Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesele tuz za rogiem

Jak dlugo kamerzysta pracuje na weselu

Polecane posty

Witam:) Czy mógł by mi ktos udzielić informacji jak dlugo powinien zostac kamerzysta na weselu? Tzn kamerzysta ktorego mam na oku będzie pracowac do godz ok1.00 w nocy. Nie znam sie kompletnie, czy to jest ok czy powinien zostac dłużej ?

up up

Gość umoooowwwaaa
zależy jak masz w umowie. moj powiedzial ze zawsze kreci dluzej

Gość different***
aż mu się film nie urwie:D:D:D

co to znaczy ze zawsze kreci dluzej. Napisalam ze kamerzyste mam na oku, zadnej umowy jeszcze nie podpisalam, powiedzial ze bedzie pracowac do ok 1.oo jakas odpowiedziedz?? czy zazwyczaj sie kreci do 1.00 , 2.00, do konca, czy do oczepin

Gość jgdmgn
Zazwyczaj kończy się do oczepin albo do 1 właśnie. Tak też zostają fotografowie. To raczej standard.j

Z tego co się orientuję to kończy między 2-3 w nocy, ale to zależy od Młodych i od tego, jak jest w umowie.

Gość vans
do 35 kolejki ;d

dzieki myslalam ze do 1 to za krótko i chcą ze mnie zedrzec :D ... no ale w takim razie niech bedzie :)

Do końca oczepin, czyli koło 1 w nocy. Uwierz, że później nie ma już co kręcić, bo mało kto chce oglądać pijane ciotki i wujków. Zresztą kilkugodzinne filmy już są niemodne i nikt nie chce tego oglądać.

Gość umowwwaaaa
nie wiem jak ci to wytłumaczyć skoro nie rozumiesz. w umowie jest napisane, że zostaje do końca oczepin. Ale ponieważ kamerzysta wie, że po oczepinach też może dziać się coś ciekawego, dlatego zazwyczaj zostaje dłużej (co wynika z jego dobrej woli). Najczęsciej konsultuje się też z orkiestrą, np. czy są planowane jakieś zabawy, piosenki w stylu rysiek się żeni, które warto nakręcić itp. niemniej jednak wszystko zalezy od kamerzysty, są tacy którzy zgodnie z umową zmywają się zaraz po oczepinach. a czy mój wywiąże się z obietnicy ze zostanie dłużej - zobaczymy dopiero na weselu ;-)