Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wak

alimenty - komornik

Polecane posty

Gość wak

mam komornika na pensji - ściaga mi 60% poborów na alimenty. Tydzien temu kupiłem samochód na siebie. Czy komornik może mi go zając?

Gość jjjjjjjjjk
jesli jestes wypłacalny z pensji z tyle mu wystarcza to nie - jesli te 60 % to mało to pewnie zabierze za grosze

Gość jjjjjjjjjk
przepisz auto na kogos zaufanego

Gość wak
no pobiera te 60% ale dług jeszcze jest, co miesiąc sobie pobiera, to auto też może zając?

Gość jjjjjjjjjk
mysle ze to zalezy od komornika czy jest bardziej normalny czy odbiega od normalnosci jednemu wystarczy by sciagac co miesiac a dłuxej a drugi chce od razu splacajac regularnie te 60 % nie powinien upomniec sie o auto

Gość no tomasz na auto,a nie
masz na alimenty dla dziecka?(dzieci?)fajnie...:-P

Gość no to masz na auto,a nie
ups-spacja:))

Gość wak
a spotkał sie ktoś z taką sytuacją że jesli już od jakiegoś czasu spłacam alimenty i wieksza połowa jest spłacona to sąd może umorzyc resztę długów? ewentualie można negocjowac z komornikiem aby pobierał z pensji mniej niż te 60% ?

Gość xbxbb cb
a dlaczego ma ci umarzać skoro stać cię na zakup auta to stac i na płacenie alimentów

Gość co za jelop z ciebie
szkoda ze polskie prawo jest takie lagodne twoje dzieic nie maja co jesc a ty auto kupujesz ??? jesli masz zaleglosci a nie tylko rate bieżacą to ci moga zajac samochod a podpowiem ci ze jak przychodza idpowiedzi z US to od tego roku podaja juz wykaz czynnosci cywilnoprawnych i juz wiemy czy dluznicy dostali w spadku domy czy np kupili samochody trwa do duzo krocej niz uzyskiwanie odpowiedzi z CEPIK

a sad ci nie umorzy na pewno zobowiazan z tytulu egzekucji naleznosci alimentacyjnych matka twoich dzieic wychowuje je i utrzymuje a ty gniodo wyskakujesz z pomyslem o umorzeniu ??? tfu splunac tylko na taka gnide nic wiecej sa mezczyzni i gluty

i jeszcze jedno komornik nie jest strona ani dysponentem toczacego sie postepowania on ma egzekwowac na podstawie tytylow wykonawczych wiec ma robic wszystko aby wierzyciel zostal zapsokojony i na pewno nie zgodzi sie na pobieranie mniejszej czesci wynagrodzenia no chyba ze z matka dziecka to uzgodnisz i razem zlozycie taki wniosek w kancelarii ale matka dziecka na pewnos ie nei zgodzi :P:P:P

Gość Ulkiulki
A może zamiast kupić auto trzeba było dług oddać? Jeżeli teraz je na kogoś przepiszesz pójdzie działanie w złej wierze i tak po ptakach. Jak dla mnie żałosne i śmieszne dlaczego mają zabierać ci mniej skoro z 40procent na auto cię stać

Gość dodajnowyteamt
anonimowosc ? jestm przemądrzały i oceniam innych bo jestem anonimowy zas w realu do trzech nie umiem zliczyc w/w to cechy kafeterian z bardzo małymi wyjatkami

Gość wak
nie oceniajcie mnie tak. kiedys nie pracowale stad ten dlug.teraz pracuje wiec niech sciagaja a i tak dziecku dawalem pieniadze. mam od kilkunastu lat druga rodzine, z dziecmi i je tez musze za cos utrzymac.a tamtemu zawsze pomagalem. auto kupilem za 3 tys tylko takie zeby mozna bylo do pracy dojezdzac.

Gość dodajnowyteamt
wak--> tutaj żywcem zjadaja hieny :) bo masz 200 zł więcej niz oni :classic_cool: z bardzo małymi wyjatkami normalnych ludzi

Najlepiej by bylo jakbys dogadal sie z matka dziecka,ale skoro nawaliles,pewnie nie zechce sciagnac z Ciebie tego komornika. I owszem jak sie dopatrzy auta moze je zajac.

Gość Ulkiulki
A jaką ma gwarancję że zdejmując komornika coś dostanie. Pierwsze co poszło jak nie było pracy to niepłacenie alimentówwięc proszę nie mów że zawsze dawałeś dziecku bo gdyby tak było dziś nie miał byś problemu. Auto jak auto kosztuje co prawda 3tys ale na coś jeździ ktoś je ubezpiecza naprawia itp. Nie ma na spłatę alimentów a jest na jego utrzymanie. Też mam auto ale gdybym nie miała ddla syna sprzedała bym bez mrugnięcia okiem. Więc może zamiast kombinować weź dodatkową robotę i oddaj dług potem bierz auto.