Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie mogę już.........

Pomóżcie, poradźcie moje dziecko...

Polecane posty

Gość Nie mogę już.........

Moja córka z końcem miesiąca kończy dziesiąty msc życia a stałych posiłków przyjmuje mikroskopijne ilości, karmie ją piersia i tu chyba jest pies pogrzebany, wiecznie by wisiała na piersi, nie chce jeść, chodź potrafi, słoików nie tknie, jak widzi że zbliżam się by podać popada w histerię,chleba troszeczkę, zupy 2-3 łyżki, staram się ją przetrzymać nie podawać piersi ale nie ma szans, wpada w szał, jest nie do zniesienia, co ja mam począć???? Poradźcie mi proszę, co zrobiły byście na moim miejscu???? Nie chcę ewidentnie ją jeszcze odstawić, bo mam w domu przedszkolaka który wiecznie coś przynosi z przedszkola ale córka nie choruje i wierzę że dzięki naturalnemu karmieniu jak narazie, więc do wiosny chciała bym karmić, co robić by jeść zaczęła, poradźcie..

dodaj swojego mleka do posilku,np zrob jej babanka z biszkoptem ,odciagnj troche mleka i zalej to,moze poskutkuje,ja tak robilam,mialam podobny problem.

Gość A.............A
I ja miałam podobny, chociaż dziecko jest karmione mm. Dziś ma 16mcy i dalej słabo ze stałymi posiłkami. Najbardziej lubi mleko i koniec, chociaż już jest niebo lepiej :) Też dodawałam mleka do deserków i zup. Zjadała chętniej.

nie przejmuj sie moje dziecko jest starsze,a ma to samo,tez jest niejadkiem,roznie z tym bywa.cycka jednak chce ciagle od paru tyg czesciej kiedy ida mu zabki.ja tez sie stresowałam,ale mowili w tv,ze dziecko sie nie zaglodzi.dawaj chociaz pare łyzeczek,dobre i to.moj tez czesciej je,ale mniejsze porcje.

Gość a jak z wagą u Waszych
dzieci? moja ostatnio tez marnie je zupki, najbardziej lubi kaszki, moze warto sprowac najpierw dac kaszke a potem dodawac do tej kaszki jakies owoce martwię się ze schudnie od tego niejedzenia, ma 11 m-cy

podawaj jej musy owocowe z dodatkiem twojego mleka. tylko najlepiej przelej do miseczki.

a może spróbuj dać łyżeczkę do rączki i niech je samo a ty dokarmiaj drugą? Mój mały uwielbiał taką samodzielność, chociaż z łyżeczki to głównie katapultę robił ;)