Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mały punkt widzenia

Chciałabym mieć dziecko ale mnie nie stać...

Polecane posty

jestem bezrobotna, czasami tylko uda mi się gdzieś dorobić. Mój narzeczony pracuje i całkiem dobrze zarabia ale nie na tyle żeby utrzymać samemu całą rodzinę. W czerwcu bierzemy ślub i chcielibyśmy mieć dziecko ale za co je wychować, zapewnić bezpieczną przyszłość jak nie ma z czego odłożyć. Oboje jesteśmy po studiach ale wiadomo jak z pracą teraz...Chciałabym się gdzieś załapać żeby chociaż umowę o pracę dostać zanim zajdę, ale widzę że z dzieckiem będę musiałą zaczekać chyba do 40stki :/

Gość śliski kocyk
cześć

Gość bnmbn
no i naiwna zona spodnie upierze slub to mocno glamoryzowany z glupoty koniec wolnosci kobiety ktora nigdy swych tanentow juz nie rozwije tylko stanie sie darmowa sluzaca sprzataczka dziwka kucharka sekretarka-gratulacje http://www.youtube.com/watch?v=aagkM3bvSXk

"Chciałabym się gdzieś załapać żeby chociaż umowę o pracę dostać zanim zajdę" wkurza mnie strasznie takie postepowanie dziewczyn - szukaja pracy aby zaraz zajsc w ciaze - a pozniej sie dziwic, ze pracodawcy nie chca zatrudniac kobiet. w ubieglym roku, w mojej firmie byly 4 takie przypadki, jak tylko podpisaly umowa na stale/czas okreslony okazywalo sie, ze sa w ciazy i szly na zwolnienie. od tego czasu szef zatrudnia tylko mezczyzn

u mnie jest podobnie, dlatego teraz prezes zatrudnia kobiety tylko na zlecenie...tez wcale mnie to nie dziwi

Gość dzieciaki.....
no bo kobiety nie mają łatwo

Gość fsgsagfga
A ja zrobiłam odwrotnie - skończyłam studia,zaszłam w ciążę - ochowałam i poszłam do pracy - teraz syn ma 4 latka a ja dobrą pracę:)

autorko - pomysl sobie, ze co z tego jak dostaniesz prace od razu zajdziesz w ciaze - kase dostajesz tylko na macierzynskim, a pozniej dalej maz bedzie musial Was utrzymac, a im wieksze dziecko tym ma wieksze potrzeby

moja rada spróbuj najpierw założyć własna firmę lub znaleźć taką pracę którą można wykonywać również w domu/przy dziecku i wtedy brać się za dziecko ;)

Gość rozkreconaZakrecona
a ja radze najpierw poszukac pracy abymiec zapewnione jakies pieniazki.....tez czekalam na umowe w miedzy czasie ciecia etatow zmiana pracy pozniej plajta znowu zmiana pozniej zleceniowka teraz umowa na czas okreslony do sierpnia i w dupie to mam bo to moze byc w kolko zaczelismy sie starac i dupa powazny problem z plodnoscia a wiec leczenie wiex nie wiadomo ile to potrwa...i zaluje ze wczesniej sie nie zdecydowalam

Gość rozkreconaZakrecona
wiec moze sie przebadajcie od razu czy nie macie problemu z plodnoscia

Gość przestan marudzic
ja mam meza 27 lat na karku i on 29 i tez chcielibysmy dziecko nas akurat stac ale mnie zostalo 1,5 roku studiow mowi sie trudno bede troszke satrsza mama w czym masz problem co to za lament ?/ znajdz jakas prace zdobadz doswiadczenie i np po 2 latach jak juz staniecie na nogi dasz sie pzonac jako dobry pracownik powiekszycie sobie rodzine my np ze slubem czekalismy az dostane jakas konkretna umowe o prace

Gość Sama się zastanawiam co lepsze
Kończę studia w przyszłym roku, póki co mam licencjat. Jesteśmy rok po ślubie, właśnie wprowadzamy się do własnego mieszkania. Mam ciężką chorobę tarczycy, z ciążą może być różnie, lekarze poganiają. Zastanawiam się czy najpierw zajść w ciąże, może jeszcze przed skończeniem studiów na 5 roku, urodzić, potem posiedzieć rok w domu i szukać pracy dopiero, czy najpierw szukać pracy i od razu po dostaniu umowy zachodzić w ciąże ( tak trochę głupio chyba jednak) Jestem filologiem, nastawiam się na początek na pracę w szkołach językowych a tam to tylko umowa zlecenie. Finansowo sobie poradzimy, obawiam się tylko czy gorzej jest mieć przerwę po studiach rok/dwa lata czy gorzej uciec w ciąży od razu na zwolnienie z punktu widzenia potencjalnych pracodawców.

Gość gośćgggg
Tez bym chciala a nas nie stac:( pracuje po 250 godzin miesiecznie za 2000 zl z haczykiem, narzeczony zarabia podobnie ale splaca komornika. Tez tyra jak wol, ja ciut przed trzydziestka on ciut po a perspektyw nie widac. on splaci wszystko za okolo 2 lata, a wtedy i tak nie wiadomo jak bedzie, czy ja jeszcze bede miec prace... poza tym boje sie ze nawet jesli w koncu jakos sie ulozy to po ciazy w pracy powiedza mi dowidzenia i z jednej wyplaty tez nie damy rady:(