Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiki244

Czy to zatrucie ciążowe? ??

Polecane posty

Gość Wiki244

Cześć!! Denerwuje się bardzo :( Bo jestem obecnie w 39 tygodniu ciąży i zaobserwowałam u siebie dziwne jasnozielone wodniste upławy, obrzęków nie mam ale boli mnie żołądek bardzo często (jest to taki ból jak przy grypie jelitowej. Aż czasem kuje w żołądku zbiera mi sie na wymioty ciśnienie mam w normie na wadze przybieram tez raczej w normie. Może to być te cholerne zatrucie ciążowe? ?? Prosze o odpowiedzi.

Gość drobineczkaqqki
tu lekarza nie znajdziesz. wiec nie pytaj tylko biegiem do przychodni

Gość mamuśkaMałejZuzi
nie chce mi się dokł. opisywać, ale miałam tak samo, to pomału odchodzą wody i jest zakażenie dla dziecka. jedź do szpitala i już tam pewnie zost na obserw, mi po 2 dniach zaczęli wywoływać, a jak gin przebił pęcherz, to się przeraził, że tak długo zwlekali z cesarką. Dziecko może być niedotlenione

Gość mlk
zatrucie ciążowe to nie odmiana zatrucia pokarmowego. objawy zatrucia to: obrzęki, wysokie ciśnienie i białko w moczu. zielone upławy trzeba sprawdzić bo to mogą być wody płodowe.

Gość Wiki244
Do ''MamaMalejZuzi'' Miałaś tez ten ból żołądka???

Gość mamuśkaMałejZuzi
tak i biegunkę..ale zielona wydzielina to na pewno wody płodowe. bierz torbę i jedź do szpitala, tylko nie panikuj, będzie dobrze.a jak będą ci wywoływac poród i przez8 godz nie urodzisz, to krzycz o cesarkę, bo ziel.wody sa niebezp. dla dziecka

Gość Wiki244
Ja w sumie mam już te zielone coś od jakiś 2-3 miesięcy , więc tyle czasu by sie wody sączyły ??? czy to jest mozliwe ?:(.... :(. Chodze normalnie do lekarza mowie mu że mnie to niepokoi ale on odpowiada upławy w ciąży to rzecz normalna. ostatnio stwierdził tez że mam mało wód.

Gość efrtbh5y5
zielone upławy nie są normalne... jedź do szpitala lekarze nie są nieomylnie jak już tu się nie raz przekonałyśmy

Gość mamuśkaMałejZuzi
to źle że tak długo, nie odpowiedzialny lekarz, ja też tak miałam miesiąc przed porodem i dostałam antybiotyk, naprawdę nie zwlekaj i nie zastanawiaj się nad szpitalem, u mnie lekarze przez 2 dni też zwlekali, aż w końcu jakiś (student!)zrobił im aferę jak zobaczył zielone wody po przebiciu pęchęrza, wszyscy myśleli, że z dzieckiem będzie źle, ale na szczęście w ciągu kilku minut zrobili cesarkę.

Gość mamuśkaMałejZuzi
martwię się o ciebie jedź szybko - odezwij się później już po porodzie myślę, dodam temat. Pozdr i Wszystkiego dobrego!!!!!!!

Gość Paolalllllllllla
Zielone wody plodowe swiadcza o tym ze dziecko oddalo juz smolke .Najprawdobodobnie bylo juz ono wczesniej gotowe do przyjscia na swiat.Mowie to z wlasnego doswiadczenia,tez mialam zielone wody plodowe.W pierwszej ciazy urodzilam po terminie,silami natury zdrowe dziecko .Niestety drugi porod choc bylo to 3 dni po terminie skonczyl sie tragicznie dla dziecka teraz wraz z zielonymi wodami plodowymi,okazalo sie ze lozysko bylo juz stare pomarszczone.I nic o tym nie wiedzialam do konca ciazy.,bo lekarz nie mowil nic o starzejacym sie lozysku, a w dniu w ktorym mialam termin bylam jeszcze na wizycie,kazal mi do tygodnia czekac w domu.W szpitalu lekarze niechetnie chca wytlumaczyc co moglo byc powodem ze dziecko urodzilo sie ,prawie martwe zmarlo po porodzie.,byc moze udusilo sie lub zatrulo.w tych zielonych wodach.A stare lozysko swiadczy o tym ze nie spelnia juz swojej funkcji czyli nie odzywia plodu.Dziecko powinno sie jak najszybciej urodzic. Cesarka obowiązkowa, nie męcz dziecka dodakowo porodem siłami natury, chociaż lekarze z pewnością by tak woleli w ramach oszczędności!!!!!!