Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawkowa malina

Paski do glukometrów

Polecane posty

Gość Truskawkowa malina

Mógłby mi ktos napisac liste pasków do glukometrów, które mają cenę ryczałtową po 3,20? Po jutrze mam wizyte u diabetologa a powiem szczerze ze sie nie orientuje ktore paski moge kupic po3,20 a ktore drozej.

Gość drep
już żadne

Gość monikkkk
na ryczałt na pewno są contour ts i one touch select, już nie pamiętam jakie jeszcze

Glukometr One TouchSelect/One TouchSelect Mini do tego paski są refundowane, ale kosztują 7-8PLN za 50 sztuk w zależności od apteki

Gość monikkkk
cena nie może się różnić w zależności od apteki skoro są na ryczałt to kosztują tyle samo w każdej aptece

Gość Truskawkowa malina
A orientujecie się ile na receptę zaplace za paczkę pasków contour ts?

Gość Truskawkowa malina
Bo już nie ogarniam które paski dostane po 3,20 a z które będe musiala doplacac. A nie usmiecha mi sie zmieniac mojego contoura ts, ewentualnie accu checa activa ;/

monikkkk - akurat zadzwoniłem do matuli, która ma cukrzycę żeby przekazać informację autorce tematu i w jednej aptece kosztuje 7.19 w innej 8.50. Matuli diabetolog sam załatwił zmianę glukometru, dostała nowy divajs przysłany kurierem i podobno pół kilograma cukierków czekoladowych było w paczce

Gość monikkkk
co do tych cukierków to akurat jestem skłonna w to uwierzyć natomiast co do tej różnicy to jest to co najmniej dziwne, bo nowa ustawa wprowadza tutaj pewne ograniczenia, tzn wszystkie leki ze zniżką mają kosztować jednakowo we wszystkich aptekach, więc skąd te różnice??

Gość Truskawkowa malina
Aburabi -dzięki za fatygę :) Zobaczę czy moja diabetolog nie będzie miała jakiś glukometrów, żeby mi po prostu dac. Ewentulanie podobno można zadzwonic na infolinię producenta glukometru, ktory chce sie otrzymac, bedzie trzeba odpowiedziec na kilka pytan i glukometr podobno zostanie wyslanny za darmo. Dobrze z emam maly zapas paskow z mojego countura, wiec mam nadzieje ze starczy dopoki nie zdecyduje się na jakiś z tych tanszych po 3,20. "...aby żyło sie lepiej"

Gość gość
paski do glumometrów kupuję w aptece http://aptekaswbarbary.pl/ w Knurowie. Jestem cukrzykiem i tam zaopatruję się w leki, insulinę i w paski. Mają duży wybór w ofercie i przystępne ceny.