Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxxxxaaaaa

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość xxxxxxaaaaa

kochałam sie z chlopakiem i skonczyl we mnie? dodam ze za pare dni powinna zaczac mi sie miesiaczka. co robic?

Gość mlk
musisz czekac na okres. a jesli nie nadejdzie to po ok 2tyg. od wpadki zrobić test.

Gość skyisblue
Skoro jesteś kilka dni przed miesiączką to potencjalnie są to dni niepłodne. Stosunek bez zabezpieczenia, szkoda naszych nerwów. Czekaj na miesiączkę, jeżeli nie przyjdzie to zrób test. Jeżeli zamierzasz współżyć to wizyta u ginekologa konieczna, na Twoim miejscu poprosiłabym o tabletki. Trzymaj się :-)

Gość ja tez bylam
ja tez bylam kilka dni przed miesiaczka a zazłam w ciąże, owulacja mi się przesunęła. :)

Gość fgrrrrr
ludzie!! Owulacja ZAWSZE jest 14 dni przed okresem i nie ma innej możliwości!! Jak czytam teksty typu: "owulacje miałam kilka dni przed miesiączką" to mi się nóż w kieszeni otwiera! I piszą to niby inteligentne kobiety..pracujące..na stanowiskach..szok! Rozmawiałam z kilkoma ginami i przeczytałam ksiązki medyczne na temat ciąży. Owulacja występuje 14 dni przed okresem i gdy jajeczko obumiera spada poziom progesteronu co powoduje złuszczanie endometrium i krwawienie miesięczne. Dokształćcie się trochę kobiety! To nie zaszkodzi, a na pewno pomoże - przestaniecie się ośmieszać!!

Gość Perw w przelocie XV
"Owulacja ZAWSZE jest 14 dni przed okresem i nie ma innej możliwości!!" Nie do końca. Może wystąpić 10 do 16 dni przed miesiączką. U każdej kobiety może to być inny czas, ale u danej kobiety powinna być to zawsze ta sama ilość dni. Zakładając, że wsytępuje 14 dni przed okresem, należy pamiętać, że cykl nie musi być zawsze regularny. Owulacja może się "przesunąć", przesuwa się wówczas również termin miesiączki o czym nie wiemy, jeśli nie obserwujemy organizmu. Stąd twierdzenie, że owulacja pojawiła się kilka dni przed miesiączką, co nie jest 100% prawdą, bo należałoby tam dodać "spodziewaną miesiączką". Jednak według mnie dobrze jest to twierdzenie powtarzać, może się niektórzy nauczą, że kalendarzyk to nie jest metoda antykoncepcyjna tylko rodzaj hazardu. 😴

Gość fsgsagfga
fgrrrrr Proponuję otworzyć podręcznik z biologii i trochę się poduczyc bo kiepsko z wiedzą w tej dziedzinie:D Takie tępe laski a potem zdziwienie - jak to mozliwe że w ciąży jestem?-niepokalnane poczęcie??:D Dobry żart to był:P Do autorki - proponuję dokonać aborcji - to teraz trendy jest.

Owulacja ZAWSZE jest 14 dni przed okresem i nie ma innej możliwości!! Hahahaha:D Ciemnogród polski:D