Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczulam sie wkurwiona

Zwrocila mi dzis uwage kobieta na ulicy, ze pale. Czy to nie przesada?

Polecane posty

Szlam na przystanek i zapalilam papierosa. Jak widomo na przystanku palic nie wolno wiec czekalam na autobus duzo dalej, za takim kioskiem. szla jakas kobieta z dzieckiem i chyba akurat zachcialo jej sie isc ta sciezka gdzie ja stalam. Gdy sie zblizala to powiedziala glosno "prosze zgasic papierosa, bo z dzieckiem ide". Na co ja odsunelam sie dalej, bo przeciez nie bede gasic tylko dlatego, ze ona w ciagu 1 sekundy przejdzie. A ta baba do mnie z geba wyskoczyla (zamiast odejsc by na dziecko dym nie lecial), ze jestem bezczelna, ze ona sobie nie zyczy by jej dziecko wdychalo dym i ze zadzwoni na policje. W ogole jakas awanture chyba chciala zrobic, ale ja juz dokanczalam palenie i podjezdzal moj autobus wiec poszlam:O

Gość a powiem , a zdradzę , a co!
i ma rację! co za penerstwo palić ćmiki w publicznym miejscu!!!!

Gość un solo minuto
Ja bym zgasił fajke na głowie bachor. :D

Gość wiesz kim jestes?
mi kiedys jakas baba max 30 lat zwrocila uwage ze caluje sie z moim chlopakiem. Normalnie sie calowalismy...takie zwykle buziaki bez jezyczka itp itd a ona do nas podeszla - bylismy jakies 4 m od niej i nam zwraca uwage, i sie pyta czy nie wstydzimy sie tak a ja na to ze nie...glupia pipa

Gość mamuśkaMałejZuzi
nawet nie wpadłam na pomysł, że tak można, ale faktycznie kobieta miała do tego prawo!!!Też tak powiem, jak będzie ktoś palił w pobliżu mnie i mojego dziecka

jakie prawo? Nie palilam na przystanku gdzie jest zakaz. Ona tam nie stala z dzieckiem tylko przechodzila. Ja odeszlam jeszcze dalej. Wiec w czym problem? Dziecko umarloby od tego, ze przez sekunde zobaczyloby dym z papierosa, bo watpie czy nawet by go poczulo gdyz wial wiatr w inna strone a ja sie odsunelam jak przechodzili

Gość krokiety z pasztetem
:D

na chodnikach mozna palic, jak sobie ide nie raz sama mijam osobe palaca, matke z dzieckiem wiec nie ma prawa nikt uwagi zwracac osobie palacej. jakby policje nawet ta babka wezwala to by sie jej chyba w twarz rozesmiali.

Gość krokiety z pasztetem
miałaś bliskie spotkanie z BABONEM, wiem, to wkurza:classic_cool: babon to taki stwór którego życiowym celem jest wpierdalanie się wszystkim we wszystko, ja siedzę z takim 8 godzin codziennie w pracy, ty miałaś tylko krótkie spotkanie- i tak masz szczęście:classic_cool:

Gość mamuśkaMałejZuzi
żartuję, ja uwagi nikomu nie zwrócę. ale naprawdę w żadnym miejscu publicznym palić nie wolno. W wakacje mój brat dostał mandat za palenie papierosa pod sklepem od straży miejskiej, innym razem za picie piwa(w samochodzie jako pasażer) Jak ktoś się uprze i podkabluje to nie ma rady. Strażnicy miejscy chętnie egzekwują....

palic mozna na chodniku idac, nie wolno w miejscach gdzie sa zakazy. Gdyby nie mozna bylo wszedzie to by zakazow nie bylo, bo logicznym byloby, ze nie wolno juz. tak jak z piciem alkoholu. Nie wolno pic nigdzie na ulicy, w parku czy na przystanku dlatego zakazow nie ma. Palic wolno wszedzie gdzie zakazu nie ma. Pic nie wolno alkoholu w samochodzie siedzac z przodu jedynie.

a brat dostal mandat, bo albo tam byl zakaz albo zgasil na chodniku peta, a tego robic nie wolno. Od tego sa popielniczki w koszach na smieci

Gość wtwtwtwe
Sami tego chcieliście, we Włoszech daja mandaty za jedzenie na ulicach... :(

ale u nas nie ma mandatow za palenie na ulicy:P

Gość obleśne3333
ktoś tu wspomniał o publicznym całowaniu. Bardzo dobrze że ktoś zwrócił wam uwagę. Całowanie jest czynnością intymną i komuś może źle się kojarzyć. A po za tym jest to obleśne. Kto ma trochę kultury nigdy nie będzię się ostentacyjnie całował na ulicy. Jeszcze 30 lat temu był to wstyd i ludzie tego nie robili. Niedługo pewnie zaczną się ruchać na ulicy.