Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaśśśśka

pęcherzyk

Polecane posty

Gość kaśśśśka

Witam, mam pytanie w 12 d.c. miałam monitoring i lekarz stwierdził, że mój pęcherzyk ma 24mm, kiedy wg tego powinnam dostać @, dzięki...

Gość kaśśśśka
Aha i że powinnam się starać bo zaraz mogę mieć owulację, jaka jest max wielkość pęcherzyka aby mogło dojść do owulacji?

Gość kaśśśśka
???

Gość kaśśśśka
.....

Gość dziewczyna z zzzzzz
powinnaś dostać okres 12-16 dni po pęknięciu pęcherzyka. Jak nie miałaś wcześniej problemów z wielokrotnym podejściem do owulacji albo z jej brakiem to prawdopodobnie doszło wtedy do pęknięcia. A jeśli masz takie problemy to jedynie po owulacji lekarz może ci potwierdzić że się odbyła a nie przed. Równie dobrze ten pęcherzyk mógł nie pęknąć tylko się wchłonąć.

Gość kaśśśśka
Dobrze ale kiedy mogę mieć @ kiedy się spodziewać?

Gość kaśśśśka
Czyli okres mogę mieć w 29 d.c., 28 d.c.????? Z tego wynika..

Gość dziewczyna z zzzzzz
jakoś tak. Tylko właściwie nie wiadomo kiedy ten pęcherzyk pękł i czy w ogóle pękł, bo lekarz go widział w fazie gdzie był przygotowany do pęknięcia. Na monitoringu można potwierdzić owulację tylko wówczas jak jest widoczny płyn w zatoce Duglasa, to że pęcherzyk jest duży i przygotowany do pęknięcia, niczego nie potwierdza tylko można się spodziewać że niedługo do niej dojdzie. A masz nieregularne miesiączki że chcesz tak dokładnie wiedzieć? Jak masz 12 dc to prawdopodobnie okres powinien sie pojawić między 25 a 29 dniem

Gość kaśśśśka
Mam cykle 26, 27, 28 dniowe, owulacja występuje, bo miałam monitoring pół roku temu, teraz i w poprzednim dniu cyklu podobno też była piękna owulacja (ciałko żółte widoczne) teraz lekarz kazał w tym 12 d.c. starać się i będzie wszystko ok. podobno :) Dzisiaj 30 d.c. i nie mam, mam mdłości od dzisiaj i brak apetytu od południa, wstręt do kawy ale rano i jeszcze smakowała, dlatego pytam.... Mam już 3 letniego synka, ale nie pamiętam jak z nim było, pamiętam ze szybko nam się udało wtedy w 2 drugim cyklu starań a teraz już od ponad pół roku się nie udaje, z owulacją wszystko do brze miałam monitoringi...

Gość dziewczyna z zzzzzz
w takim razie zrób test. Powinien już wyjaśnić wszystko.

Gość kaśśśśka
Dzięki