie, ze nic innego mu nie smakuje?

Gość Kierunek 100 km na południe
kubusiom zdecydowane nie! moje dziecko pije wodę od zawsze - dzięki temu zdrowe zęby i ogólnie zdrowy maluch :)

Gość kasiuuuleńka...
wwrrr rozczaruję Cie ale syn nie lubi nutelli. A zima to nie pora na lody. Jada normalnie śniadanie obiady i kolację. Nie wybrzydza w tej kwestii. Jedyne czego nie lubi to właśnie owoce i mleko.

Jak ja robie moim dzieciom soki z sokowirówki to sama musze je pić bo oni nie ruszą :(. Robie im herbatki owocowe ale nie te rozpuszczalne tylko takie ekspresowe. Moje dzieci nie lubią kubusia i soków przecierowych. Jedynie jaki im smakuje to sok pomidorowy ;).

Gość kubusiowa jaaaaaaaaaaaaa
a od kiedy mozna podac kubusia dziecku?

Gość odddddddddddddd
Twoje dziecko jest pomaranczowe (wg innych), badz ma ciemna karnacje (wg Ciebie) od marchewki. Ja mysle, ze jest pomaranczowe, a nie ma ciemna karnacje :P Wybieraj chociaz te kubusie bez marchewki (bialy i zielony jest chyba) przez jakis czas, a pozniej na zmiane z marchewka i bez. Tyle marchewki jest niezdrowe.

Gość no to pieknieeee
prawda zbyt duza ilosc sokow marchewkowych przecierowych nie zdrowa dla tak malej watroby kuzynka podawala corce i watrobe jej zamolla musiala natychmiast odstawic bo zle by sie to skonczylo i tez byla jakby opalona

Gość ja część rzeczy po dziecku
spróbuj dziecku dawać kubusia "białego" bez marchewki. Myśle że 1 kubuś na dzień może być. Z tych wszystkich soczków, które zwykle stoją na półce obok kubusia, jest on najlepszy pod względem składu niż inne pysie, leonki itp.

Gość ja część rzeczy po dziecku
karotenu zawartego w marchewce, skądinąd nie mozna przedawkowac, bo to prowitamina witaminy A. a nie czysta witamina A, faktycznie może zabarwiać skórę, ale nie jest to groźne. Tak jak pisałam wcześńiej można na zmianę wybrać bananowego kubusia

Gość heaaaaahaaa
Oczywiście, że za dużo. Za dużo cukru. Przeczytaj skład. Jak chce soki to rób domowe albo kupuj niedołsadzane.