Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frogowa

Ból i pieczenie..

Polecane posty

Gość Frogowa

Witajcie, mam mały problem, okropnie pieką i bolą mnie sutki, jeszcze nigdy tak bardzo nie bolały. Jestem 11 dni przed okresem. Zazwyczaj bóle pojawiały się, ale dużo mniejsze i to dopiero na ok. 7 dni przed. Dwa miesiące temu odstawiłam tabletki antykoncepcyjne novynette (w poprzednim miesiącu nie miałam takich boleści przed okresem, bolał tylko kręgosłup i brzuch, do tego okres był regularnie pomimo zaprzestania antykoncepcji). Co może być przyczyna takich silnych boleści? Ostatnio zachorowałam, ale już mi przeszło, mimo to mam silne bóle głowy, myślicie, że to ma związek czy to zwykłe osłabienie po chorobie? Dodam, że z moim narzeczonym kochamy się bez zabezpieczenia, mimo tego nie wpadliśmy jeszcze, nie wiemy czy to kwestia czyjejś bezpłodności czy też "szczęścia".. POMÓŻCIE.. Pozdrawiam

Skoro jesteś 11 dni przed okresem to właśnie skończyły ci się dni polodne. Może to jest właśnie przyczyna, że wróciła ci owulacja?

Gość Leon_ Zawodowiec
Z tego co widzę to tobie będzie bardziej potrzebny, skoro na oczkach twych są klapki.

Gość Leon_ Zawodowiec
Autorko zrób sobie i napisz jutro jaki wynik :)

Gość Leon_ Zawodowiec
papmpasrampa-w sumie to nawet nie potrzeba ci testu na inteligencje aby stwierdzic ze twoje IQ miesci sie w dolnych grniacach normy.

Ludzie nawet nie zdają sobie sprawy z tego jakim problemem w dzisiejszych czasach jest grzybica :-o Krytykują każdego kto o tym pisze.

Gość Frogowa
Ludziska : grzybicy nie mam spokojnie :) miałam małą nadżerkę i grzybka, brałam na to globulki i juz jest z tym wszystko ok. Jaki test ze szklanka wody ? :O

Gość Leon_ Zawodwoec
miałaś grzybice ? grzybicy nie wyloeczy sie ot tak jakimis globulkami wiec na pewno ja masz w dlaszym ciagu. I to sa objawy to co napisałs. test ze szklanka wody jest w linku ppowyzej. Kloiknij na to i czytaj.

Gość MauraFrog93
Dzwoniłam właśnie do mojej ginekolog i sprawdziła jeszcze raz wyniki moich badań: To nie jest grzybica, bo grzybicy nie mam, miałam rok temu, przechodziłam leczenie jakimiś środkami.. pojmij to Inne przyczyny takiego silnego bólu? Czy mogę wykluczyć ciążę (nie płakałabym gdybym była)?

Gość Frogowa
Dzwoniłam właśnie do mojej ginekolog i sprawdziła jeszcze raz wyniki moich badań: To nie jest grzybica, bo grzybicy nie mam, miałam rok temu, przechodziłam leczenie jakimiś środkami.. pojmij to Inne przyczyny takiego silnego bólu? Czy mogę wykluczyć ciążę (nie płakałabym gdybym była)?

Gość Frogowa
aaaa to o ten test Ci chodzi :) znam go, już go robiłam kilka dni temu, nie mam grzybicy.. myślałam, że ten test ma jakiś związek z ciążą :P

Gość Leon_ Zawodowiec
To pewnie masz robaki. Robiłaś ten test ? i jaki był wynik ? :P

Gość Frogowa
nie miałam żadnych nitek ani chmur.. czemu upierasz się tak przy grzybicy ? Dodatkowo robiłam ten test z pytaniami i miałam poniżej 60pkt (39)

Gość Leon_ Zawodowiec
a na robala się badałaś ? jestem przkonany ze je masz cos z tego twoje objawy na to wskazuja jednoznacznie.

Gość Frogowa
Aleś Ty uparty

Gość Leon_ Zawodowiec
Upór maniaka wiem, wiem :P Po moich przejsciach to będę jednak upierał się przy swoim :D

Gość Frogowa
jak wolisz :P

Gość Frogowa
odżywiam się zdrowo

Gość Frogowa
zróżnicowane posiłki, obfite w warzywa i owoce, mało czerwonego mięsa, dużo białego.. może jeszcze mam podać częstotliwośc oddawania moczu i tego drugiego? Uwzięliście się czy co?!

Dziewczynę sutki (!) bolą - ma grzybice! Inny topik: wysoka gorączka i ból golwy - ma grzybice! Kolejny wyniki krwi w dolnych granicach - ma grzybice! To się nazywa p a r a n o j a ! Nie twierdzę, że grzybica nie istnieje i że nie jest problemem, ale sugerowanie k a z d e m u, że ma z tym problem, to już się robi śmieszne. A przypisywanie grzybicy bólowi sutkow to już pozostawie bez komentarza :D

A że swojej strony jeszcze dodam to, co ci gin powinien powiedzieć - do tabsow organizm się przyzwyczaja ok pol roku i tyle mniej więcej się od tabsow odzwyczaja. Można mieć właściwie całkiem sporo "efektów" ubocznych. Dlatego lekartze nie zalecają zachodzenia w ciążę tuż po odśtawieniu, żeby hormony miały czas się uregulować. Mojej znajomej np po odstawieniu piersi urosły o 3 cm. :D brała od 18rż przez bite 10 lat. :P no i musiała staniki na większe w końcu wymienić :D A z własnego doświadczenia: w życiu mnie tak piersi nie bolaly jak właśnie wtedy, gdy zaszlam w ciążę :D do tego stopnia, że musiałam nosić tylko usztywniane staniki z gabką, bo nie mogłam się dotykać. I to był pierwszy objaw :D więc może poczekaj jeszcze kilka dni i zrob sobie test?

Gość JA WIDZE ZEEEE
LUDZIE TUTAJ ODNOSZA SIE DO KONKRETNYCH OBAJWÓW Z GRZYBICA I PASOZYTAMI. NIKT NIKOMU NIE WPIEPRZA GZ=RZYBA JAK GO NOGA BOLI ALE PRZY TYPOWAYCH OBIAWACH ZEBY ZWROCIC NA TO UWAGE, TO BARDZO DOBZRE ZE SA TUTAJ TACY LUDZIE, ZE ZDAJ SOBIE SPARWE Z TEGO JAK WIELKI JEST TEN PROBLEM.

Gość Frogowa
Pamparapam : Dziękuje za odpowiedź :) :* Tableki brałam może ok 7miesięcy może nawet niee. Brałam je dlatego, że miałam silne bóle menstruacyjne, ale skoro minęły to odstawiłam tabsy 2 miesiące temu. A z testem poczekam do 5 marca (2 mam dostać okres) zrobię go jeśli nie dostanę okresu :) Mnie tak bardzo bolą, że nawet stanik usztywniany powoduje ból straszny :( w nocy jak chciałam spać na brzuchu to się nie dało, bo okropnie bolało :s