Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AntyPalikot

Marihuana obniża inteligencję. Pomysły Palikota są idiotyczne!

Polecane posty

Gość AntyPalikot

Doktor Mariusz Jędrzejko stwierził na temat marihuany tak: ''Jest to substancja, która uzależnia psychicznie. Pan Palikot i jego koledzy muszą wiedzieć, że już ponad 10% polskiego rynku marihuany nie stanowi marihuana, tylko sensimilla, to jest marihuana, która jest 610-krotnie silniejsza, że marihuana jest podawana z innymi substancjami, że wywołuje jednoznaczne komplikacje zdrowotne, np. dla kobiet, dzieci kobiet palących marihuanę mają niższy iloraz inteligencji, częstsze są poronienia, mają niższą wagę, szybszą zapadalność na choroby. W tej książce, którą nazwaliśmy Fakty i mity, mity to jest właśnie to, co mówią koledzy i koleżanki pana Palikota, a fakty to jest to, co mówi świat nauki ze Stanów Zjednoczonych, Australii, Kanady, Niemiec, ale także ogromna rzesza polskich naukowców, którzy się tym zajmują.''

Gość facet z kulturka osobista
mozna tez dodac ze nie kazda osoba jest silna psychiczne weic moze byc bardziej podatna na uzależnienie

Gość AntyPalikot
Nie wolno legalizować marihuany! Już obecnie mamy w Polsce zdemoralizowaną i tępą młodzież, a co będzie jak zalegalizują ten syf? Co za naród po tym wyrośnie? Sami głupcy, którymi latwo manipulować, tacy będą się nadawać tylko do ciężkiej roboty! A po drugie kto będzie leczył ćpunów, skoro polska służba zdrowia już nie ma pieniedzy na chorych?

Gość facet z kulturka osobista
o to własnie chodzi ze z czym człowiek ma stycznosc to predzej czy pozniej przyzwyczaja sie i wpada w to a marihuana nie ma zadnych zalet

Gość idiotyzm!
Oczywiście, że są idiotyczne. Jestem za niektórymi jego pomysłami (na przykład świeckością państwa), mimo że to tylko chwyt marketingowy. Ale liberalizm w sprawach narkotyków to najgorsze, co można zrobić! Zamiast legalizować marihuanę powinno się ograniczyć jej dostępność. Każdy, dosłownie KAŻDY polski nastolatek zna w swojej szkole kogoś, kto może mu załatwić trawkę. Jaka będzie przyszłość Polski, jeżeli przyszłe pokolenia będą coraz to głupsze?

alkohol i papierosy bardziej szkodzą niż marihuana - to też udowodnione przez naukowców.

Gość idiotyzm!
Ale alkohol i papierosy są już zalegalizowane, więc cholernie trudno byłoby zabronić teraz ich sprzedaży. Poza tym trudniej jest się od nich uzależnić. Nie można zabronić wszystkich szkodliwych i uzależniających substancji, bo co, nie będziemy sprzedawali acodinu w aptekach? Jakaś część używek musi być dostępna dla ludzi.

Gość moj byly chlopak palil
marihuane.przez pewien czas rzucil,powiedzialam mu ze wolalabym,zeby nie palil,po jakims czasie wrocil,stwierdzil chyba ze woli to palic niz byc ze mna. Tez jestem przeciwna legalizacji po tym co widzialam co z nim robi to cos.

Gość kokosch
przecież państwo (nie tylko nasze) i tak chce obniżyć inteligencje ludnosci np poprzez niszczenie i ciagle psucie systemu edukacji wiec watpie aby akurat słowa o możliwosci złego wpływu marihuany przejmowały władze🖐️

Gość e39ie933
Zgadzam się, gosc po prostu nie wie, o czym gada. Czytałam topiki osób co stracili całe zdrowie- wpadli w coś podobnego do schizofreniii od brania tego gówna. Naprawde strasznie sie to czytało... :(

Gość Marcin84wws
marihuana jest dla ludzi myślących a nie dla motłochu jak wy,wbijcie sobie to do głowy.Posłuchajcie też darka malejonka waszego guru katolskiego...co za ludzie tu sie trafiają...

Gość Julka19x
no bez kitu od alkoholu i fajków trudno sie uzaleznic,mozna je podawac nawet dzieciom marihuana powinna byc legalna a jej jakosc kontrolowana.Zabronilabym sprzedazy papierosow,ale to nie przejdzie bo zyski sa za duze.

Gość Marcin84wws
pale maryske od podstawówki i nic mi nie jest 🖐️

Gość e39ie933
http://www.psychiatria.pl/forum/vt,49,243,33559,0,uszkodzenie-mozgu-po-marihuanie-seroxat-tranxenne-itp#.T0LEG3mYMps Juleczka, dziecino, poczytaj sobie co sie dzieje jak sie bierze te gówna, a potem się wypowiadaj... Link masz powyzej...

Gość Marcin84wws
powyzej podszyw,ale pomylil sie o 2 lata bo pale od czasow technikum.Mój nałóg jakoś nie przeszkadza mi dzis projektować urządzenia medyczne do szpitali,pod ktore pewnie niejeden z was zostanie podlaczony :)

Gość Julka19x
dziecine to ci ojciec zrobil trawka jest bezpieczna jak ktos juz tu napisal,a to ze jest powszechnie dostepna powoduje ze osoby psychicznie chore tez to palą a potem zwalają na niewinną rośline

Gość idiotyzm!
Julka 19x: Nie stwierdziłam, że trudno uzależniają, ale z pewnością trudniej od marihuany.

Gość e39ie933
Marcin84wws- to że ty masz fuksa nie oznacza, że u innych będzie to samo... Kurwa... Rusz tępa głowa jesli ja w ogóle masz...

Gość e39ie933
trawka jest bezpieczna jak ktos juz tu napisal, wypowiedzieli sie eksperci... LOL..... buachachachachachachachachachachachachachachachachachachachachachachahcahcahcahcahcahcahcahchachachahcahchahcahchahcahchachahcahchchachhchcha..

Gość polta polta
a potem róbta za 2 zeta za godz i znowu polta polta

Gość Julka19x
legalna czy nie to nieraz łatwiej ją kupić niz paczke fajek

Gość tomshardware
glosujcie dalej na tuska i kaczora to niedlugo w dziurawych gaciach zostaniecie. co do trawki nie wypowiem sie,wystarczy przeczytac raport WHO tam jest napisane co jest szkodliwe i w jakim stopniu.

Gość MalyMisSkurczybyk
Marcin84wws Tutaj też jesteś .Dalej twierdzisz że zioło jest super? A może ty nie jarasz tylko dilujesz ?

Gość krlfn lkrf
Jesteście głupcami. Nie macie racji. Czysta THC to zalegalizowana marihuana. Nie widzicie, że media was ogłupiają? Jak na tvn zaczęli podawać, że Palikot ma 10% to ludzie nagle go popierali. Idziesz na peron główny i masz dilera. Jest jedno ale. Narkotyki nie są sprawdzane. Syf. Legalizacja pozwoli podnieść jakość towaru. Zamiast ekstazy, metaamfetaminy walą ci nawóz. My mówimy o MARIHUANIE! Widać, że nie macie o tym pojęcia. Ja jak nie znam się na projektowaniu mostów to o tym nie dyskutuję. Potem tacy impotenci naukowi piszą, że marihuna jest groźna. Marihuana jest mniej trująca od fajek, nie uzależnia fizycznie, mniej uzależnia psychicznie. Mniej niszczy środowisko, otoczenie niż alkohol. Nie ma porównania. PS. Czechy 2PS. Nie jestem narkomanem, ale wiem dużo o chemicznych związkach, kwasie

Gość Marcin84wws
tak wlasnie twierdze co do dilowania to takiemu motlochowi co tu sie przewija nie sprzedalbym nawet szklanej lufki. Poczytajcie troche zanim sie wypowiecie bo żal du.. sciska jak czytam te farmazony pisowczykow żegnam

Gość MalyMisSkurczybyk
Marcin spadaj, mam nadzieję że nie będę mieć przyjemności używać twojej aparatury i dożyję sędziwego wieku bez palenia tego świństwa:P

Gość krlfn lkrf
Czytać, czytać i jeszcze raz czytać. Wiecie o tym, że najlepszymi chemikami wśród ogółu społeczeństwa są narkomani? Przeprowadzają procesy, o których nawet nie słyszeliście. Napiszcie, czy osoby które mają dziury bo "paliły marihuanę" nie brały przypadkowo: fety nr1, kodeiny, mdma, lsd, grzybków. Rozwieję też wasze wątpliwości, że po thcnie widzisz ludków na drzewie i nie słyszysz glosów w glowie.