Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewaaaaaaaaa123234

Co mogę zrobić ?? Mam 18 lat i wyrzucają mnie z domu.

Polecane posty

Gość ewaaaaaaaaa123234

Nie zniosę tutaj mieszkania dłużej - tydzień maks i mnie tu nie będzie.. Wyrzucają mnie z domu bo twierdzą,że jestem pasożytem mimo,że dostaję alimenty od ojca :O Fakt ,faktem może nie jakoś wiele ale bez przesady po to robią sobie dzieci żeby je później wyrzucać z domu??:O Nie mieszkam z ojcem,moja matka nie pracuje..mieszkamy z dziadkiem i babcią,dziadek ma wysoką emeryturę i opłaca rachunki i wszystko a matka mnie wyrzuca :O Mam tego dość..moje pytanie:W 3ciej klasie przeniosłam sie do LO zaocznego ..czekalam na 18stkę.. i chcę iść do jakiejś pracy,nie wiem tylko czego szukać,czy w ogóle póki co z wykształceniem gimnazjalnym da się znaleźć coś stałego ??

Gość kalikamaata
idz do mcdonalda, na 100% dostaniesz robote i pogodzisz to ze szkola

Gość ewaaaaaaaaa123234
zyeeb - dzięki,nie skorzystam :classic_cool: No szkołę mam w weekendy . Mieszkam w mniejszym mieście na Mazurach..i chciałabym wyciągnąć chociaż 1000 zł /mc ..wynajem kawalerki tutaj to jakieś 600zł + opłaty , plus alimenty ..myslę,że by mi styknęło ..

Gość ewaaaaaaaaa123234
Remiq , taaak zamykam się w pokoju,spędzam tutaj całe dnie żeby nikomu nie wchodzić w drogę bo czegokolwiek nie zrobię - to według nich robię źle...w domu sprzątam jak mogę z marnym skutkiem bo moja mama zaraz zrobi bałagan a Ona tylko siedzi w chacie,chleje piwo i bierze sobie cale alimenty,za które to kupuje sobie ciuchy,fajki,piwo..:O Nie dokłada się do opłat.. Pod koniec stycznia dostała od ojca 800 zł bo zalegał jeden miesiąc, ja ze swoich oszczędności dołożyłam jeszcze 300 zł :O Wiem,że to nie dużo ale bez przesady tak? Pod koniec listopada skończyłam 18lat...co mam się zaharowywać na smierć żeby matka miała co chlać??

Gość rewrwtrtewwwtr
wyprowadź sie z domu

A ojciec nei moze cie wziasc? Zagroz jej ze bedzie ci musiala wtedy placic alimenty,moze to ja wystraszy i przestanie glupio gadac

Gość Remiq
No to sama chcesz uciec, a nie to, że Cię wyrzucają. Na chłopski rozum to dziadkowie Twoją matkę powinni wywalić na bruk. A usamodzielnić się w obecnych czasach jest naprawdę bardzo ciężko, więc nie rób nic pochopnie, zwłaszcza gdy nie masz planu awaryjnego.

A ojciec nei moze cie wziasc? Zagroz jej ze bedzie ci musiala wtedy placic alimenty,moze to ja wystraszy i przestanie glupio gadac

Gość rewrwtrtewwwtr
Wyrzucają mnie!! Matka do mnie dzisiaj z tekstem,że mi zaraz spakuje walizkę i wystawi na klatkę :O i tak dzień w dzień.. to nie jest miłe,czuć sie jak piąte koło u wozu. :O Nie moge zagrozić alimentami bo moja matka to taka manipulantka ,że nawet w sądzie by ściemniała jak to ona nie ma ciężko,że musi sie niby zajmowac rodzicami itd. Muszę porozmawiać z tatą własnie na ten temat..ale On sam mieszka z moją babcią i mają dwa pokoje więc też nie miałby gdzie,coś mi wspominał o kupnie mieszkania..ale On tez pewnie chce sobie ulozyc życie .. nie będę sie nikomu naprzykrzać :(

Gość rewrwtrtewwwtr
piszę z innego nicka tamten nie chce mi wskoczyć:O

Gość rewrwtrtewwwtr
tak,tak i tam wyżej ja napisałam '' wyprowadź sie z domu '' :D żeby sobie podnieść temat. nawet na kafe mnie olewają. niee,a tak na poważnie to ciężko jest naprawdę...nie wiem jak mam zacząć to wszystko układać sobie,jeszcze porządnie nie weszłam w tę''dorosłość'' a tu takie coś .. :O :(

Gość rewrwtrtewwwtr
zbanowane - no własnie a nie dość,że ja nie mam pracy to i jeszcze wykształcenie gimnazjalne..póki co Boże czemu ja sie urodziłam w takiej rodzinieeeee:O za jakie grzechy..

szukaj czegokolwiek, mcdonald, call center. nic specjalnego, ale chociaż kasa będzie. luz, ja mam tylko średnie:p nie mam zamiaru byc bezrobotnym wykształconym,. mieszkanie znalazlam zajebiście tanio, mam współlokatorow i przede wszystkim święty korva spokoj

Ty sie nie zastanawiaj tylko idz do ojca...chocbys miala z babka czy z nim w jednym pokoju spac. Potem na spokojnie poszukasz pracy i cos wynajmiesz. A matce zrobilabym nazlosc,ojcu umorzyla alimenty a domagala sie od niej.

Gość rewrwtrtewwwtr
jak tak dalej pójdzie to ja też tylko na średnim poprzestanę ..o ile zdam maturę!:( No właśnie o call center myślałam..dzięki :)

Gość okio[po
pewnie wychodzisz na całe noce i matka sie musi martwić o ciebie,a ty sie śmiejesz jej w oczy

albo tak, ja też musiałam z matką przpękac bez swojego pokoju kilka miesięcy, ale przynajmniej nikt mi na łeb nie wsiadał, tyle tylko, że korva za stara jestem, żeby w jednym pokoju z matka mieszkać:O a teraz co prawda i tak muszę dojeżdzac do pracy, ale płacę mniej, przez okkno widze jezioro, a i kasy starcza, bo opłaty to góra 350zł na mc

Gość rewrwtrtewwwtr
mother monster tak też myślałam ale ona ma długi straszne.. nie miałaby z czego płacić ..z resztą żal mi tej kobiety to jest taka manipulantka i symulantka ,że tylko sie nad sobą użala... od dziecka mnie gnoi jaka to ja nie jestem gruba (170,55 kg ) jak to ja nic nie umiem,że jestem nieudacznik..człowiek chcąc nie chcąc w to wierzy i jest zbity do parteru :(

Gość rewrwtrtewwwtr
ojeej no wychodzę na imprezy :O no chyba jak każdy w tym wieku...czasem sie zdarzy ,że wrócę później. Ale zazwyczaj max muszę być do 23 .. bo inaczej mnie straszy,że mnie spakuje i 🖐️

Gość kusio
Pomocy Moja matka mieszka z ojczymem wraz ze mną i straszne mam w domu sytuacje mam siostre biorą alimenty za mnie i za siostre po 500zł na głowe nic nam nie kupują mamy ograniczenia na prąd wode gaz itp straszy mnie ojczym ze mi wpierdoli itp po 22 jak ide do kuchni to mówi wypierdalać do pokoju pią w soboty nwm co robić pomocy

Gość RSylwester
mam dokładnie ten sam problem co kolega wyżej! identyczna sytuacja z ojczymem, tylko ze matka akurat nic nie mówi, a on twierdzi ze wszystko jest jego, pralka itp.. co mogę zrobić zeby tak nie bylo? mam juz 19 lat ale jestem po zakladzie wychowawczym, pomoze ktos ? jakies porady prawne? moze mieć za to jakies problemy?