Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem wstrząśnięta

Jak przestać pić ?

Polecane posty

Co zrobić nie wiem znajdź sobie hobby jakieś :) gotowanie ,kwiatki produkcja jakaś :P to będzie miało dwa plusy :) 1. zleci czas 2.odstresujesz się czymś co daje ci przyjemność :)

Nie wierze właśnie wygrzebałem z lodówki szampana ;) jak ładnie strzelił :)

idzcie na basen,silownie poczytaj cos na pewno tez masz jakies sprzatanie,prasowanie a pozniej hop do lozka pobaraszkowac:P i lulu;)

Gość jak sie czlowiek za mocno
stara to nie wychodzi, mam tu na mysli ciaze bo sama przez to przechodzilam. Zapisz sie na silownie albo lekcje tanca, to jest lepsze na wyluzowanie niz alkohol.

no wlasnie ja tez po pracy ide na silke wracam zmachana i szybko zasypiam;) albo spacer

dokładnie i kaca po tym nie ma. Choć brzmi to jak tanie umoralnianie, to sport na prawdę dużo mi dał.

Gość ooo dywan
:(

co tam dywaniku? ja Cie przytule jak TT nawial:P ale on jak zawsze przeleci i poleci:P

Gość jestem wstrząśnięta
No właśnie pomyślałam o jakimś sporcie :) A, że po siłce ( ups ) byłam tydzień na zwolnieniu bo mi kręgosłup w części piersiowej dał OSTRO popalić to może basen ... I mojej połówce dałoby to znowu barki, w których jak lata temu można się schować po złym dniu :)

Gość ooo dywan
dzięki Brzydzia:P miłego wieczorku;)

Gość OBciach
nie wkurwiaj mnie

Gość koper30
no wlasnie.. jak zapomnieć o browarach.. zawsze na kolacje kilka musze wypić.. też pracuje.. praca odpowiedzialna ale w pracy mam głowe na karku i pracy niezaniedbuje, jakieś leki są na to żeby przestać chlać to piwo ?

Gość koper30
papieroski rzuciłem, piwa niepotrafie..

Gość OBciach
brzydulka wieczna 30 co ja moge zrobić kotku

Gość koper30
dać recepte na wyjście z tej sytuacji.. co pić zamiast piwa.. niema żadnych leków na to ?? jakieś domowe sposoby na zapomnienie o piwie itp.

Gość znajdz sobie zajecie
na wieczor sama wspomnialas ze moze basen.... dlaczego wiec nie; wystarczy samozaparcie i po bolu; ja tez w rodzinie mam samych pijacych; staramy sie z mezem o dziecko i na razie nici; 2 x w tygodniu chodze na basen, 2x chodze na lekcje spinningu; uwielbiam czytac wiec jak mam wolna chwile lapie za ksiazke albo ciekawy artykul; dyskutuje pozniej z mezem; poza tym lubie gotowac i piec wiec czas mi zawsze jakos mija... i nigdy o drinku nie mysle; powodzenia !!

Gość jestem wstrząśnięta
Spiniorek to taki rower stacjonarny ? Po orbitreku zostałam połamaną staruchą :(

spiniolek to takie zajecie na rowerze gdzie sie jedzie na stojaco;) jak masz problemy z kregoslupem to moze pilates?albo zajecia z pilkami fitball

a ja polecam kudzu root ja brałem i przestałem pic

Gość jestem wstrząśnięta
kudzu root a co to za cud ?

http://www.kudzu.pl/ Artykuł prof. dr hab. med Jana Niedworoka z Akademii Medycznej w Łodzi http://www.kudzu.pl/materialy/prof_niedworok.html Już od wielu wieków strąki i korzenie kudzu były stosowane w chińskim lecznictwie pod nazwą ge-gen. Stosowano je w terapii migreny, niewydolności naczyń wieńcowych, nadciśnieniu tętniczym, alergii, biegunkach i w leczeniu choroby alkoholowej. Dopiero jednak od kilku lat poddano wyciągi z owoców i korzenia kudzu dokładnym badaniom w wielu ośrodkach badawczych, DZIAŁANIE FARMAKOLOGICZNE W badaniach doświadczalnych stwierdzono istotne działanie na układ sercowo naczyniowy, wyrażający się między innymi: rozszerzeniem naczyń wieńcowych, zmniejszeniem zapotrzebowania na tlen przez mięsień sercowy (poprzez ekonomizację pracy serca), zmniejszenie rozległości obszaru martwicy serca w doświadczalnie wywołanym zawale serca, poprzez poprawienie metabolizmu w obszarze dotkniętym zawałem. Ponadto stwierdzono obniżenie ciśnienia krwi tętniczej, obniżenie stężenia katecholamin w krwi krążącej oraz zmniejszenie reaktywności naczyń krwionośnych. Zaobserwowano także silnie hamujący wpływ na agregację płytek krwi szczurzych wywołanych ADP oraz kolagenem, co może potęgować korzystny wpływ wyciągu z korzenia na przebieg niewydolności naczyń wieńcowych i zawału serca ( 3, 4, 11, 12, 14). Niektóre z izoflawonów zawartych w korzeniu kudzu mają wywierać działanie cytotoksyczne i indukować procesy apoptozy w niektórych nieprawidłowych komórkach (9). Stwierdzono także działanie anty mutagenne suchego etanolowego wyciągu korzenia kudzu przy użyciu testu Amesa (12). Ponadto obserwowano w badaniach in vitro hamujący wpływ wyciągu z kwiatów i korzenia kudzu na hodowlę Helicobacter pylori (1). W obserwacjach klinicznych wyciąg z korzenia kudzu znosi lub zmniejsza intensywność bólów głowy, w tym również bólów migrenowych, co ma być uwarunkowane ułatwieniem przepływu krwi związku ze zmniejszeniem oporów naczyniowych. Na stosunkowo dużej grupie osób obserwowano istotne zmniejszenie się ciśnienia tętniczego krwi po kilkutygodniowym zażywaniu suchego etanolowego wyciągu z korzenia kudzu. Stwierdzono także istotne zmniejszenie się częstości i intensywności napadów bólowych w przebiegu choroby wieńcowej (11, 12). Zalecano także stosowanie wyciągu z korzenia kudzu do łagodzenia dokuczliwych objawów menopauzalnych, postmenopauzalnych i andropauzalnych, w tym poprawę samopoczucia, wzmożenie libido, hamowania szybkiego rozwoju osteoporozy, także posterydowej (2)(18). Od wieków zwracano także uwagę na działanie antabusopodobne korzenia a szczególnie jego wyciągu. Składniki bowiem wyciągu korzenia kudzu hamują bądź modyfikują działanie dehydrogenazy alkoholowej, hamując rozkład alkoholu do aldehydu octowego i powstania kwasu octowego. Jednocześnie stwierdzono, że izoflawony korzenia kudzu podnoszą stężenie serotoniny i dopaminy w centralnym układzie nerwowym, co ma skutkować stopniowym zmniejszaniem "konieczności" spożywania alkoholu pod każdą postacią. Prawdopodobnie proces zmniejszania potrzeb spożywania pewnej ilości alkoholu codziennie, zależny jest od ciężkości uzależnienia. Mechanizm tego procesu jest bardzo złożony i być może polega nie tylko na hamowaniu powstania aldehydu octowego i z tego powodu zmniejszonego tworzenia się z aminami biogennymi kompleksowego związku - salsolinolu, (związku z grupy z grupy tetrahydrochinolinowej), pobudzającego receptory opioidowe. Pobudzenie to leży być może u podstaw uzależnienia, co tworzy ogniwo łączące mechanizmy działania opiatów i alkoholu etylowego w procesie uzależnienia.

Gość jestem wstrząśnięta
Postanowiłam "wygrzebać" temat z archiwum i pochwalić się Wam, że jakoś mi się udaje i muszę napisać, że to całkiem nieźle :) Nie piję już od 22 lutego czyli 24 dni :classic_cool: Bardzo pomaga basen Biegam tam 4 razy w tygodniu -> gorąco polecam :)