Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MarlenkaxD

staz. odpowiedzcie bo ja nie wiem, a bardzo tego potrzebuje

Polecane posty

Hej, orientujecie sie moze, czy mozna odrobic staz w innym powiecie niz ten do ktorego naleze?

Gość nie mozna
nie

Gość ostrowickowiecka
A masz w ogóle możliwość stażu? Byłam dziś w UP i usłyszałam, że nie ma kasy na staż i być może w tym roku w ogóle nie będzie.

Gość synneve
można :o nie słuchaj tych debili, składasz papiery do urzędu w powiecie w którym masz staż albo do pracodawcy i oni załatwaiją wszystko tam gdzie ty jesteś zapisana. Ostatnio tak mi przecież mówiła baba w PUPIE

no wlasnie dzisiaj przed chwila wrocilam ze up, i pytalam o staz, i jak na razie w naszym maja kase, i jest fajna forma bo jest 3 miesiace stazu, no a potem pracodawca musi zatrudnic na ten sam okres czyli tez 3 miesiace. czyli fajnie... tylko ze chodzilam i pytalam, i nigdzie nie chca. bo zniecheca ich to ze musza zatrudnic na 3 miesiace. a jestem dopiero po liceum, i nie mam zadnego doswiadczenia, chce zrobic staz zebym cos miala w papierach. ale oni nigdzie nie chca. wiec pracy tez dlugo nigdzie nie dostane!

Gość stefa_lalala
ktos u gory ma racje, nie ma w tym orku wogole pieniedzy na staze. byla malutka pula ktora juz pod koniec stycznia byla wyczerpana. jestem jedna ze szczesliwych osob ktorym sie udalo, ale babka w pup mowila, ze na 1000 podan o staz maja kasy tylko dla 40 osób. taka bieda w tym roku i kraju

Gość synneve
to kurwa pieknie :o to ja stażu chba nie odrobię bo będę za stara za niedługo...już kolejny rok mija i co roku słyszę, że nie ma kasy :o

ostrowickowiecka no mam taka mozliwosc, dzisiaj bylam w up i sie pytalam, no i powiedzieli ze poki co zbieraja podania i wnioski na staz bo maja kase, beda przyjmowac od marca, wiec bylo by super... tym bardziej ze maja fajna forme, bo jest 3 miesiace stazu czyli to 700 cos zl, a potem musi pracodawca zatrudnic na 3 miesiace normalne do pracy wiec mi by bylo jak najbardziej na reke, tyle tylko ze dzisiaj chodzilam i pytalam i albo nie chca. choc nie wiem dlaczego, albo by chcieli tylko jak sie dowiaduja ze by musieli zatrudnic na 3 msc, to juz od razu mowia nie... wiec ja nigdy tego stazu nie odrobie. i do pracy nie pojde. bo jak skladam cv czy cos to od razu pyt o staz albo doswiadczenie a skad ja mam je wziasc jak dopiero jestem po liceum, a na staz nie chca, do pracy normalnie tym bardziej, i jest taka lipa ze szok. nigdy zadnej prracy nie dostane!;/

kasa na staż jest, ja dostałam i prawdopodobnie już od 1 marca idę. Było mówione,że na przełomie stycznia/lutego kasa będzie i jest. A z tym zatrudnianiem po stażu to różnie bywa, jak Ci pracodawca się zobowiąże do zatrudnienia to masz pierwszeństwo w otrzymaniu stażu, tak wszyscy w UP mówią. No cóż, trzeba mieć znajomości chyba żeby wychodzić zatrudnienie później, bo przyjąć na staż jest łatwo bo płaci urząd a potem jak pracodawca musi wybulić z własnej kieszeni na Ciebie to już gorzej :/

a płacą chyba 760 albo 780 na rękę. No i zwracają koszty dojazdu, bilet miesięczny.

no ale wlasnie sie zdzwilam, bo dzisiaj bylam na jakims tam smiesznym spotkaniu w pup, i mowili ze staz jest,... ale jest jeszcze jedna fajna forma i duzo osob o tym nie wie, jest cos takiego nie wiem njak to sie fachowo nazywa nie pamietam:) ale cos takiego ze ktos kto jest zarejestrowany w up 2 lat min, to ma mozliwosc isc na takie jakby praktyki, trwa to od 6-12 msc, gdzie normalnie jest placone jak za staz, tyle tylko ze ucza jak normalnie na praktykach np w zawodowce, a potem zdaje sie egzamin na koniec w cechu. no wiadome nie trzeba tego zdac a w domu sie nie siedzie;] i jakies doswiadczenie mozna zdobyc:) ja sie nie kwalfikuje bo nie mam 2 lat:) ale moze ktos z was. wiec polecam idzcie i zapytajcie;) tylko juz na wlasna reke musicie poszukac pracodawcy ktory przyjmnie na takie praktyki, no i wiadome musi miec uprawnienia do praktykantow;) i urzad ma okreslone zawody na dany okres ktore oplaca tak jak u nas jest kucharz fryzjer i stolarz:) idzcie zapytajcie.;)

blondzia tak dokladnie masz racje.:) ja juz chodze dluzszy czas i pytamm i nikt na staz nie chce! osly jedne... a wiadomo w up tez beda ofert stazu tylko jak zawsze bywa, duzo chetnych na jedno msc, wiec znajac moje szczescie do tych spraw, ja na pewno sie nie dostane, wiec szukam indywidulanie pracodawcy kto wystawi wniosek imienny na mnie do pupu ('',) ale zanim znajde to kasa sie skonczy.

powodzenia Ci życzę :) ja jestem po licencjacie i teraz robię mgr więc staż mi cholernie potrzebny, zwłaszcza,że mgr robię zaocznie. Obym od marca już poszła..

no dzieki dzieki:) i wzajemnie;) ja dopiero jestem po liceum, i studiuje zaocznie administracje wiec tez by mi sie przydalo... ale znajac zycie nic takiego nie dostane...:P

Gość nosem w kałuże
moja kumpela idzie na staż od marca , nie pierdolcie.

no moja tez idzie ho recepcji do hotelu, tylko ze ona jest z innego powiadu i ja tam bez problemu chcieli, u mnie w tej dziurze nigdzie dzikusy nie chca... i dlatego pytam czy moge odrobic go w innym powiecie;)

Gość nosem w kałuże
ja się na tym nie znam. chciałam tylko dać ripostę do tych co mówią ,że nie ma pieniędzy na staże jakby w całym kraju taka sama sytuacja była:P

nie no, w niektorych pup, sa:) wiem to... tylko nie wiem, tego czy moge szukac ofert w innym powiece obok;) a dzwonie do urzedu, tylk ze nie odbieraja, pewnie zrobili sobie przerwe:D znowu:D

a powiedzcie, czy jak ja jestem po liceum, czyli nie mam zadnego zawodu, to moge odrobic staz np. w fryzjerstwie, co nie umiem nic?

Gość i jjak tam
te wasze staze? ja robie bafania lekarskie i ide do urzedu miasta na pol roku