Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pilna pomoc potrzebnaaaaaa

czy jest tutaj jakis prawnik albo agent nieruchomosci?

Polecane posty

jakis czas temu chcialam kupic mieszkanie przez biuro nieruchomosci kobieta wziela 3000 zaliczki, spisalismy w biurze umowe do sprzedazy nie doszlo, kobieta wylaczyla telefon, nie mam z nia kontaktu, a chce odzyskac pieniadze co powinnam zrobic? skierowac sprawe do sadu? jesli tak, to kto pokrywa koszty takiej sprawy?

Gość desztfa
czy przy spisaniu umowy i podejmowaniu sprzedaży byl własciciel mieszkania ?

tak, ta kobieta byla przy spisaniu umowy bo musiala ja podpisac:)

Gość darmowa pomoc
oczekujesz darmowej pomocy prawnej?? litości....

boję się ze nie odzyskam juz tych pieniedzy z tego co mi wiadomo, to ona ma juz w sadzie kilka spraw:O

Gość desztfa
dlaczego nie doszlo do sprzedazy mieszkania ?

bo sie okazalo ze jest zadluzone:O

Gość desztfa
w jaki sposób zadłużone ? w czynszu,w mediach, w oknach, czy może mialo obciazoną hipotekę ?

w czynszu....

Gość desztfa
jesli mieszkanie jest zadłużone w czynszu to nie stanowi [przeciwskazań do kupna poprostu dajesz zadatek i włascicielka pokrywa zadlużenie i odbiera zaświadczenie ze spółdzielni że brak zadłużenia lub dajesz pieniądze na pokrycie zadłużenia i odejmujesz je od kwoty kupna wiele mieszkań zadłuzonych w czynszu sie sprzedaje bo to tylko sprawa formalnościowa więc w czym problem, dlaczego sie nie sprzedało ?

nie wiem co robic, sprawa w sadzie pewnie bedzie sie ciagnac miesiacami jak dobrze pojdzie,nie wiem kto pokrywa koszty w takiej syt, a ja potrzebuja tych pieniedzy

now alsnie nie do konca, bo ona chciala sprzedac mieszkanie razem z dlugami, nie powiedziala nic o zadluzeniu, wyszlo pozniej, a tez nie chciala odjac zadl od ceny sprzedazy dlatego zrezygnowalam, kupilam inne, i teraz te pieniadze przydalyby mi sie na urzadzenie mieszkania

Gość desztfa
raczej spółdzielnie mieszkaniowe nie wyrażają zgody na wydanie oswiadczenia do notariusza jeśli mieszkanie jest zadłużone więc nie rozumiem musi być opłacone przed sprzedażą jeśli ona nie wyrażała na to zgody tzn szukałaby jakiegos trefnego notariusza który chciałby ciebie oszukać

Gość desztfa
ok jeśli masz już inne mieszkanie musisz znaleźć na umowie posrednictwa podpisaną z agentką nieruchomości gdzie jest siedziba główna firmy

agent nieruchomosci dowiedzial sie w jakis sposob od spoldzielni ze mieszkanie jest zadluzone na dosc duza sume, ale nie powiedzieli na jaka kwote znam siedzibe ...ale co dalej?

Gość desztfa
masz podpisana umowę posrednictwa gdzie jest twój podpis i agentki ?

??? umowe miedzy mna a biurem tylko? nie, nie mam czegos takiego :O:O

Gość desztfa
chwileczke, nie masz umowy podpisanej gdzie ta kobieta piosredniczy w sprzedazy ? gdzie jest twój i jej podpis ?

nie, mam tylko umowe podpisana w biurze miedzy mna a kobieta -wlascicielka mieszkania odnosnie zaliczki

Gość desztfa
nie , umowa podpisana między toba a włascicielką mieszkania to jest sprawa miedzy toba a włascicielką a ty chcesz podać do sądu agentkę do sądu trzeba dać dokumenty potwierdzające oszustwo a ty tego nie masz dałas forse agentce na gębę jeśli wykonuje sie usługe to musi byc papier do tego żebyś miała podstawę jaesli autokomis jako posrednik sprzedaje ci auto to masz z autokomisem umowe dałaś się oszukać, dałaś pieniądze i tyle to tak jakbym ja wyszła na ulice i dała komus 3 tysiące i powiedziała żeby wziął i on je wziął a poxniej chcaiłabym go podać do sadu że wziął to jest nielogiczne zawsze trzeba mieć dowód na to o co chcesz kogoś oskarżyc ty go nie masz

Gość desztfa
w sądzie agentka może powiedzieć że nie dałas jej żadnych pieniędzy i co zrobisz ? porywasz się z motyka na słońce

ale ja nigdzienie napisalam ze dalam pieniadze agentce i nie ja chce podac do sadu, a kobiete z ktora podpisalam umowe czyli wlascicielke mieszkania

Gość desztfa
aha, włascicielke mieszkania chcesz podać do sądu więc... masz na to dowód bo jest podpisana umowa z nią wzieła zadatek i nie chce zrócić a zasada jest taka że trzeba zwrócić w podwójnej wysokosci , tak powinna byc skonstruowana umowa faktycznie, oszukała cię byłas u niej w mieszkaniu żeby porozmawiać

ona sie wyprowadzila nie wiem gdzie, mieszkanie jest puste telefon ma wylaczony

w kazdym badz razie dziekuje za odpowiedzi:)

Gość desztfa
taka sprawa to wiesz, załozenie sprawy cywilnej w sądzie myśle że to nie warte dla takich pieniedzy musisz ja znaleźć, nie wiedza gdzie wyslac wezwanie, ponosisz koszty, zwalnianie sie z pracy koszty moga przekroczyc dana kwote która chcesz

czyli nie mam szans:o super, ktos wzila kase i nic mu zrobic za to nie mozna

Gość desztfa
jak wziął kase ? przed podpisaniem umowy przedwstępnej powinnaś dowiedzieć sie jak mieszkanie jest zadłużone nie zrobiłas tego wystarczy z włascicielka pójsc do spółdzielni albo samej i zapytać jak ładnie i grzecznie to ci powiedzą bez świadomosci jaka sytuacje prawna ma mieszkanie podpisujesz umowe przedwstepną no sorry :)

Gość gość
Ewidentnie musisz udać się z tą sprawą do prawnika. Moim zdaniem nie ma innego rozwiązania. Jeśli zależy Ci na fachowej pomocy to oferta od www.kancelariakufieta.pl z pewnością powinna Ci wystarczyć. Pracują tam specjaliści ds. nieruchomości i z pewnością nie raz spotkali się z taką sytuacją.