Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość w kropce....

gewerbe- załatwianie i koszty- ilne

Polecane posty

Gość w kropce....

witam. mam wyjechac do pracy, ale warunkiem jest założenie niemieckiej gewerbe. Jak i gdzie załatwiac i ile to kosztuje. Prosze o pomoc .Pytanie dwa :: w jaki sposob i gdzie gewerbe można wyrejestrowac. Prosze o poważne odpowiedzi. Dziekuje :)

gewerbe to dzialanosc gospodarcza. rejestracja polega tak samo jak w polsce. jesli firma ktora proponuje ci prace, teggo od ciebie wymaga to moze sama sie zajmuje urzedowymi sprawami. wiele firm tak robi. a przy czym ma byc ta praca?

Gość pytaj na mypolacy.de
Tam masz dobre forum. I nie zdziw się, że na taką propozycję, niektórzy zareagują śmiechem. Gewerbe to się na własną działalność zakłada, a co będzie, jeśli firma, która chce ci dać robotę cię oszuka? Z czego opłacisz choćby kasę chorych?

Gość moddus
BIURO IMIGRACYJNE Moddus oferuje serwis biurowy dla osób zainteresowanych założeniem firmy w Niemczech, oraz pomoc przy załatwianiu spraw związanych z życiem codziennym (tłumaczenia, Kindergeld, Ubezpieczenia itp.) http://moddus.de *** Rejestracja firm (Gewerbe) bez opłaty rejestracyjnej! *** W ciągu dwóch dni, z pełną obsługa firmy. *** Bez koniecznego osobistego zameldowania, użyczamy naszego adresu dla klientów w całych Niemczech*** *** KONKURENCYJNE CENY - 40 €/mies, brak opłaty rejestracyjnej (Promocja!) Profesjonalne polskie biuro pomocy w Niemczech -  prowadzone przez ludzi, będących w stałym kontakcie z urzędami w Niemczech. *** Usługi: - zasiłki rodzinne i socjalne - pisanie podań (JobCenter, długi, bank) - księgowość - sprawy bieżące jak internet, telefon, konto w banku - tłumaczenia, korespondencja - i inne "Z nami nie musisz się martwić, jak odpowiedzieć na pismo urzędowe albo jak właściwie wypełnić dokumenty. Możesz napisać email lub zadzwonić, my odpiszemy lub oddzwonimy z odpowiedzią na Twoje pytania jeszcze tego samego dnia! Zapraszamy do współpracy!" Zespół MODDUS-a http://moddus.de MODDUS Tel.: +49 (0) 157 524 33 217 +48 609 750 935 info@moddus.de www.moddus.de

Gość gość
Firmy wymagające Gewerby najczęściej są polskie,pracodawcy są Polakami. Gewerba to nie jest jakieś super na początek - musisz sam sobie opłacać ubezpieczenie zdrowotne i inne sprawy. Pracodawcy nie chcą tego robić,wolą,żebyś to ty płacił. Dlatego proponuję najpierw nauczyć się języka,a potem szukać normalnej pracy,najlepiej u Niemców (wiem,są wyjątki,ale takimi samymi wyjątkami są uczciwe posady od Polaków).

Gość gość
Na pewno Europejskie Centrum Podatkowe, www.ecpodatkowe.pl udziela porad i konsultacji w temacie Gewerbe. Wiem, bo sama się kiedyś tym interesowałam. Również chodziło a zatrudnienie przez agencję pracy w PL, która oferowała pracę, ale trzeba było mieć Gewerbe właśnie. Ja się rozmyśliłam, bo dostałam pracę w PL w swoim zawodzie, więc nie założyłam, ale namiarem chętnie się dzielę :)

Gość gość
Euro Punkt, http://euro-punkt.pl, chyba też załatwia Gewerbe. Trzeba by sprawdzić, bo nie mam pewności.