Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paleciarka

Jest ktoś kto choduje PALETKI/Dyskowce

Polecane posty

Gość paleciarka

z akwarystyka jestem prawie od zawsze, ale chce założyc moje pierwsze jeżeli chodzi o paletki, prosze o jakies rady doświadczonych akwarystów? Akwa 450L

Gość paleciarka
ale wstyd, nie wiem jak mogłam napisac z takim błędem poprawka "hodowla" :(

Gość paleciarka
ale pytanie zostaje jest jakis hodowca paletek ? :)

Gość a n o n i m o w o x y z
Hodowałem z 10 lat teraz jestem bez akwa Co cie interesi hodowla prosta jak barszcz. Wystarczy dobry pokarm mieć. Najlepiej własna hodowla. Dużo torfu i węgla drzewnego. Nie robić podmian wody bez zmiany ph. Bo woda z kranu koło 7 w akwa koło 4,5 Nie przekraczać 27 i nie mniej niż 25* I tyle 0 problemów. A i dobry filtr zewnętrzny dla zakwaszenia + deszczownia bo palety nie lubią za bardzo ruchu wody. + najlepiej dać filtr glonowy jak masz miejsce pod pokrywą

Chcesz coś bo mi tu nikt na moj temat nie odpowiada i idę na czata ?? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5129964 Naprawdę banalna hodowanie. Ostatnio sie pytałaś o neony i skalary. I naprawdę jak kupisz wszystkie gatunki od razu i razem dorosną 0 problemów. Jak nie masz zewnętrznego to pomyśl o podżwirówce. Tez będzie bo to gatunki które "dużo srając ciezko rozkładającym się kałem":P I podłożę bendziesz musiała odmulać.

Idę poczytaj sobie o filtrze glonowym bo te ryby nie lubią azotanów i azotynów bo im usychają płetwy. nie lubią zmian w pokarmach i w zasadzie musi być żywi. Więc hodowla tubifexu wskazana choć tubifex tuczy i otłuszcza............. ale na początek może być + płatki. i jak pisałe mnie lubią ruchu wody. Więc z filtrów deszczownia. Albo na liście duże. Ament