Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zagubiona.

Czy zerwać z chłopakiem?

Polecane posty

Gość Zagubiona.

Jestem z chłopakiem pół roku.To mój pierwszy "poważniejszy związek", jednak dopiero teraz zauważyłam jak bardzo się różnimy.Jesteśmy młodzi, jednak on tylko siedziałby w domu.Ja lubię wyjść, wypić kieliszek szampana, pobawić się.Dodatkowo jestem ateistką, a on praktykującym katolikiem, bywającym w kościele co 2 dzień.Chciałby, abym była grzeczną, dobrą, wierzącą dziewczyną, chodzącą do kościoła i spędzającą czas tylko w domu.Wiem, że nie zmienię się dla niego, bo nie o to chodzi.Brakuje mi w nim spontaniczności, nie jest towarzyski.A jesteśmy zbyt młodymi ludźmi, by się tak ograniczać.On jest bardzo niedojrzały, nie ma ambicji na przyszłość, liczy tylko na rodzinę, a nie na siebie.Każdy grosz oddaje rodzicom.A co najważniejsze, nie czuję się kochana.Zawsze staram się coś dać mu na gwiazdkę, urodziny, czy walentynki.Nawet, jeśli zrobione własnoręcznie.On nigdy nic mi nie dał, wiem, że ma gorszą sytuację finansową, ale chodzi o symbol, a nie jakieś wydatki.Różnice między nami chyba są nie do przejścia.Mamy zupełnie inne priorytety i wyznajemy inne wartości.Ja chcę korzystać z życia.Czy powinnam go zostawić?

Gość MalIena
Nie marnuj czasu. Jeśli jesteś młoda to spotkasz innego. Męczysz się już teraz, wyobraź co będzie później jak uczucia ostygną.

Gość Wiedźmak Plugawiec
Porzuć go. Ty i on zasługujecie na kogoś lepszego.

Gość orange.88....
ja tez mysle ze powinnas sie z nim rostac. to twoj 1 zwiazek, pewnie poznmasz jeszcze niejednego faceta w swoim zyciu. a w tym zwiazku jak widac zadna ze stron nie jest zadowolona. Tobie przeszkadza to, ze jest nietowarzyski, ze nie okazuje Ci uczuc w taki sposob, w jaki bys ty chciala, on z kolei zyje innymi zasadami, i czuje slabosc tego zwiazku, bo ty nie odpowiadasz tym jego zasadom i przekonaniom. gdybys wiedziala ze to ma sens, nie pytalabys tutaj na forum, nie widzialabys tylko roznic ale i podobienstwa. ty sie skupiasz tylko na roznicch i na tym co was unieszczesliwia. a to znaczy ze czas zakonczyc ta relacje, pozwolic jemu znalezsc swoje szczescie, i sobie samej tez.