Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lklklklklkoop

Film

Polecane posty

Gość lklklklklkoop

Moze ktos z was wie jaki jest tytuł filmu bo zapomnialam :) Po krótce: przyjaciele spedzaja czas na jachcie po czym wszyscy wyskakuja do wody. Nikt nie moze z niej wyjsc i dostac sie z powrotem na jacht bo zapomnieli o drabince. Powoli zaczynaja ginac.Film amerykanski, taki znany a nie moge wpasc :) Z góry dzięki :)

Gość lklklklklkoop
halo ????

Gość different***
Ocean Strachu

Gość lord stront+
zapomnieli o drabince :D nie mam pojęcia co to za film

Gość different***
2 o czywiście

Gość lord stront+
http://www.filmweb.pl/Ocean.Strachu Jeśli to jest to, już się nie śmieję, bo na faktach, przynajmniej tak twierdzą. Chyba se to oglądnę ;) Dzięki za ten tytuł, bo miałem ochotę na coś takiego

Gość different***
Autorce chodzi o ocean strachu 2

Gość ewrwerwe
Fajny był, widziłam, go,jeszcze w podobnym stylu jest Rafa

Gość Gdybym mogła
Z tymi filmami na faktach to jest tak jak z głośnym filmem ,,300mil do nieba" Niby na faktach a jak sie okazuje- bezeduuura.... Reżyser tą głośną historią, dwóch chłopców uciekających do szwecji pod ciężarówką,tylko sie zainspirował! A wiadomo że filmie uciekli oni, nie do szwecji a do Danii. W rzeczywistości oni uciekali nie wiedząc gdzie dokładnie chcą uciec Próbowali dostać sie do samolotu lecącego do USA Wiele ciekawych faktów w filmie pominięto i zmieniono,tak więc prawdziwa historia napisana przez najciekawszego scenarzystę-samo życie,została zmieniona w jakąś autorską wizję!

Gość Gdybym mogła
Poza tym chłopcy nie mieli jakiejś beznadziejnej sytuacji w domu jak to przedstawia film,mieli rodzeństwo czego w filmie nie ma Dlaczego więc przyjęło sie że na faktach? Połowa filmów jest na tego typu ,,faktach'koło których nawet nie leżało! Dobrze by było zrobic film na nowo bo z tych chłopców wartościowi ludzie wyrośli Bracia Zielińscy z Żyrakowa zostawili w polsce pięcioro rodzeństwa. Tamtejszy ustrój i władze gnębiące póżniej rodzinę Zielińskich

Gość Gdybym mogła
Bracia Zielińsy dziś mówią że nie chętnie wspominajatamten okres swojego życia. Musiało być im ciężko,nawłasne zyczenie z dala od najbliższych od kochajacych rodziców i licznego rodzeństwa,straszna historia. Straszne czasy.

Gość lord stront+
Gdybym mogła Masz rację, ale bywa, że film sam w sobie jest świetny, pomimo, że autorzy, jedynie skorzystali z autentycznych zdarzeń, nie oddając ich zbyt dokładnie. Tak jest z filmem "300 mil do nieba". Film jest bardzo dobry, taki wręcz uniwersalny. Chłopcy grają co najmniej dobrze, historia jest dramatyczna i dobrze opowiedziana. Sam doskonale pamiętam tamto wydarzenie. To było jak symbol tamtych podłych czasów. Miałem może tyle lat, co ten starszy chłopiec, to było straszne i imponujące. A z filmu nie mogę zapomnieć, tego zdania rzuconego do słuchawki, przez ojca: -Jędrek! Nie wracajcie tu nigdy! To jest jak drzazga w serce. I powiem Ci, że te słowa brzmią mi coraz mocniej w głowie, bo po 20 latach od upadku tamtego podłego ustroju, niejeden Polak, tak sobie myśli, żeby tu więcej nie wracać...