Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

oliffeczka

Problem z chrztem

Polecane posty

Witam, mam takie pytanie, czy proboszcz mojej parafii może odmówić mi udzielenia zgody na ochrzczenie dziecka w innej parafii??

Gość kiollppppp
moja córka miała komunie i bierzmowanie nie w parafii ,bo tak chcieliśmy i żadnego problemu nie było....poszalam do kościoła i poprosiłam o zaświadczenie ,bo pragniemy mieć sakrament tam a tam nie pytałm czy moge ....Jakby miał problem to miałam przygotowaną mowę ,że Bóg w kazdym kościele ten sam ,ale użyć jej nigdy nie musiałam

Gość wrzaskiem i kłótniami z
a to trzeba mieć teraz taka zgodę?

Gość kiollppppp
,po prostu musisz w tym drugim kościele dać zaświadczenie,że jesteś parafianinem tego a tego kościoła

no tak, tylko proboszcza mam sk*syna i nie przesadzam. miałam problem żeby być bierzmowaną w innej parafii, o zgodę na ślub gdzie indziej nawet nie prosiłam , a takowa na chrzest muszę mieć. nawet nie chodzę do tego kościoła na msze, cale życie chodziłam do innej parafii. z tego co wiem klecha nie chce wystawiać zaświadczeń na chrzest w innej parafii, a pieniędzy mu nie dam żadnych ( w tym kościele mówi się na ogłoszeniach parafialnych kto ile dał!) nie wiem tylko czy prawo kościelne daje mu wybór.