Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julkax25

nadmierne owłosienie po tabletkach anty

Polecane posty

Gość julkax25

Witam. mam taki problem. a mianowicie odstawilam pol roku temu tabletki antykoncepcyjne ktore przyjmowalam 3 lata. i zauwazylam ze ostatnio zaczelo pojawiac mi sie owlosienie na brzuchu, na twarzy zaczal pojawiac mi sie wasik, baczki, i nawet meszek w okolicach zuchwy zaczal ciemniec. dodam ze jestem brunetka i zawssze mialam ciemniejsze wlosy np na rekach ale z tym radzilam sobie woskiem . a teraz niewiem juz co robic?? czy to moze byc wynikiem odstawienia tabletek anty i w koncu to sie unormuje jakos????

Gość julkax25
cz nikomu nie zdarzylo sie cos takiego???

mi po odstawieniu tabsów wypadały włosy ,ale w kwestii owłosienia nic nie zauważyłam niepokojącego

Gość teraz niech Twoim
Gdy przestaniesz brać tak po około 4-5 latach się unormuje, ale może prędzej - nie wiem - nikt Ci tego nie zagwarantuje - nastaw się najlepiej na 4-5 lat, ajak porędzej znikną , to się ciesz. To się zdarza nagminnie po tabletkach, ale kobiety wstydzą się o tym mówić i pisać. Nie jesteś sama. Zrezygnuj z tabletek, stosuj wkładkę miedziową.

Gość julkax25
nie przyjmuje juz tabletek. ale przerazilas mnie piszac ze az 4-5 lat . czy az tyle organizm potrzebuje czasu zeby dojsc do siebie po hormonach? boze ja zarosne do tego czasu !!:((

Gość julkax25
nie przyjmuje juz tabletek. ale przerazilas mnie piszac ze az 4-5 lat . czy az tyle organizm potrzebuje czasu zeby dojsc do siebie po hormonach? boze ja zarosne do tego czasu !!:((

Gość julkax25

Gość julkax25

Gość ghhjjjj
ja juz ze 3 lata nie biore tabsow( a bralam moze z 2-3 z przewami ostanio 3 lata temu bralam tylko3 miesiace , strasznie sie czulam) a problem z owlaseniem od tego czasu mam coraz wiekszy, niedlugo moje loniaki chyba na kolanach beda rosly!! przed tabsami mialam wieksze owlosenie, jak barlam to bylo ok a teraz maslra, nie wiem czy to sie zmieni

Gość julkax25
a czy robilas badanie hormonow?? czy da sie wogole cos z tym zrobic??? a jak z owlosieniem na twarzy tez masz z tym problem?

Gość julkax25
a czy robilas badanie hormonow?? czy wogole da sie cos z tym zrobic??? a problem z wloskami na twarzy tez masz??

Gość julkax25
czy ktos jeszcze mial podobny problem??

Gość julkax25
czytalam ze nadmierne owlosienie to histuryzm , czy to mozliwe ze zrobil m i sie wlasnie po odstawieniu tabletek?? czy te hormony w koncu sie ureguluja same i przestana rosnac te wlosy;/