Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niski wzrost.............

Czy są tutaj niskie osoby ? Jest jakiś sposób by być wyższą ?

Polecane posty

Gość niski wzrost.............

czytam wlasnie o hormonie wzrostu , kosztuje duzo ale jestem gotowa to kupic ... byłam u lekarza ale wybil mi to z glowy ,tzn refundacje bo NFZ nie chce zbytnio dawac tego dzieciom ( bo koszta ) a co dopiero doroslym ... Mam 21 lat , zawsze slabo sie rozwiajalam, bylam na przeswietleniu nadgarstka- nie sa calkowicie zrosnięte, ale lekarz znow ostudzil moją radosc- na wysoki wzrost nie mam szans :( mam tylko 155 cm wzrostu , nie chce ciagle nosic szpilek

Ja mam niewiele więcej od Ciebie, bo 157cm. Nie ma takiego sposobu , bo generalnie już przestałaś dojrzewać. Kobieta rośnie do 18 roku życia i zwykle hormon wzrostu daje się własnie osobom w okresie dojrzewania. Ty już jesteś dorosłą kobietą i musisz pogodzić się z tym, że taka Twoja natura. Pamiętaj, małe jest piękne :)

Gość rouge .....
Karolcia188 - poprawie cie :) faceci generalnie rosną do 16-24 roku zycia , kobiety max do 18. Hormon wzrostu dziala najlepiej u dzieci do lat 10-11 ,w okresie dojrzewania tez pomoze ale dawki musza byc wyzsze. To wszystko uslyszalam od dziewczyny ktora tym sie leczyla, podrosla zaledwie 4 cm . Sposob jest tylko jeden : operacja wydłuzanie metodą Ilizarova ( druty i szyny na nogach ) albo implant wewnątrz kosci i wydluzanie 1mm dziennie. Pierwsza metoda jest bardzo bolesna, wystarczy obejrzec fotki w internecie. Kosztuje od 20 do 50 tys prywatnie. Druga metoda to koszt 300-500 tys złotych. W dziale chirurgia plastyczna na kafeterii jest o tym wątek.