Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takakakjedna

Ciagle since pod oczami u 2,5latki

Polecane posty

Gość takakakjedna

Moje dziecko od urodzenia ma since pod oczami. lekarz mowi, ze taka jej uroda. Ale ja chyba zrobie jakies badania... Morfologie, kal na pasozyty, zelazo, cos jeszcze warto?

Gość dtrfvg
Zbadaj nerki.

Gość takakakjedna
dzieki a do nerek-to wystrczy na poczatek mocz, czy nie???

Gość vfgbnjhmk,.
Mój czterolatek też ma sińce pod oczami. Zbadany miał kał,mocz i morfologie. Wszystko w porzadku. Lekarka mówi, ze taka jego uroda. Możliwe bo ja też mam często sińce pod oczami i tzw. wory

kurcze nie przypomnę sobie teraz ale sińce pod oczami u dzieci świadczyły o jakiś problemach zdrowotnych ja bym skonsultowała się z innym pediatrą

Gość takakakjedna
najbardziej zmartwily mnie te nerki. Czy w badaniu moczu cos powinno wyjsc jesli cos jest, czy trzeba zrobic usg

Nie wiem jak u dzieci, u doroslych problemy z nerami to krew albo bialko w moczu

często te sińce pod oczami, to nie są sińce trzeba się dokładnie i blisko przyjrzeć tej okolicy pod okiem jest to tzw. cienka sora przez którą przebijają naczynka i może się wydawac, ze to sińce taką skórę ma mój syn, a wyniki ma ok jak przyglądam się bliziutko to widzę pojedyńcze kreski pod oczami a z dalszej odległości wygląda jak siniec (u młodego lekki siniec, ale coś tam widać) ale morfologię moze sz zrobić, zeby zobaczyć czy jakaś niedokrwistość się nie przybłąkała, ale jeśli ma tak od zawsze to przyjrzyj się blisko tej okolicy i zobacz - ale się namachałam

opuchlizna wokół oczu lub innych partii ciała świadczyć moze o chorobie nerek, a nie sińce

Gość takakakjedna
hmmmmmm...wlasnie obejrzalam sobie dokladnie te since i sa ....hmmm....bardzo sine, ale zylek tam nie widze. No wlasnie cos mi sie kojarzy, ze moja mama mowila, ze ja tez w dziecinstwie mialam ciagle podkrazone oczy. Moja mala ma tez sine dookola ust-ale tu kardiolog juz dawno powiedzial, ze to jej cienka skora i zylki przeswituja. Zrobie na wszelki wypadek badania, ale oby bylo ok. Tylko teraz tak sie zastanwiam. Moja mala kupe najzcesciej robi wieczorem. Moge ja przechowac do rana w lodowce???? asiamt: dzieki za odp.

Gość since
pod oczami to oznaka pasozytów nie wychodzą w kale najczęściej, wiem co mówię bo walczę z tym od roku u mojego 2.5latka ale u nas było szereg innych objawów napisz coś więcej jak z jedzeniem czy sa jakies alergie czy zapada na choroby krtan gardlo często choruj?????/ czy grzebie w nosie czy pupa swędzi duzo jest objawów jak spi w nocy?????

Gość takakakjedna
Jesli chodzi o inne objawy to: - apetyt ma - w nocy sie kreci ale nie budzi - nie grzebie sie ani w nosie ani w pupie (ale czasem robi kupy ze sluzem) - alergii nie ma - bardzo rzadko choruje (moze ze 3 razy w zyciu miala katar i raz zapelnie gardla)

Gość mozetakauroda
jej

dobrze ktoś ci poradził zbadaj nerki, układ moczowy. Moja córka też od urodzenia miała sińce i podkrążone oczy, też mówili że taka jej uroda, dopóki w wieku 8 miesięcy nie ujawniła się wada układu moczowego i nerek. Po 2 latach spędzonych w klinikach wiem, że dzieci z tymi chorobami mają przeważnie zawsze podkrążone oczy lub sińce pod oczami. Nie wiem jakie badania ci poradzić, badanie moczu nie wykaże żadnej wady, w naszym przypadku nawet usg wykazało tylko podejrzenie choroby. Zrób na poczatek usg jeśli nic nie wyjdzie i nic nie będzie sie działo ze zdrowiem to być może taka poprostu uroda Twojego maleństwa:)

Gość Protoplastka
Kiedy ja byłam dzieckiem alergolog powiedział, że jeśli mam jakiś tam typ alergii, to już zawsze tak będę miała- i miał rację, zrobili mi wszystkie badania i jest ok, a sińce mam nadal, a mam ponad 20 lat

Gość dziwne, bo ja od dziecka
miałam sińce pod oczami na wszystkich zdjęciach widać to wyraźnie, a jednak nie mam żadnych problemów z nerkami teraz mój 3,5-letni synek ma tak samo podkrążone oczka, ale sądziłam, że ma to po mnie moja mama znowu od dziecka miała problem z nerkami i od 34 roku życia funkcjonuje tylko z jedną nerką czy to możliwe bym nie wiedziała, że jest u mnie problem z nerkami? i czy coś może dolegać mojemu dziecku? nie choruje wcale, a ostatnio robiliśmy mu badanie kału na pasożyty, ale nic nie wykazało

nastraszyłyście mnie ... moja córa ma takie jakby sińce ale tyko wtedy jak jest już zmęczona i chce spać, normalnie w dzień nie ma. Pytałam ostatnio pediatry , powiedziała że widocznie tak ma jak jest już senna.

Gość Koko-33-
Since - a napisz jakie inne obajwy ma Twój synek ? Bo mój ma sińce i ciągłe infekcje górnych dróg oddechowych a lekarze leczą jedynie objawowo antybiotykiem.Ja szukam sama przyczyny. W kale raz miał owsiki ale przeleczyliśmy sie może znów ma bo ssie paluch a ma 4,5roku.

Gość takakakjedna
martyn--ia: a napisz cos wiecej o tym co doleg Twojemu dziecku

Gość moja córka też tak ma
i to po prostu taka jej uroda. Jest blada a u bladych osób takie sińce są dość częste :)

Gość gość
Moja córcia też ma since pod oczami i często choruje na zapalenie gardła.